Terrarium


AnogariumÇevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 14
AnogariumÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2021 11:13
Selam arkadaşlar terarium kurmayı düşünüyorum ne tür canlılar besleyebilirim su olarak normal göl nehir veya yağmur suyu kullanacağım bu yüzden canlı organizma oluşumu gözlemlenebilir mi en çok bunu merak ediyorum içine bir çok bitki koyacağım için su filtreleme gibi bir sıkıntı olmaz diye düşünüyorum görüşlerinizi bekliyorum
[URL]https://youtu.be/eiRqjVNAwLE[/URL]

Ek olarak önerdiğiniz canlıların ortalama fiyatlarında belirtirseniz çok iyi olur
[EDIT]Anogarium,2021-05-27 14:04:31[/EDIT]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8679
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Mayıs 2021 14:05
Kurmak istediğiniz şeyin isminden emin misiniz?
Teraryum yalnızca kara alınandan oluşan yerlerdir. Geko, belki hemster, tarantula tarzı böcekler beslenir.
Su koyacam demişsiniz. Poludaryum olabilir bahsettiğiniz. Poludaryumda akvaryumun üçte biri su geri kalanı toprak olacak şekilde ayarlanır. Su kaplumbağası, semender, yengeç vb canlılar beslenir.
Ama verdiğiniz videoda teraryum da podyum da yok. Kavanozda sulu bir ortamı kurulmuş, ki mantıken akvaryum olur bu. E akvaryumda da balık, karides vs besleniyor zaten.

Bu arada su hakkında birşey sormuşsunuz. Gol veya nehir tarzı bir yerden, canlı beslenen bir ortama su alınmaz. Bu parazit riski taşıyor. Doğadan alınan hiçbir şeyi evde beslediğiniz canlıların yanına dezenfekte etmeden koymamalısınız. Suyu ise dezenfekte etmek mümkün olmadığına göre, onunla beraber gelecek herhangi bir böcek, zararlı, parazit veya bakteri beslediğiniz canlılara illa ki zarar verir.
Yağmur suyunu ise biriktirebilirseniz kullanabilirsiniz. Özellikle birkaç balık türünde kullanılmaması önerilen bir su zaten. Herhangi bir problem oluşturmaz.

Beğenenler: [T]210274,Mami1907[/T][T]231196,Emre007[/T]
Teşekkür Edenler: [T]231497,Anogarium[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir