Terbiyesizlik


osiosbornÇevrim Dışı

Kayıt: 17/05/2009
İl: Ankara
Mesaj: 314
osiosbornÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ocak 2010 19:08
2+2=5 olduğunu bizim üniversitedeki matematikçi ispatlamıştı.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PuLcheRÇevrim Dışı

Kayıt: 17/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 416
PuLcheRÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 01:06
[QUOTE=imhotep_442].Aldı 7ye yada 10a satacağı balıkların yanına attı.Ama bana bunların değeri 3 diyor ama orda 7 yazıyor diyorum o orandaydı kalmadı diyor.Okadar kolay yalan söylüyorki.Tartışmamızda çırağı bile şaşırdı.[/QUOTE]
Kendi cevabınızı kendiniz vermişsiniz zaten :D Benim söylediklerime karşı geliyorsunuz ama kendiniz de benim söylediğimi resmen doğruluyorsunuz :) 7 liraya satacağı balığı sizden 7 liradan almasını bekliyorsunuz.. Akvaryumcunun o balığı toptancıdan aldığı değer 3 lira demek ki :)  Akvaryumcular sattıkları balıkları 3'te 1 fiyatına temin ederler. Yani açıkçası size 3 lira vererek çok bile vermiş diyebilirim aslında :) Çünkü o akaryumcu 7 liradan sattığı o balıkları toptancıdan 2-2,5 liraya alıyor. Doğal olarak sizden balık alarak aslında zarar bile ediyor :) Ama sizler ve bizler maalesef hep şunu istiyoruz. ''Her şey bizim istediğimiz gibi ve bizim zarar etmeyteceğimiz şekilde olsun'' Maalesef doğanın bir kanunu olarak bu mümkün değil.. Bu konuda görmüş ve tecrübe etmiş biri olarak yazan Hamdi Bey'in yazdığı her şeyi kelimesi kelimesine tekrar okumanızı tavsiye ederim.  Kendi aradığınız cevabı orada bulacaksınız zaten..

[QUOTE=osiosborn]2+2=5 olduğunu bizim üniversitedeki matematikçi ispatlamıştı. [/QUOTE]
Ben de ispatlayan çok kişi gördüm :D Ama hepsi hesap hatası yapıyordu :) Sizin hocanız da hesap hatası yaparak 2+2 = 5 sonucunu buldu ve size de yutturdu :) Çünkü o bir Matematik hocası ne derse biz öğrenciler olarak inanıyoruz:)
 
2+2=5 ediyorsa biz 20 sene boşuna okumuşuz demektir :) Ya da o hocanız boşuna okuyup Matematik hocası olmuş demektir:D

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ilkergünÇevrim Dışı

Kayıt: 03/01/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 193
ilkergünÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Ocak 2010 01:41

Konuyu baştan aşağıya okudum evet tek taraflı düşünmemiz lazım sonucta akvaryumcularında bir gelir gideri var ve bunları dengelemek zorundalar fakat bunu yalan,sahtekarlıkla yapmalarına tabiki karsıyım fakat kendimize bir soralım bir akvaryumcudan ne isteyebilir ? ben kendi adıma şahsen bir akvaryumcudan bekliyebiliceğim şeyler aldıgım balıkların sağlıklı olması erkek-dişi cinsiyet ayrımını yapmasını birde hangi türlerin bir arada yasabileceği konusunda bana yardımcı olması öte yandanda aldıgım malzemelerin çalışır sağlam vaziyette olmasını.Konu o kişilerin kar oranıysa ona biz karar veremeyiz illaki o akvaryumcununda kendine göre bir maliyeti bir hesabı vardır sakın yanlış anlamayın dediklerimi lütfen.Eğer akvaryumcu size yukarıda belirttiğim konularda herhangibi bir yanlışı olmadıysa fiyat konusu tamam size ve maddiyatınıza bağlı.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

maraslıÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 30
maraslıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2010 02:37
1. si evdeki hesap çarşıya uymaz diye boşuna dememişler atalarımız.

2. si de olaya olumlu tarafından bak.Zannedersem kendi hesabına göre 87 tl balıklarına biçtigin deger. İşte sen  87 tl karşılıgında adi ve sahtekar bir adamı hayatından defettin. 87 tl karşılıgında ondan kurtuldun :) . Kimileri bi insanın nasıl biri oldugunu anlamak için yıllarını verirken sen ufak bir parayla bir insanın nasıl birisi oldugunu anlamışsın :) bence kardasın!!!

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan.istÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 16/03/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 668
serkan.istÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2010 03:19
Akvaryum bir hobidir. Hobi için harcanan bedel düşünülmemelidir. 3.aşağıya 5 yukarıya bakılmamalıdır. Temel gıda değildir. İsterseniz alırsınız isterseniz almazsınız. Bu nedenle terbiyesizllik ithamınıza katılmıyorum.
 
Sizi tenzih ederim ama böyle durumlarda hasta balıklarını değişmeye-satmaya kalkan çok amatrde var. Satıcı herr rski düşünerek karını koyar.
 
Örneğin Konfeksiyon sektöründe sezon başı 100 liraya satılan ürün sezon sonu 10 liraya düşebildiğini görüyoruz. Bunlar ticaretin civesidir. Her sektörde benzer şeyler olur.
 
Ama hasta balığı kuşu vs bozuk malları sağlam diye satmaya kalkan yerler terbiesizlik ötesi yerlerdir.
 
 
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir