Tetra pro vegetable


eeÇevrim Dışı

Kayıt: 21/03/2011
İl: Antalya
Mesaj: 71
eeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 12:59
Ben de canlı doğuranlarım için kullanıyorum. kova işi açık satılanlarından almıştım.
Artıları;
Bazı akvaryumlarda klasik haline gelmiş olan balıktan sarkan ipliksi dışkı görüntüsü ve tabanda kıvrım kıvrım dışkı kümeleri hiç yok. Yani yem gerçekten iyi sindiriliyor demekki. Daha önce almış olduğum ve atmaya kıymadığım açık pul yem var, sanırım markasız bir ürün, arada bir ondan attığımda bi süre sonra balıklardan sarkan dışkılar belirmeye başlıyor. Fark bu kadar bariz.
disk şeklinde ve diskin ortasında spirulina, dış kısmında diğer besin öğeleri var. rasbora gibi hepcil ve neon gibi etçil balıkların da iştahla tükettikleri bir yem.
eksileri:
disk şeklinde bütün olarak suya atıldığında suyun üstünde fazla oyalanmadan çok çabuk dibe batıyor, dolayısıyla önce fırlayan balık yem kaparken bir kısmı yem yimemeden dibe çöken yemler oluyor. ayrıca  canlı doğuran ve rasbora, neon gibi türler bu şekilde yemi yakaladığında ağızları bu yeme göre çok küçük kaldığından bi ucundan geveleyip dururken uyanığın biri gelip ağzındaki yemi kapıp kaçıyor  canlı doğuranlar dipten yem arıyor ama rasbora ve neon gibi türler asla tabandan yem almadığından anında yemi yakalayamazsa aç kalabiliyor.
ben genellikle biraz ezip kırıntı haline getirerek veriyorum (fazla ince ufalamadan), o zaman suyun üzerinde daha uzun süre kalıyor ve tüm balıkların yem yeme şansı oluyor. ama o zamanda arada ister istemez çok ince ufalanmış parçalar yemleme anında suyu çok bulandırıyor, filtreyi çalıştırınca geçiyor ama geçici de olsa böyle bir bulanıklık göze hoş görünmüyor. bu bulanıklık kısa vadeli bi sorun, ama dediğim gibi uzun vadede (daha az dışkı ürettiğinden) suyun berraklığını bozmuyor.
Sonuç olarak sorarsanız ben kullanmanızı tavsiye ederim.
ee2011-04-15 12:35:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

PikeÇevrim Dışı

Kayıt: 01/01/2009
İl: Bursa
Mesaj: 265
PikeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 14 Nisan 2011 14:06
Tetra Pro Vegetable'ı tropheuslarıma veriyorum.
En sevdikleri yem,yavruların su yüzeyine çıkıp yemleri yemesi de gayet güzel görüntüler oluşturuyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir