Toplu Balık Ölümleri Neden Olur?


Hayvansever876Çevrim Dışı

Kayıt: 11/08/2020
İl: Kayseri
Mesaj: 1
Hayvansever876Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2020 16:24
Merhabalar değerli dostlar. Yaklaşık 2 ay önce akvaryum hobisine merak salmış ve bir akvaryum edinmiştim. Ama sonu iyi bitmedi. Bir tanıdığımda bu hobiyle uğraşıyordu ve bana 8 tane cichlid verebileceğini söyledi. Akvaryum biraz küçüktü ama balıklar büyüyünce akvaryumu da büyütmeyi planlıyordum. Geldiklerinden bir kaç gün sonra mavi miniği yediler. Bu beni bayağı üzdü. Sonradan 2 balık daha ortadan kayboldu ve 1inin ölüsünü bulamadım. 5 balığım kalmıştı. Bu arada akvaryumda sararıyordu ve çok kötü kokuyordu. Akvaryum vatozu önerdiler. 2 tane aldım. Gitgide işler iyileşmeye başlamışken bir akşam beslemeye gittiğimde tüm cichlidleri ölü buldum. 5 tanesi toplu ölmüştü. Sonradan 2 vatozu da arkadaşıma verdim. Onların da elimde ölmesini istemedim. Her şey aniden oldu hiç beklemiyordum. Böyle bir forum bulunca danışayım dedim. İlk deneyimimdi. Hâlâ üzülüyorum. Acaba ben mi bir hata yaptım yoksa yaşanabiliyor mu böyle şeyler?
Belki ölüm nedenleri anlaşılır diye fotoğraf çekmiştim.
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/225236/110820201615081.jpg[/IMG]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

fma3280Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/09/2016
İl: Istanbul
Mesaj: 713
fma3280Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2020 17:12
[QUOTE=Hayvansever876]Merhabalar değerli dostlar. Yaklaşık 2 ay önce akvaryum hobisine merak salmış ve bir akvaryum edinmiştim. Ama sonu iyi bitmedi. Bir tanıdığımda bu hobiyle uğraşıyordu ve bana 8 tane cichlid verebileceğini söyledi. Akvaryum biraz küçüktü ama balıklar büyüyünce akvaryumu da büyütmeyi planlıyordum. Geldiklerinden bir kaç gün sonra mavi miniği yediler. Bu beni bayağı üzdü. Sonradan 2 balık daha ortadan kayboldu ve 1inin ölüsünü bulamadım. 5 balığım kalmıştı. Bu arada akvaryumda sararıyordu ve çok kötü kokuyordu. Akvaryum vatozu önerdiler. 2 tane aldım. Gitgide işler iyileşmeye başlamışken bir akşam beslemeye gittiğimde tüm cichlidleri ölü buldum. 5 tanesi toplu ölmüştü. Sonradan 2 vatozu da arkadaşıma verdim. Onların da elimde ölmesini istemedim. Her şey aniden oldu hiç beklemiyordum. Böyle bir forum bulunca danışayım dedim. İlk deneyimimdi. Hâlâ üzülüyorum. Acaba ben mi bir hata yaptım yoksa yaşanabiliyor mu böyle şeyler?
Belki ölüm nedenleri anlaşılır diye fotoğraf çekmiştim.

Merhaba... Geçmiş olsun..

Keşke akvaryumu kurmadan, balıkları almadan önce foruma üye olup araştırma yapsaydınız. Hobi de tabi ki balık kayıpları yaşanabilir. Ama sizin ki kurulum aşamasında yapılan hatalardan kaynaklı gibi duruyor.
Akvaryum hacmi ne kadar, ölçüleri nedir?
Ne tür bir filtre kullanıyorsunuz ?Filtre hacmi nedir? Filtre malzemeleri nelerdir?
İlk kurulumda ki genel prensipleri (2 gün dinlenmiş su, bakteri kültürü kullanımı, balıkları akvaryuma ekleme zamanı v.s ) uyguladınız mı ?
Haftalık 2 gün dinlenmiş su ile değişim yaptınız mı ?
Sorular daha da çoğaltılabilir.
"Bu arada akvaryumda sararıyordu ve çok kötü kokuyordu" bu cümlenize istinaden, muhtemelen akvaryum da filtrenizin yanlış yada yetersiz olduğu ve doğru filtre malzemelerinin kullanılmadığı kanaatindeyim. Bakteri döngüsünün oluşmadığı ve balıkların nitrat zehirlenmesi sonucu öldüğünü söyleyebilirim. Aşırı yemleme de bu durumu tetikleyebilir.

İyi Hobiler...



+1: [T]224041,drgeckoo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ogurcayÇevrim Dışı

Kayıt: 04/01/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 475
ogurcayÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2020 19:29
Akvaryumunuzdaki kayıpları büyük olasılıkla amonyak patlaması dolayısıyla yaşamışsınız.Arkadaşlarımızın da belirttiği gibi detay bilgileri başlangıçta alabilseydik durum farklı olurdu.Geçmiş olsun diyelim.Saygılarımla

+1: [T]224041,drgeckoo[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

drgeckooÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2020
İl: KKTC
Mesaj: 378
drgeckooÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2020 19:31
Akvaryumun detaylı bilgilerini verirseniz sorunu çözmek daha kolay olur. üstteki arkadaşlarında dediği gibi. Amonyak patlaması olma ihtimali yüksek detaylı bilgilerle daha net konuşabiliriz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ulutürkÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 03/06/2019
İl: Edirne
Mesaj: 2500
ulutürkÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Ağustos 2020 19:57
Filtrenizde hangi malzemeler var?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir