Tasarımlar,canlılar Ve Hacimler Neden Değişiyor?


abaliÇevrim Dışı

Kayıt: 03/05/2018
İl: Afyon
Mesaj: 66
abaliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2020 00:50
Merhaba sevgili akvaristler,
25 yaşıma bastım yakın zamanda ve 4 yıllık birçoğunuza göre kısa ama dolu dolu bir tecrübeyle yazıyorum bu başlığı.
Küçükken kazandığım ve doluluğunu farkına varamadığım hobimde 21 yaşında Betta splendens türü ile tekrar buluştum tesadüfi şekilde, daha sonra scape, su dengesi, vb. derken 4 yıl içinde iyi bir bilgisayar parası harcadığım bir tutkuya dönüştü bu, genellikle öğrenci olmam sebebiyle o dönemler nano tanklarla çalıştım 50cm ve altı.
Fazla uzatmadan konumuza döneyim, uluslar arası yarışmaları gözlemlemek, ülke genelinde küçük bütçelerle yarışmalara katılabilmek, forumda yada bu işte isim yapmış ustalarla tanışmak aslında sadece akvaryumlarımın değil yaşamımında tarzını değiştirdi, ve git gide benliğim yaptığım tasarımlara yansımaya başladı, hacimler küçülmeye, derinlik artmaya başladı
malzeme miktarı azaldı ama kalitesi arttı bunu söyleyebilirim şimdilik.
Agresif türlerden daha sakin ve görseli kuvvetli türlere geçmeye, zor su değerlerini hedeflemeye başladım.
Demem o ki değerli akvaristler, benliğiniz ile birlikte değişen size çok katan ve sizi yansıtan çok keyifli bir hobiyle, işle, tutkuyla uğraşıyorsunuz, eğer bu yazıyı benden genç arkadaşlarım okuyorlarsa bir tavsiye olarak bu tutku için geç kalmasınlar.
Saygılarımla.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/206112/041120200049501.jpg[/IMG]

Beğenenler: [T]214205,Aqua Discovery[/T][T]125030,lemur[/T][T]13126,Cem Öcal[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4283
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2020 21:54
Değişimler bir yandan bilim ve teknolojideki gelişmelere paralel gerçekleşiyor. Bir yandan da piyasa ekonomisinin tüketici beklenti ve taleplerine cevap vermesiyle şekilleniyor.

Günümüzde insanlar ufak olsun, bakımı kolay olsun, fazla zaman almasın, elektronik otomasyonu olsun, evde fazla yer kaplamasın, mobilyalarımın rengine uysun, ucuz olsun gibi gerekçelerle yada sadece meraktan ve kendilerine firmalarca öyle empoze dildiği için yeni teknolojilere yöneliyorlar. Fakat akvaryum hobisi uzun soluklu bir uğraşıdır ve başlangıçta ne kadar doğru seçimler yaparsanız devamı da o kadar verimli olur. İlgili bir gözlemci bu süreçte kesinlikle bir çok yeni şey keşfeder, öğrenir.

Kitabi bilgi her zaman güncel gerçeklerle örtüşmeyebilir. Örneğin 20 yıl önceki bir akademik yayında 100 litre üzeri cama cam akvaryumların güvenli olamayacağı yazıyor. Herkes kişisel bilgi birikimini konuya aktarıyor. Bazen bunlar kulaktan kulağa yayılarak bir şehir efsanesine dönüşüyor. En iyisi denemek ya da denemiş birinden ilk elden öğüt almak.

Bizim başladığımız zamanlarda kendinden termostatlı ısıtıcılar yoktu örneğin, termostat ayrı bir aparattı ve sık sık arıza yaptığından balıklar haşlanabilirdi. O zamanlar elimizin altında pipo filtreden başka seçeneğimiz yoktu. Hala da bazılarının yanlışlıkla yaptığı gibi, aklımıza estikçe balıkları çıkartır, akvaryumu komple boşaltıp temizler, yeniden sıfır kurulum yapar, karşısına geçip iyi yaptık diye mutlu olurduk. 2 gün sonra bu balıklar niye ölüyor diye dövünürdük. O yaşlarda internet falan da olmadığından en büyük bilgi kaynağımız akvaryumcu amcalardı. Bazılarının çok da yardımını gördük.

Artık güncel gelişmeleri sizlerden, yeni kuşaktan öğreneceğiz. Yazınızı detaylandırmanızı sabırsızlıkla bekliyorum.[:iyi:]

+1: [T]214205,Aqua Discovery[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir