ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
rafael
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
55
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Eylül 2009 01:02
Son Ziyaret:
29 Kasım 2023 05:15
Toplam Mesaj:
320 [0.06 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes ÇATAL
Doğum Tarihi:
01 Ocak 1990
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Yazılım-Havacılık
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes ÇATAL

SON 10 MESAJI

Yurtdışı Regülatör Ve Bks Tüp İle Uygun Co2 Sistem
[QUOTE=replacka]

Bir de konunun açıldığı Temmuz ayındaki fiyatın 320+KDV olduğunu yazsaydınız keşke Enes Bey. Böylece 5 ayda %60 artış olduğunu hesap ederdik. Sonra da geriye gelirlerimizdeki %60 artışı hesap etmek kalırdı...

Not: Hesap edebilen?[/QUOTE]
Evet, ben de o hesapla 5 lt alırım 450-500 lira civarına diye düşünüyordum, 613 lira toplam fiyat verdiler sadece 2.67 lt için, bende aynı fiyata (619) hem de taksitle Atakan Petshoptan aldım, reel enflasyon %40-50lerde, dolar ve masraflar %100 artmadı ama fabrika bile %100 zam yapmış oluyor neredeyse.
Yurtdışı Regülatör Ve Bks Tüp İle Uygun Co2 Sistem
Ekim'de BKS'den tüp istemiştim, elimizde yok Kasım sonu gelecek demişlerdi, fiyat 2.67 lt için 520 lira + KDV olmuş baya ciddi artış var ama el mahkum alacağız :D
Karides Akvaryumuna Melek Balığı Olurmu
20 litrede sadece karides bile bakılmaz.
Karides Yemi
Shrimpsforever'ın , Growth (protein ağırlıklı), colour(yine protein yüksek), daily feed(bitkisel ağırlıklı), barley mix (tatil yemi, geç çözünüyor, su değerlerine çabuk zarar vermiyor), complete (protein, bitkisel ve mineral katkılı komple bir yem), shrimp delight mineral (lokum kıvamında, suya atınca suda dipte çözünen mineral ağırlıklı) ve glukazym (bağışıklık güçlendirici enzimler) ürünlerini kullanıyorum, tepki vermedikleri, sevmedikleri yem olmadı. Yeni doğan yavru karides varsa da yine aynı markanın babyshrimp ürününü de zaman zaman kullanıyorum.
Creaqua Mikro Vs Tropica Premium Vs Seachem
Eleştirenlerden biri olarak Emilhan hocamın mesajını ben de üzerime aldım şahsen; burada "fiyatı muadillerine ve yerli bir ürüne göre pahalı" dememiz nasıl bir karalama onu anlayamadım?
15 sene önce yerli diye "Beta Akvaryum" akvaryumları alarak hobiye başladım. O dönem Res akvaryumlarıyla ilgileniyordum ve ürünlerimi hep yerli almaya çalışıyordum,
Bu sene bir aranın ardından hobiye 2. kez döndüğümde de tüm ürünlerin yerli olmasına özen gösterdim, gösteriyorum; mesela reeflowers'ın birçok ürününü, shrimps forever'ın neredeyse tüm ürünlerini aldım, muadili yabancı ürünler de vardı ama hem fiyatı daha uygun hem de kullanıcı deneyimi olarak olumlu yorumlar okuduğumda hiçbir soru işareti kalmadı. Creaqua'nın da armatürlerinden daha geçtiğimiz hafta arkadaşıma yaptığımız kurulumda aldırdım. Aldığımız ürünleri de bir zahmet eleştirebilelim, ben bu konudaki tüm yorumları takip ediyorum, dediğiniz gibi "eşek" ile yaftalanacak bir yorum göremedim şahsen, çok kırıcı olmuş üslubunuz. İlk duyurusu yapıldığında ürünler için çok heyecanlanmıştım mesela, bende hayal kırıklığı oldu, bunu dile getirmek, ürünün görece pahalı olduğunu söylemek suç mudur?
Hele hele insanların özgür düşüncelerine, hakaret olmadığı sürece "öyle deme, böyle deme" diye engel olmaya çalışmak kimsenin haddine değildir.

Sevgiler, selamlar...
Creaqua Mikro Vs Tropica Premium Vs Seachem
Instagram hesaplarında bu gübrelerinin fotoğrafının altına yorum yapmıştım "yerli olmasına sevindik fakat fiyatlar maalesef şaşırttı" diye; verdikleri cevap : "ürünlerimiz yoğun, kullanım miktarını göz önünde bulundurarak karşılaştırma yapmalısınız. Kaliteli içerik kullanıyoruz. İleride yüzümüzü ağırtacak bir ürün çıkarmak istemiyoruz. Şu an muadillerinden daha ucuz."
Arkadaşlar gayet uygun verdiklerini düşünüyorlar, yoğun, kalite falan edebiyat parçalarken Türkçe katliamı da yapmışlar "yüz ağartmak" , övünülecek bir durumdur :D . Neyse kimsenin dilini ölçmüyoruz, haddimize değil ama böyle kurumsal ve kendinden emin konuşmaları ciddi manada komik geldi. Sen önce ucuzdan gir piyasaya, ondan sonra böyle iddialı konuş, ben denemeden nasıl emin olayım senin ürününün iyi olduğuna? Şu an eminim ki minimum %100-150 civarı karla satmaya çalışıyorlar ürünlerini.

Ali hocam, o şişeler de sanayide döviz fiyatlarına rağmen ciddi derecede uygun, özel üretim, özel boy şişe yaptırılırsa ve çok adette olmazsa ciddi maliyetli oluyor, bu şişeler baya baya birçok temizlik, sabun vb. fason üretimde kullanılan kimyasal ürün şişeleri.
Bitkilerdeki Problem Nedir?nasil Çözerim?
Fotoğraftan gördüğüm kadarıyla ışık yüksek şiddette ve yakın, ışıklandırma süresini 6 saat civarında tutun, ışık kaç watt, tipi ne? 10 damla dediğiniz hangi gübreden, reeflowers mı? Yapraklardaki kahverengilikler ve delikler potasyum eksikliği, potasyum da sıvı gübrelerde olan elementlerden biri, gübreyi zaten çok az atmışsınız, 10 damla gübre ortalama 50 litre orta yükte bir akvaryum için gün aşırı verilen gübre dozajıdır bu kadar az gübre yosun yapmaz. Işıklandırma süresi ve ışık şiddeti kaynaklı kahverengi alg ve yosunlaşma olarak görüyorum temel problemi.
Bitkilerdeki Problem Nedir?nasil Çözerim?
Kenarlardaki kahverengilikler yosunlanma (ışık şiddeti, süresi fazlalığından veya fazla gübrelemeden kaynaklanır genellikle), delikler de potasyum eksikliği kaynaklı olur.[EDIT]rafael,2021-01-19 00:17:54[/EDIT]
Kaplumbağa
[QUOTE=Zeynilep]Yapay aydınlatmaları var ama nekadar yeterli bilmiyorum tabi. Yem yememeleri ve gözlerini açmamaları çok üzüyor beni :(( neyapacağımı bilemiyorum artık[/QUOTE]

Yem yememe ve kuru alanda bekleme gibi bir davranış varsa bu akciğer enfeksiyonu ve zatürre belirtisi, kuru alanda sıcaklığı sağlamak için normal bir ampul lamba, güneş ışınlarını taklit edip d vitamini salgılamaları, kabuk sağlığı için de UVB lamba gerekli.

Şartları geç sağlamışsınız, eski şartları sebebiyle hastalanmışlar gibi gözüküyor durum, göz iltihabı için eskiden terramycin kullanırdık, yeni nesil ilaçlar da çıkmış olabilir, uzun bir süre oldu kaplumbağa bakmayalı. Hasta oldukları dönemde su ve kuru alan sıcaklıklarını artırmak gerekiyor diye hatırlıyorum, forumda onlarca konu var bu noktada, okuyabilirsiniz.
Atakanpetshop ‘ta Salyangoz Bedava(!)
[QUOTE=Erdem_İzmir]
Emers ve invitro bitkileri nereden tedarik ediyorsunuz? [/QUOTE]

Selamlar, ben akvared'den(sitesi var) alıyorum, şu ana kadar memnun kalmadığım olmadı, bitkilerin kondisyonları iyi, formları canlı geliyor (kışın hiç sipariş etmedim, soğukta problemli gelebilir kargo sebebiyle).

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.