Tetra mı tetrazon mu?


MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2009 18:56
 Bütün tetralar arasıra kavga etselerde birbirleriyle iyi anlaşıyor sayılırlar.Tetrazonlar çok saldırgan balıklardır diğer türlerin kuyruğunu yerler ama tetra türleri arasında pek bir şey yaptıklarını görmedim. Birazda sayıyla alakalı bence eğer sayı olarak tetrazonları düşük tutarsanız ( en az 6 tane  olmalılar ) o kadarda baskınlaşıp rahatsızlık vermiyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MysteryÇevrim Dışı

Kayıt: 16/08/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 487
MysteryÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 30 Ekim 2009 18:24
 Bir çok yerde okudum bu forumda.Tetrazonlar dayanıklı , neon tetralar güçsüz. Bende tam aksine bir sürü tetrazon kaybettim ama neonlarım sapa sağlam duruyorlar. Tetrazonlar agresif balıklar ama diğer tetra türlerine karşı bir agresifliğini görmedim hiç.Toplam 43 tane olmak üzere 7 çeşit tetram var. Tetrazonun yanına lepistes koysaydım o zaman belki kuyruk yiyerek rahatsız etmeye başlarlardı.

 Bu yazıcağım tamamen benim fikrim gerçekmi değilmi bilemiyorum ama akvaryumumdaki gözlemlerimden edindim bu fikri. Eğer tetrazon sayısı diğer türlerin sayısından çok olursa o zaman dominantlaşmaya başlıyorlar. Tetrazon her zaman 6 taneden daha az beslenmemesi önerilen bir balık olsada bende 2 tane var , sayıca üstünlük kuramadıkları için sürü psikolojisyle dominantlaşamıyorlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir