ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Burak Özkaranlık
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Ekim 2011 01:52
Son Ziyaret:
13 Mayıs 2012 15:20
Toplam Mesaj:
63 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Özkaranlık
Doğum Tarihi:
31 Mart 1991
Yaş:
33
İl:
Edirne
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Özkaranlık

SON 10 MESAJI

Sp ve Demasoni (Tavsiye)
250lt akvaryumumda sp ve yunus bakıyordum fakat yunusları verme kararı aldım yunusların yerine demasoni ekleyeceğim fakat forumda okuduğum kadarı ile kararsız kaldım çünkü birisi sarı prensesleri öldürür diğerleri sp ile yavru alamazsın diyorlar bunlar ne kadar doğru ayrıca demasoni olmaz ise sp ile hangi tür balıklar bakabilirm ? (paslı iceman dısında)
Yunus Çiftleşme
Merhabalar... Akvaryumum 270lt ve 1koloni yunus ile 1koloni sarıprenses bakıyorum. Sarı prenseslerımden 2 kere yavru almama rağmen yunuslarım daha yavru veremedi bu yüzden yaptığım gözlemlerde erkek yunusum dişi yunusumdan küçük olduğunu ve erkek dişiye yaklaştığında dişinin erkeği sindirdiğini gördüm bu yüzden gidip dişilerimden 3,4 cm daha büyük bir erkek yunus aldım sizce iyi yapmışmıyım ? Ayrıca tavsiyeleriniz varsa sevinirim teşekkürler.
Tetrazonlar hakkında bilgilendirme yapabilirmisiniz?
Daha önceden canlı bitki ektiğim ( amazon, anubias, eledoa, gül ) akvarumuma bugn 6adet tetrazon 6adet neon ve 6adet kırmızı zebra balığı koydum bunların dısında bu gruba dahil edebileceğim balık türü varmı yada canlı bitki olarak önerdiğiniz bitkiler varmı ?

Edirne'li Akvaristler
12 - burak özkaranlık :) selam herkeze
Erkek Sarı Prensesin Ağzındaki Yumurta
Balığın ağzında yumurta yokmuş gibi duruyor titremesine gelince spler çiftlesme zamanı kararır ayrıca dişilerin yanına giderek titrer ve onu çiftleşeceği yere yada yuvaya veya bölgeye cekmeye calısır. Ama erkeğin ağzında yumurta olması ilginç .
balıklarımın karın şişliğini bu yöntem uygunmu
Bezelye iç parazit için cok iyi gelmekte ve balığın metabolizmasını güçlendirmektedir ben yunus ve splerime sürekli veriyorum ve tavsiye ediyorum.
akvaryumdaki hareketlilik
Öncelikle akvaryumun 131lt. Bu sarı prenses için uygundur fakat sarı prenses ve mavi prenses sertlik bakımından birbirleri ile uygun değildir. Eğer bakıcaksanız sarı prensesi tek tür bakmanızı ve 1e 5d iyi olacaktır. Aksi takdirde mavi prensesler sarı prensesleri feci strese sokar ve hırpalar.
Yunusları neden seviyorsunuz
Tek tür beslenildiğinde ve uygun hacimlerde 250 - 300 ve daha üzeri tanklarda hele ki kafa ve dudak yapısının yanında birde gelişimini tamamlamıs büyük bir yunusu seyretmek olağanüstü diyebilirim bunların yanında diğer balıklara göre daha dayanıklı olduklarını söyleyebilirm bir yunus diğer balıklara göre daha zor hastalanır ve metabolizma acısından diğer balıklardan kuvvetlidir diyebilirim.
akvaryumdaki hareketlilik
Akvaryumun hacmini ve balıkların cinsini ve dişi erkek oranını yazarsan yardımcı olmaya calışırız
Yunus Yeme İlgisiz
İç parasit ise otcul yemleme iyi gelecektir özellikle de bezelye vermen cok iyi gelecektir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.