Tekrardan Derlediğim Akvaryumum


hcanerÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2008
İl: Izmir
Mesaj: 60
hcanerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2009 23:05
Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum...









Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mraccentÇevrim Dışı

Kayıt: 10/11/2005
İl: Istanbul
Mesaj: 311
mraccentÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2009 23:57
Tabandakı glosso mu?
Co2 vermiyorsun sanırım gelişmesi bekledığin gibi olmayacaktır
akvaryumdaki su litresi kadarda aynı oranda aydınlatıyor musun bari?
 
murad2009-05-13 18:11:13

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hcanerÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2008
İl: Izmir
Mesaj: 60
hcanerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2009 07:55
Evet glosso yarısını karidesler yedi.Çok sık olmamakla birlikte mayalı co2 veriyorum.45-50lt kadar su emvcut 35w groluks veriyorum yeterli olacağını sanıyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2009 09:51
Hasan Bey,
Glossolar zor bitkilerdir. Eğer tankınızda glosso görmek istiyorsanız mutlak sabit CO2 girişi yapmak durumundasınız. CO2 uygulamasını sabitlemenizi öneririm. Bunun yanısıra 56 litrelik tankınızda kumu vs. düştüğümüzde yaklaşık 50 litre su var demektir. Glossolar için litreye 1 W altına düştüğünüzde glossolarınız bundan pek hoşlanmayacaktır.
 
Bunun yanı sıra kumun altında torf kullandığınızı göremedim. NPK ihtiyaçlarını takip edip bunları gerekli zamanlarda eklemeniz gerekiyor. Özel kitlere gerek yok. Bitkileri takip ettiğinizde bir süre sonra ihtiyaç zamanlarını anlıyorsunuz.
 
Karidesler normal şartlarda glossolara daha doğrusu sağlıklı bitkilere dokunmazlar. Glossolarınız çürümeye başladıysa veya karidesler açlıktan ölmek üzereyse glossolarınıza saldırmışlardır.
 
Karidesi kaybetmenizin nedeni muhtemelen nitrit artışı olabilir. Tankı ne zaman kurduğunuzu bilmiyorum denge oturmadığı için olabilir ya da aşırı su değişimi yaptıysanız bu yüzden de olabilir. Tabii kullandığınız ilaç vs. varsa bilemem. Diğer karideslerinizde sorun yoksa muhtemelen hafif bir yükselişti ve zayıf olan karidesiniz bunu tolere edemedi.
 
Rotaladaki köklenmeler doğal bir süreçtir. Yayılmalarını istemiyorsanız haftalık bu köklenmeleri kesebilirsiniz. Toprağa ulaşana kadar uzatmaya çalışacaklardır.
 
 
 
 
 
 
[QUOTE=hcaner]Evet glosso yarısını karidesler yedi.Çok sık olmamakla birlikte mayalı co2 veriyorum.45-50lt kadar su emvcut 35w groluks veriyorum yeterli olacağını sanıyorum. [/QUOTE]
 
[QUOTE=hcaner] Glossolarım biraz azaldı karideslerim yüzünden fakat bi tane karidesim öldü çok yedi galibaTebessüm.Teşekkürler. [/QUOTE]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hcanerÇevrim Dışı

Kayıt: 16/07/2008
İl: Izmir
Mesaj: 60
hcanerÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2009 00:47
Çok teşekkür ederim Sinan abi kafamda daha belirgin bi hal aldı yapıcaklarım.

Glossolar için ışıklandırmada 35w tı geçemem akvaryumun kapağı o kadarına el veriyor.Yanlız misket gübre kullanmayı düşünüyorum.

Sadece iki tane hayalet karidesim vardı.Evet karidesler açlıktan saldırmış olabilir Tebessümtaze bitkileride yediğini gördüm,çünkü oldukça az yemleme yapmaya çalışıyorum nirit artışının yaşanmaması için.Bunun yanı sıra çok fazla olmamakla birlikte beyaz benek ilacı atmıştım ölmeleri bu yüzden olabilir.Su değişimi haftada %30 fazla olduğunu sanmıyorum.(dipteki artıklarıda çekiyorum)

Nitrit artışına önlem olarak tatlı su idyesi eklemeyi düşünüyorum.

Rotalalara gelince köklenmeleri durdu dediğiniz gibi kökler tabana ulaşıncaTebessüm.Büyümelerinde bir sorun yok.

Yanlız bir sorum olucak forumu gezerken raast gelmiştim eladualar sudaki değerleri çabuk kullandığı için diğer bitkilerin gelişimini engelliyor gibi birşey söz konusu olabilir mi?Isıtıcımı kapatmaları için ğraşıyorum gayette hızlı büyüyorlar.İçimde şüphe kalmasın dedim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

TorikÇevrim Dışı

Kayıt: 26/11/2008
İl: Istanbul
Mesaj: 682
TorikÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2009 09:52
35 W geçemiyorsanız glossolardan pek performans beklemeyin derim. Hayaletler biraz oburdurlar tankınızda yosunlaşma yoksa bitkilere saldıracaklardır ama yosun bulamıyor olmamaları çok ilginç. Yosun için kimyasal filan mı kullanıyorsunuz?
 
Nitrit artışı biyolojik döngüsü oturmamış tanklarda ve yüksek ışık alan sularda oluşur. Su değişimi yaparken miktarı biraz azaltın çünkü anladığım kadarıyla biyolojik sistemin oturmasına izin vermiyorsunuz. Karidesleriniz de bu yüzden aç kalıyor olabilir.
 
Bir de esas olarak tankta ne görmek istediğinize tam karar verip ona göre donanım hazırlamınızı öneririm ya da donanımınız ölçüsünde görmek istediklerinizi belirlerseniz daha kolay olur sizin için. Öncelikle bitki ağırlık bir tank içinde birkaç balık mı görmek istiyorsunuz yoksa balıkların arasında ortaya karışık birkaç bitki mi?
 
Şu an öylesine yerleştirilmiş birkaç bitki ve emaneten konmuş 2 balık görünüyor.
 
Tabii sizin görsel zevkiniz ama peyzaj konusunda birkaç paylaşımım olacak nacizane. Bir kere sazlar çok hızlı bir şekilde büyüyüp sağa sola yayılacaklardır. Onlarla uğraşma konusunda eminseniz bunları en arkaya taşıyın. Uzayıp yayıldıklarında size arka fon oluşturacaktır.
 
Onun önüne, ısıtıcının olduğu köşeye ratolaları yarım ay şeklinde küme halinde dikerek ısıtıcıyı kapatabilirsiniz. Onun önüne anubiası ve yanlara da diğer bitkileri boylarına göre sırayabilirsiniz. Isıtıcının ordan yani soldan sağa doğru eğimli bir bitki dizilimi olur. Böylelikle  hem bitkili bir alan hem de açık alan elde etmiş olursunuz. Balıklarınız saklanmak istediklerinde bitkilerin arasına girer diğer zamanlarda çıkar dolaşırlar.
 
Bitkileriniz büyüyüp yayıldıkça sol arkadan sağ öne doğru çapraz bir biçimde budamasını yapabilirsiniz. Taban için de daha az ışığa ihtiyacı olan parvula ya da başka türlerle açık alandaki kum yüzeyini kaplayabilirsiniz.
 
Balıklarınız daha ön plana çıkar bu sayede. Bitkileriniz de bir arada bir birini tamamlayarak daha estetik duracaktır.
 
Eledolara gelince, genelde tank kurulurken tamponlama amacıyla kullanılır ya da yalnızca eledoa konarak ışık ve gübre bakımı yapmayacak kişilerin seçimidir eledoa. Dediğiniz gibi hızlı bir biçimde büyür. Büyürkende suyu fakirleştirir. İhtiyacı olan birilerine vermenizi öneririm.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir