ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
fma3280
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
764
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Eylül 2016 23:17
Son Ziyaret:
15 Mart 2024 16:37
Toplam Mesaj:
713 [0.26 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fatih Akyol
Doğum Tarihi:
22 Ocak 1973
Yaş:
51
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Fatih Akyol 80X40X40h - Low Bitkili Rasbora Galaksi + Kırmızı Burun Tetra + Gold Phantom Tetra + Kardinal Neon Tetra + Panda Corydoras

SON 10 MESAJI

Tropheus Maswa Yem Önerisi
[QUOTE=Murat2424]Günaydın arkadaşlar damızlık maswalarıma hem renkleri açısından hem de gelişmeleri açısından hangi yemleri kullanabilirim öneriniz var mı?
Ayrıca tek tür yem mi yoksa karma yem mi atmam daha iyi olur?[/QUOTE]

Merhaba

Bitkisel ağırlıklı yemler kullanmalısınız. Farklı markaların farklı içeriğe sahip yemlerini kullanmanızı tavsiye ederim.
Serra flora, NLS threa A+ , OSI spirulina flakes, Tropical süper spirulina, JBL spirulina, Tropical algea tablet, NLS algea garanül, dainichi veggie deluxe olabilir.
Bu yemlerden 3-4 tanesini seçip, Günde 2-3 öğün, Yem miktarlarını balıkların bir çırpıda yiyecekleri şekilde az miktarda verebilirsiniz.

Iyi Hobiler Dilerim...
Tropheus Aydınlatma
Merhaba...

Zaruri bir durum değil ama görsel olarak keyif almanız adına bir aydınlatma temin etmenizi tavsiye ederim. Led bar günışığı aydınlatma tercih edebilirsiniz...
Yavru Maswa Yemleri
Merhaba...

Yem listeniz gayet güzel...
Tableti ve D-Allio hafta da 2 öğün verin. Kalan 4 yemi de gelişi güzel bir sıralama ile günde 5 öğün olarak verebilirsiniz. Burada balıkların bir çırpıda bitirecekleri sekillde çok ama çok az miktar da vermeye dikkat edin. Yavru balıkların gelişimi için farklı içeriğe sahip farklı markaların yemlerini sık sık ama çok az miktarda vermek önemlidir.

İyi Hobiler...
Aldığım Balığın Cinsi Nedir?
Merhaba...
Beyaz yunus ender rastlanan bir tür. Petshop da olma ihtimali de bir o kadar zayıf. Beyaz prenses gibi duruyor. Zaten pet shopcu arkadaşın "mücevher de yaşar" demesi bu olasılığı artırıyor. Mücevher sert balıktır. Kaos çıkartma ihtimali yüksek. Cinsiyetini anüs vent ayrımı yaparak bakmanızı tavsiye ederim.

Iyi Hobiler...
100*40*60 Duboisi Maswa Tank Kurulumu
[QUOTE=yesilwedding]Ölçüler: 100 * 40 * 60
Canlı Türleri: Duboisi Maswa 20 Adet
Bitki Türleri: Anubias
Tankın Yaşı: 0
Filtrasyon ve Işıklandırma: Sunsun Dış Filtre - 10 Adet Beyaz + 5 Adet Gün Işığı Modül Led
Tasarım ve Dekorasyon: 40-45 Kilo Kaya + 30 Kilo Silis Kum

Uzunca incelemeler sonucu çok şükür kendi akvaryumumu kurmuş bulunmaktayım, Tropheus ve Tanganyika arasında çok gidip geldim ve sonunda 20 adet yavru duboisi maswa aldım, sayının biraz fazla olduğunu biliyorum fakat cinsiyet ayrımından sonra kolonimi oluşturup geri kalanını çıkartacağım elden, fotoğrafları sizinle paylaşıyorum, öneri ve yorumlarınıza açığım

Merhaba... Yeni kurulum hayırlı olsun...

Maswa yavru büyütmek keyiflidir, haraketli ve cana yakın balıklardır. Sizi tanırlar. Kloni için 20 adet yeterli olmayabilir. Erkek-Dişi dağılımı bazen ıstediğimiz gibi olamayabiliyor. Sizin tank ölçüleri için 2 erkek 12 dişi uygun olacaktır. Bu arada kalan erkekleri elden çıkarmak zor olabiliyor. Doğru Yavru gelişimi için sık sık su değişimi ve farklı markaların farklı içeriğe sahip yemlerini kullanmanızı tavsiye ederim. Su değişimlerin de ısı eşitliğine dikkat edin. Sık sık ama çok az miktarda günde 5-6 öğün vermeniz iyi olacaktır.

Iyi Hobiler
Yunus Cikletlerin Yanında 1 Adet Mavi Prenses
Merhaba

Mavi prenses büyük olduğu için muhakkak yavru yunuslara karşı agresif davranışlar da bulunacaktır. Yunusların büyümesiyle bu azalacaktır. Fakat tamamen yok olmasını ya da çiftleşmeye engel olacağını öngörmek zor. Gözlemlemek gerek. İleride baskın bir erkek yunusun, mavi prensese de rahat vermeme olasılığı yüksek.
Hobiye Yeni Başladım Yem Tavsiyeleriniz
[QUOTE=mseker32]Tşkler nerden temin edebilirim ve aynı zmnda kullanma şeklini neye göre ayarlamam lazim[/QUOTE]

Merhaba

Yukarı da üyemizin yem tavsiyeleri gayet iyi. ozelyem.com sitesini içtenlikle tavsiye ederim. Yavrularda Sık sık ve çok az miktarda yem vermek doğru olacaktır. Bir çırpıda bitirmeleri yem yere düşmeden bitirmeleri önemli. Imkan varsa günde 4-5 Öğün farklı içeriğe sahip yemleri vermenizi tavsiye ederim.

Iyi hobiler
Kabuksuz Artemia
Selam Murat Kardeşim...
Yavrular hayırlı olsun. Sağlıkla büyüt inşallah...

Kullanıp da problem yaşayan da var yaşamayan da var. 40 adet maswa yavrusunu sadece bitkisel yemler ile büyüttum ve hiç sorun yaşamadım. Tabii 7-8 farklı yem ile besledim. [:)]
Şimdi onların yavrularını 3 çeşit bitkisel yem ile beraber hafta da 2 öğün Rotifish Decapsulated Artemia vererek 2,5.aydır bakıyorum. Bir sorun yaşamadım.
Çok az miktarda hafta da 1 öğün vererek başlayabilirsin
İç Parazit Ve Sera Baktopur Veya Flagyl Kullanımı
Merhaba... Geçmiş olsun...

Flagyl etkili bir ilaç. Ana tanka uygularsanız tank da ki bakteri döngüsü sıfırlanır.
Tedavi bittiğin de Aktif karbon kullanarak ilacın tank da ki etkisini ortadan kaldırabilirsiniz. Daha sonra da bakteri kültürü ekleyerek yararlı bakteri döngüsünü oluşturabilirsiniz. Tedavi sürecinde ve bittiğinde 2-3 günde bir %20 dinlenmiş ve ısısı akvaryumda ki su ısısı ile aynı olan su ile değişim yapın.

İyi Hobiler...

Yavru Sarı Prenseslere Yem
Merhaba...

Bu zamana kadar verilen yemleri değiştirmemek daha iyi olur.
Yem olarak da markasız petshop yemleri değil de bilinen markaların farklı içeriğe sahip yemlerini kullanmakta fayda var.
Yer mi ? Belki yer ama gelişimine faydası olur mu ? Şüpheli !!!

Tetra discus, NLS regular therea A+ , tetra pro gayet iyi yemler. Dainichi Cichlid Ultima Krill de tavsiye ederim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.