TİMSAH BESLEMEK İSTİYORUM


sait9627Çevrim Dışı

Kayıt: 31/10/2009
İl: Gaziantep
Mesaj: 146
sait9627Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 20:30
Arkadaşlar ben abimle beraber bir akvaryum alıp küçükbir  timsah beslemek istiyoruz.acaba küçük boyda bir timsahın fiyatı ne kadar.ve bana timsah için gerekli malzemeleri sölermisiniz.bu konuda tecrubesi olan biri lütfen cevap versin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

darXisÇevrim Dışı

Kayıt: 18/12/2009
İl: Eskisehir
Mesaj: 4234
darXisÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 20:36
Bence  timsah olayına kalkışmadan önce 110litreden snow prensesleri çıkarınız.O hacim karma yapmak için uygun değil.Timsah konusuna gelince,timsahı küçük alacaksınız da büyüyünce napacaksınız?Linkte bilgiler mevcut:
http://www.akvaryum.com/forum/timsah_satisi_k47105.asp?KW=timsah&PN=1

+1: [T]182304,AhmetEmre[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

myıldız81Çevrim Dışı

Kayıt: 27/05/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 1926
myıldız81Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2010 21:02
Selam;

Bence hiç denemeyin....

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kaplusum_mutluÇevrim Dışı

Kayıt: 31/01/2010
İl: Zonguldak
Mesaj: 17
kaplusum_mutluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 12:40

Bencede küçükken her şekilde bakabilirsiniz fakat büyüdüğünde sağlıgınızı tehtit edebilecek unsurlar çıkabilir..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

rafaelÇevrim Dışı

Kayıt: 26/09/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 320
rafaelÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 18:11
Balıkla devam edin ;).

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

SirCanakÇevrim Dışı

Kayıt: 11/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 18
SirCanakÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 18:18
Burada boyu en fazla 1 metreye ulaşan kaymanlar var fiyatı ortalama 170 lira civarı

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Dj_ReXÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/04/2009
İl: Mugla
Mesaj: 596
Dj_ReXÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Şubat 2010 22:12
Herkes niye bakmayın deyip kestirip atıyor anlamış değilim, burası sürüngenler bölümü ve insanları sürüngen beslemeye teşvik etmek gerekiyor, fakat sürüngen beslemek Türkiye'de niyeyse pek rağbet görmüyor..Stern%20Smile Kaplumbağalardan ibaret bölüm, ben böyle yazılar görünce seviniyorum kim ne derse desin egzotik canlılar hobinin otantik yanını yansıtıyor bana göre.

Sait kardeşimin sorusuna gelince,

Bu hobiye fiyat sorarak başlıyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. Bir sürüngen beslemek teknik bilgi donanımınız tam olmadan olmaz. Tecrübeyle teknik bilgi donanımını birleştirip başlamanızı tavsiye ederim sürüngen beslemeye. "Ben timsah beslemek istiyorum" diyorsan yine yanlış yapıyorsun, timsah deyip geçmek canlıya ileride "Sal göle nehre büyüyünce" mantığını beraberinde getiriyor. Yıllardır sürüngen sitelerinde hep bunu görüyorum bir hevesle bu işe başlayanların çoğundan. Önce araştıracaksın, ne tür timsahlar akvaryumda beslenebilir, bunların canlı yemleri nelerdir, beslenmelerinde ve aydınlatmalarında nasıl bir sistem gerekir ..? Bir canlı almadan önce bunları sorgulamıyorsanız (genel olarak konuşuyorum) o canlıya saygı göstermiyorsunuz demektir, ayrıca muhtemelen yakın zamanda zorluklarını öğrenip baş edememe durumundan canlı ya ölür ya da birilerine verilmeye çalışılır.

Şimdi, timsahtan bahsediyoruz. Evet, insanlara ekstrem gelebilir, ama bu canlıların da kendine göre güzellikleri vardır. İnsana az da olsa alışabilen türleri vardır Diamond Caiman ve Dwarf Caiman gibi.. Yaklaşık 1-1.5-2 metre arasında seyirir yetişkin boyları. Tabi 1.5-2 metre olabilen bir canlının nasıl güçlü bir yapısı olacağını tahmin etmek çok ta zor olmasa gerek. Akvaryumu parçalayabilecek güce gelir rahatlıkla. Tabi bu size ve evinizdekilere her zaman potansiyel bir risktir. Bunlar negatif yanları gibi gözükse de beslenmek istedikten, gönül verdikten ve yeterli ekipman alındıktan sonra beslenmeyecek canlılar değillerdir. Tabi sağlam bir bütçenizin olması lazım, resmen evde bir insan daha varmış gibi düşünün , hatta liseye giden bir çocuk yaşlarında olsun bu kişi.Aylık masrafı onun kadar olacaktır muhtemelen her şeyi ile. Başlangıçta sisteme vereceğiniz parayı bu işin dışında tutarsak tabi ! 

Ben biraz saymak istiyorum ihtiyaçlarınızı. Mümkünse kurşun geçirmez, olmadı temperli camdan yapılma en az 2 * 2 metrelik bir akvaryum, yüksekliği ise yapana kalmış ama kalınlık 2 cmden az olmazsa iyi olur. Güçlü bir uvB ve ısı lambası, beslenmeleri için ölü fareler, çekirgeler, çiğ hayvan etleri (tavuk,hindi,kuş) bunları temin edebiliyor olmanız gerekir, bir timsah bir insandan fazla yiyeceği için masrafı da fazla olacaktır orantılı olarak. Bu şartları sağayabiliyorsanız canlıya bakmanız için bir engel yok, ha alıp da ileride sıkılırsanız olacak sonuçları da söylemeden geçmeyelim.

Öncelikle bir nehre salınma fikri gelir, sonra mantıksız olduğu anlaşılıp vazgeçilir, ardından forumlarda çare aranır ve herkes hayvanat bahçesine bırakmanızı söyler, tabi bu da sürüngenler konusunda bilgisi az olan insanların vereceği bir cevaptır. Neticede hayvanat bahçelerinde Caiman gibi gösterişsiz türler yerine daha vahşi timsahlar sergilenir, ayrıca evde beslenmiş bir timsah avcılık adına pek bir yetenek geliştiremediğinden hayvanat bahçesindeki timsahlar tarafından dayak yeyip, güçsüz kalıp ölmesi muhtemeldir. Bu seçenek te elendikten sonra en mantıklısı veterinere götürüp uyutma seçeneğidir ki ; bu da çok acı bir durum malesef.

Evet, dezavantajları ile güzellikleri ile timsah beslemek böyle bir şey. Bizzat kendim beslemedim, ama lise yıllarında çok yakın bir dostum besliyordu timsah, yılan, iguana gibi egzotik canlıları. Ailem izin vermediği için besleyemeyenlerdendim ben de. Annem özellikle anti-sürüngen vasfı taşır, TV ekranında bile görmeye dayanamaz hiçbir börtü-böcek-sürüngeni. Hal böyle olunca biz de eş-dost kim besliyorsa gidip inceliyorduk, yem veriyorduk tatmin ediyorduk egomuzu.. Kahkaha İleride kendi evime çıkarsam benim de beslemek istediğim canlıların arasında yer alıyor Caimanlar. 

Umarım yazım yeterli olmuştur timsah besleme konusunda bir ilk fikir olarak.

Şimdi de biraz gerçeğini görelim bu Caiman timsahının, biraz fikir verir insanlarla iletişimi hakkında size bu canlıların. Japonya'da bir amcamız küçükken aldığı Caiman Timsahını 23 yıldan fazladır besliyor ve sıkı durun boyu tam tamına 2 metre...Dans

[VID]http://www.youtube.com/watch?v=a3h2CA001rM[/VID]

İlgili olun olmayın, kesinlikle izleyin derim videoyu . İngilizce altyazısı mevcut.


Saygılar.
Dj_ReX2010-02-08 00:04:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir