Tetrazonlar hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz?


Burak ÖzkaranlıkÇevrim Dışı

Kayıt: 04/10/2011
İl: Edirne
Mesaj: 63
Burak ÖzkaranlıkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 19:59
Daha önceden canlı bitki ektiğim ( amazon, anubias, eledoa, gül ) akvarumuma bugn 6adet tetrazon 6adet neon ve 6adet kırmızı zebra balığı koydum bunların dısında bu gruba dahil edebileceğim balık türü varmı yada canlı bitki olarak önerdiğiniz bitkiler varmı ?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

nocommentÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/02/2008
İl: Eskisehir
Mesaj: 656
nocommentÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 20:26
Canlı bitki tamamen zevkine kalmış..

Bitkili bir akvaryuma aldığın türler çok doğru, tebrik ederim. 6'şarlı almanda çok güzel olmuş, sürü balıkları çünkü kendilerini grup halindeyken daha güvende hissedecekler.

Akvaryumunun en eşkiya balığı tetrazonlar olacaktır, ama güzel balıklardır. İyi seyirler.

Balık tavsiyesi konusunda cüce vatoz, labio, makrakanta(salyangoz yer), çöpçü balığı türleri (onlarda sürü balığıdır 6'lı almanı öneririm) Bu balıklar dip balıkları, akvaryum tabanında yem artıklarını tüketirler, yosunlarla mücadele ederler. Tabiki akvaryum hacmin önemli. Şimdiden 18 tane balığın olmuş. Bitkili bir akvaryum, dekor vs. derken su hacmin küçülmüştür. Bu konulara dikkatini çekerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hemkelhemfodulÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 24/09/2011
İl: Çanakkale
Mesaj: 903
hemkelhemfodulÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2011 22:03
Renk cümbüşü olsun yine tetra olsun derseniz yerinizde varsa serpae tetra öneririm 6 tane besliyorum (akvaryumcuların koyduğu diğer isimler gül tetra,kırmızı tetra) inanılmaz dayanıklı balıklar ve çok hareketliler kendi aralarında didişmeleri v.s. izlemek çok zevkli,diğer balıklara nispeten zarar vermiyorlar,nispeten derken şöyle açıklayım,ilk başta 6 taneydiler 100lt lik canlı doğuran kavaryumuma koydum içlerinden sadece 1i yüzünden diğer 60lt akvaryumuma ayırmak zorunda kaldım çünkü o bitanesi biraz hırçın çıktı kendi boyunun 2 katı çöpçüme ciddi hasar verecek şekilde saldırdı ve birkaç platinin kuyruğunu ısırdı o yüzden bütün gurubu ayırmak zorunda kaldım(diğer tetralar sırf onun yüzünden gül gibi bitkili akvaryumdan atıldıklarını bilseler ona ne yaparlardı acaba:) ) Her neyse hikayemize devam edelim,sonra yanlarına 1 adet en güçlü en iri erkek platimi koydum yaklaşık 2 haftadır birlikte yaşıyorlar ve en ufak hasar yok platimde ilk başlarda biraz saldırı oldu (aynı tetra) ama sonra kendi haline bıraktılar sanırım beraber yaşamaya alıştılar,yakında 100lt ye koyup tekrar bir şans verecem sürüye,ve agresifliklerini minimuma indirmek içinde 2 adet daha tetra aldım bakalım durum ne olacak.
Sadede gelirsek çok dayanıklı,çok hareketli seyir zevki çok yüksek balıklar,tetra gurubunada ilginiz varsa kesin bu balıklardan 6-8 adet edinin.Sağlıklı beslerseniz muhteşem bir kırmızı renge sahip oluyorlar benim aldıklarım ilk başta daha çok saydam hafif kırmızıydı şimdi kıpkırmızı oldular. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir