Tankım yeterli mi?


baytar1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Hatay
Mesaj: 790
baytar1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 02:32
Ve bu vesileyle bütün kardeşlerimize buradaki üstatlara danışmadan bir kibrit çöpünü bile akvaryumlarına dikmemelerini tekrar öğütlüyorum.Saygılarımla..
baytar12009-02-11 02:33:58

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

doguguneyÇevrim Dışı

Kayıt: 24/01/2009
İl: Ankara
Mesaj: 53
doguguneyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 03:14

İhsan Bey tebrik ederim. Yazdıklarınızın tümüne aynen katılıyorum ne yazıkki insanlar bazı şeyleri maddi manevi zarara uğramadan anlamıyorlar. Bırakalım alsın bu zavallıların günahını üstüne vicdanı o kadar geniş demekki arkadaşımızın, saygılar sunuyorum.

halongan2009-02-11 22:17:25

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 12:30
İhsan bey;

Söylediğiniz teknik bilgilerin hiçbirine itiraz etmek mümkün değil. Keza bunlar sizin şahsi yorumlarınız değil hayvanların doğalarının bir gerçeği.
Ben tank ilk alınırken de yeğenime bunlardan bahsettim fakat balıkların yavru olması hafifletici unsurlardan biriydi. Kendisinin şevkini kırmamak zamanla balıklar büyürken onun da bilinçleneceğini bilerek engel olmadım. Balıklar gittikce büyüyünce konuyu tekrar yeğenime açmamla beraber kendisi benim sözlerimin doğruluğunu onaylamak ve daha fazla bilgi almak için konuyu buraya taşımış.
Peki sizce balıkların iyiliğini düşünmeyen, onlara işkence etmek isteyen birisi, balıklarının nasıl daha rahat olacağını öğrenmek için forumlara üye olup insanlara danışır mı ? Herhalde burada işkence konusundaki eksikliğini  gidermek için bilgi istemiyor.

Sizin söylediklerinizin hepsinin sonuna kadar doğru olması dışında sadece bunu karşı tarafa lanse etme şekliniz yani tavrınız bir akvariste yapıcı öneride bulunur gibi değil onu sözleri ile cezalandırır gibi bir tavır içeriyor.
Ben kendisini bilinçli bir akvarist yapmaya çalışırken gerektiğinde onun eksiğini onca yolu gidip kendim tamamlamaya çalışırken sizin daha ılımlı yaklaşmanızı beklerdim.

1-2 ay süre demişse bize düşen ona olacakları anlatmaktır. Kendisi bu olacaklara göz yumacak biri olsa zaten değerli zamanını burada harcamaz, sizin balıksevgisine yönelik sözlerinizi kendine yedirememezlik yapmaz.

Sizin önerilerinizin tamamen yapıcı amaçlı olduğunu bildiğim için sadece tavrınıza dikkat çekmek istedim. Onun dışında tüm yapıcı önerileriniz için ben de size şahsım ve yeğenim adına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bizden YAPICI eleştirilerinizi esirgemezseniz sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 12:33
[QUOTE=doguguney]

ihsan bey tebrik ederim.Yazdıklarınızın tümüne aynen katılıyorum ne yazıkki insanlar bazı şeyleri maddi manevi zarara uğramadan anlamıyorlar. bırakalım alsın bu zavallıların günahını üstüne vicdanı okadar geniş demekki arkadaşımızın saygılar sunuyorum.

[/QUOTE]

Mazhar bey;

Farkındaysanız burada henüz maddi,manevi bir zarar söz konusu değil ve buna rağmen birşeyler anlaşılmaya çalışılıyor. O zavallı hayvanların ağzının dilinin olmaması sebebi ile dillerini , dertlerini bilenlerden öğrenilmeye çalışılıyor.

Burası insanların vicdanlarının genişliğinin vs ölçüldüğü, bilmeyenlerin kınandığı, kınayanlara alkış tutulduğu bir platform değil.
Burası insanların bilgi paylaştığı birlikte doğruyu aradığı bir forum.

Ben de size saygılarımı sunuyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baytar1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Hatay
Mesaj: 790
baytar1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 19:52
[QUOTE=frankencow] [QUOTE=Adem TANIŞ]

Türler uyumsuz. Ya Amerikanları yada Malawileri çıkarın.
[/QUOTE] Adem Bey, tankı kurarken tereddütlerim vardı ama şimdiye kadar herhangi bir sorun yaşamadım, uyum veya tür farklılığından dolayı herhangi bir sorun yaşarsam sanırım gidenler Amerikanlar olacak. Tavsiyeniz için teşekkürler [/QUOTE]

Ümit hocam sizce bu yanlışını düzeltmeyi planlayan bir yaklaşımmıdır?.6 tane cevap atılmış konunun altına ve hepsi de olumsuz,üstüne üstlük ben yeğeninize ben ne yapması gerektiğini "aÇık açık" özelden belirtmişim(konuya itiraz etmediğinize göre tavsiyeme katıldığınızı düşünüyorum mazur görün).

Ben yeğeninize aşırı bir tepki göstermedim.Laflarım sert olabilir,nedeni de açıklayayım;sizin burada bilgi almak üzere konu açtığını söylediğiniz yeğeniniz yaptığı hatayı;
"ben hatalıyım evet haklısınız en kısa zamanda bu balıkları iade edip uygun bir tank kuracağım,ne önerirsiniz?"
Yerine
"birbirlerini hele bir parçalamaya başlasınlar,sonra "sanırım" amerikanlar gidecek"
savunmaya devam etmiş.Öyle birşey yok sizin uydurmanız diyorsanız yukarıyı okuyun,"sorun çıkarsa" amerikanları gönderirim demiş yeğeniniz.Yani günün birinde zebra bir sarı prenses öldürse gönderirim demiş.Yanlışmıyım?Sizce benim laflarım mı sert,yoksa yeğeniniz bilgi almak üzere açtığı konuda hatasını savunmaya devam ettiği için buradaki bu hobiye yıllarını vermiş insanlardan özür mü dilemelidir?
Bunun tespitini size bırakıyorum.
 
Ayrıca sizin de malumunuz olduğu üzere,burası akvaryum ve tür tavsiyesi bölümüdür."Hatayı yaptım sonra da gelip hatamı savunayım bakalım ne tepkiler verecekler" bölümü değildir.Yeğeniniz madem sizin değerli tecrübelerinizden faydalanmıyor,iddia ediyor bu balıkları beraber yaşatabileceğini,öyleyse en baştan gelip konu açarak buradaki üstatlardan bilgi alabilir,doğruyu kolaylıkla öğrenebilirdi.Ama yanlışı yapmakla kalmamış(ki hatadır hepimiz yapabiliriz),üstüne savunaya devam etmiş,ve birde balıklar hemen hemen üreme boyuna gelmişken;"1 2 ay bekleyinde,icabına bakarız" tarzı bir cümle kullanmış.Ben de sizin nezninizde şunu soruyorum.1 2 ay içerisinde kavga,ölüm gibi şeylerin olmayacağını bu 23balık tıkılmış(ki içlerinde vahşi türler de var) tankta garanti edebilecek bir tane akıl sahibi varmıdır aramızda?Bu yeğeninizin balıklara eziyet ettiğinin,ve de bu eziyeti savunduğunun bence apaçık kanıtıdır.
baytar12009-02-11 19:53:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 20:21
[QUOTE=DeJaVu_91]İhsan üstad sonuna kadar haklı bence bu konuda, zaten gerekli açıklamayı yapmış size; bence bu konunun kilitlenmesi lazım, saygılar... [/QUOTE]

Hangi konunun kilitlenmesi gerektiginin kararın moderator arkadaslar  verir biz de saygı duyarız.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SalemÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/12/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 1217
SalemÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 20:28
İhsan bey;

Bir sorun çıkması durumundanın karşılığını direk ölüm yada çok ciddi bir kavga olarak lanse etmişsiniz. Fakat bence bu daha esnek bir terim. Bir balığın stresse girip filtre arkasına saklanması da bence bir sorundur, birbirlerini fazla kovalamaya başlamaları da... Yani illa en kötü felaket senaryosunu yazıp kendimizi de buna inandırmaya gerek yok.

Onun dışında herhangi birinden özür dileyecek bir durum görmüyorum ben şahsen. Fikir verirken bunun uygulanmama ihtimalini bilerek veririz. Ayrıca gerekenleri yeğenim yapmazsa ben yaparım merak etmeyin.

Balıkların üreme boyuna gelmesi konusuna gelince yeğenimin göz kararının pek gerçek boyları yansıtmadığını söyleyebilirim. Kendisi sanırım boyutları biraz daha fazla söyleyerek olası tepkiden kendi halini orantılamak için biraz abartmış.
Kendisinin en az bizler kadar bu hayvanları sevdiğini ve onların en iyi halde olduğunu görmek istediğini adım gibi biliyorum aksi olsaydı böyle ciddi bir işe girişmesine izin vermezdim. Benim sizlerden ricam ise ona doğru yolu gösterirken yaptığı hatayı yüzüne vura vura değil de doğruyu göstere göstere olması yönünde.

Bunun dışında sizi  ben bizzat msne ekleyip karşılıklı istişare yapmak isterim. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

baytar1Çevrim Dışı

Kayıt: 07/05/2008
İl: Hatay
Mesaj: 790
baytar1Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 20:34
Msnimi özelden attım.Hocam buradaki mesele şu;bir hayvanın iyi halde olduğunu görmek istiyorsanız ona uygun bir yaşam alanı yaratırsınız.Bir green terror herhangi bir balığı 15dakika içerisinde tanınmaz hale getirebilir,zebra da ona keza.Yani kovalamaya başlama sözkonusu değildir,belki bilginiz dahilinde değil ama amerikan cichlidleri malawilere benzemez.Benim severumum sadece kendisine yüzgeç kabarttı diye gözümün önünde 7cmlik zebramı öldürdü.Texasım sadece kovuğuna girdi diye kendisinden büyük çöpçüyü öldürdü.Forumdaki birçok konuya bakarsanız amerikanların atıldıkları malawi tanklarında yaptıklarıyla doludur.Ve bir balığın yüzgecinin parçalanması,gözünün kör olması gibi şeyler felaket senaryosu değil bugüne kadar defalarca yaşanmış gerçeğin ta kendisidir.Ben eğer kendisini rencide edecek olsam özelden mesaj atmam zaten,burada herkesin görebileceği şekilde yazarım.Ama sizin de dikkatinizi çekmiştir,yanlışını "inatla" savunmaya devam etmiş.Ve dikkatinizi çekerim BİR tane dahi olumlu yorum belirten arkadaşımız olmamış.Sizce de tepkimizde haklı değil miyiz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Şubat 2009 21:01
2-Mesaj İçeriği İle İlgili Kurallar

2-1
Forumlarda kişisel tartışma yaratan, toplum kurallarına uymayan, toplum düzenini bozan, hakaret eden, Türkçe imla ve dilbilgisi kuralarına uymayan üyelerin mesajları silinir veya düzenlenir.

2-15 Hakkında fikir sahibi olunmayan konularda bilgilendirme yapılmamalıdır. Bilmeden de olsa yanlış bilgilendirme yapmak canlılarla uğraştığımız bu hobide çok kötü sonuçlar doğurabilir
 
2-18 Uygulanabilen düzeydeki tüm kurallar özel mesajlar için de geçerlidir.
kurallara azami özen göstermeye çalışırsak seviniriz. Moderatörler olarak başlık kilitlemek,mesaj silmek yada direkt müdahele bulunmak en son istediğimiz ve yapacağımız şey olmakla birlikte,bize bu konuda göstereceğiniz yardım ve  hassasiyet için teşekkür ederiz.
 
citronx2009-02-11 21:02:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir