Tropheuslarım Yem Yemiyor


tajo333Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 22
tajo333Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 00:29
Merhaba , 2 hafta kadar önce baskın erkek sorunum vardı. Bu sorunu halletmek içinde sizden edindiğim bilgiler doğrultusunda kolları sıvayıp harekete geçtim ve geçtiğimiz pazar akvaryumda ufak bir düzenlemeye gittim. Çünkü mecbur kaldım. Akvaryumda 1 tane Tropum hariç hiçbiri rahat bir şekilde yüzemiyordu. Sanki hepsi hapis hayatı yaşar gibi bir köşeye pusmuş sadece yem atacağım saatlerde hareketleniyorlardı. Özetle bunun üzerine fikirleriniz ışığında Troplarımı çıkarıp bir kovaya koydum ve akvaryumdaki taşların 4'te 3'ünü çıkardım. Kalan taşlarıda 2 ayrı köşeye böldüm sol tarafa bir mağara sağ tarafa bir mağara yaptım(şuan gördüğüm Troplarımın çoğu gayet güzel bir şekilde yüzmekte ve baskın erkek sorunu kalmadı) ve akvaryum suyunun %40'ını dinlendirmiş olduğum suyla değiştirdim. Son olarakta 3 kaşık tuz attım. Herşey güzel gidiyorken dikkat ettiğim nokta 15 tane beslemekte olduğum Troplarımın hepsi önceleri güzelcene yemlerini yiyorlarken 2 tanesi akvaryumda ufak bir düzenlemeye gittiğim günden bugüne yeme ilgi göstermeyip yememeye başladı. Öyle ki bu ikisi yanlarından süzülüp giden yemlere bakıp yemeye dai tenezül etmiyorlar. Sürekli aynı köşede yüzüyorlar. Yer yer yukarda yer yer aşağıda boş boş camlara bakıp ağır hareketlerle cansız bir şekilde duruyorlar. Bunun için ne yapmalıyım?  Şimdi rahat rahat yüzüyor çoğu ancak bu ikisinin yeme duyduğu ilgisizlik çok canımı sıkmakta.. An ve an gözlemlediğim başka bir olaysa diğer Troplarımda bazen yukarı aşağı yüzüyorlar yani stresteler ama en azından onlar yemlerini yiyorlar. O ikisinin karınlarına bakıyorum normal gözüküyor şimdilik ama bloat hastalığına tutulmalarından çok korkuyorum.. Lütfen yardım edin. tajo3332012-09-20 01:29:09

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 10:31
Merhaba Taylan kardeşim öncelikle geçmiş olsun. Daha önce açtığın konuda dekor değişkliğini karanlıkta yapmanı ve 24 saat boyunca akvaryumun üzerine örtü atarak balıkları uyutmanı tavsiye etmiştim. Troplar dekor değişiminden çok etkilenirler aşırı strese girerler. Balıkları dikkatli incele kıl gibi ince beyaz dışkısı varsa ve yem yemiyorsa bloat olmuştur. Fakat bu ince beyaz dışkı ilerleyen günlerde çıkabilir. Yem yemeyen tropheusta mutlaka bir sorun vardır. Bence hemen clout tablet alıp tedaviye başla forumda malzeme ilanlarında satılıyor.
 
Clout Kullanımı:
 
Yemlemeye günde iki öğün şeklinde devam edin.
Tedavi süresince filtreler çalışmaya devam etmeli, sadece filtrelerde karbon varsa çıkartılmalı, tedavi bittikten 24 saat sonra karbon tekrar eklenmelidir.
Tedavi bittikten sonra akvaryuma bakteri kültürü eklenmelidir.

Kullanım Şekli:
 
38 litreye 1 tablet şeklinde clout kullanılır.  1 lt akvaryum suyunu alın içinde akvaryum hacmi kadar tablet eritin. Daha sonra max. 30 dakika içerisinde yavaş yavaş akvaryuma dökün.
 
1.Gün
Tedaviye başlamadan önce %30 su değişikliği
ilaçlama
2.Gün
%30 su değişimi
ilaçlama
3.Gün
%30 su değişimi
ilaçlama
4.Gün
%30 su değişimi
ilaçlama
5.Gün
Gözlem ve yemleme tüm balıklar yem yiyorsa filtreye karbon ilavesi ve
bakteri kolonisinin desteklenmesi
Genelde 3.günde balıklar iyileşir. 4.gün garanti amaçlı ilaç kullanılır.
 
Bu hastalığı son yaşadığımda 4 günlük tedavi yeterli gelmedi. 2 gün ara verip 3 gün daha aynı şekilde ilaçlama yaptım tüm balıklarım düzeldi. Tedaviye destek amacıyla flagyl emdirilmiş yem verebilirsin.
 
Sera bactobur direct kullananlarda var ama ben hiç denemedim. Clouttan hep olumlu sonuçlar aldım.
Clout Etkin olduğu iç parazitler;
 
- Hydra, planaria, parasitic copepods and protozoan parasites
- Protozoan Parasites (Bloata neden olan iç parazit)

Clout Etkili olduğu hastalık bilgileri (Prospektüs)

- Yukarıda bahsedilen parazitlerle oluşan enfeksiyonlar
- Flicking or Scratching (Mukozanın zarar gördüğünde oluşan hastalıklar)
- Anchor Worms (Dış parazit, solucanlar..)
- Skin & Gill Flukes (Deri ve solungaç parazitleri)
- Ick-White Spot Disease (Beyaz benek Hastalığı)
- Grey-White Mucus (Balığı kağlayan beyaz ve gri mukuslar)
- Gasping for Air (Zor nefes alma)
- Leeches&Fish Lice (Asalak ve balık biti)
- Hexamita (Kafada delik hastalığı)
- Listless Behavior (İlgisiz davranış) 
 
Geçmiş olsun umarım atlatırsın.
Cyberx262012-09-20 10:33:22

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tajo333Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 22
tajo333Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 11:15
Merhaba Barış Bey ilginiz için teşekkürler tedaviye bugün hemen başlayacağım . 160 Litrelik akvaryumum var hangi bakteri kültürünü tercih etmeliyim? Ne kadar dökmeliyim tedaviden sonra? tek bir sefer dökmem yeterli midir?Siz nasıl yapmıştınız bunlarıda kısaca deyinirseniz minnettar kalırım.

Barış Abi bide yemleyeme günde 2 öğün devam edin demişin benim listem şu şekilde :


Pazartesi:

New Life Spectrum (sabah)
Tropical Super Spirulina Forte Flakes (öğlen)
Tropical Super Spirutabin A (ara öğün)
Tetra Phyll (akşam)

Salı

Dainichi Cichlid Veggie FX Baby Sinking (sabah)
Tetra Pro Vegetable (öğlen)
JBL Spirulina Flakes (ara öğün)
Tropical Super Spirulina Forte Flakes (akşam)

Şimdi öğlen ve ara öğün atmayacağım ve sabah ile akşam 8'de belirttiğim yemleri kullanacağım abi doğru mu? Farklı farklı kullanmaya devam mı edeyim günlere böldüğüm dieti yoksa aynı yem ile mi devam etmem daha faydalı olur? ßir yardımcı olursan sana zahmet abi.. Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 11:44
Bakteri kültütünün ne olduğu o kadar önemli değil hepsi işe yarar. Clout tablet zaten bakteri kültürüne zarar vermiyor ancak su değişimin sıklığı nedeniyle bide garanti olsun diye kullanılıyor. Ben bakteri kültürü olarak seachem stability kullanıyorum. 1 kapağı 40 litreye yetiyor senin akvaryum için 4 kapak kullanman yeterli olacaktır.
 
tedavi esnasında yemlemeyi azaltman gerekiyor. Programın dışına çıkabilirsin tercihin pul yemler olsun tedavi esnasında granül yem verme  JBL Spirulina Flakes, Tropical Super Spirulina Forte Flakes ve Tetra Pro Vegetable dönüşümlü kullanabilirsin. Her balık alıştığı yemi iştahla yer bu nedenle sen az çok hangisini daha iştahlı yediklerini biliyorsundur. En sevdikleri yemi kullanman gerekiyor. Birde eczaneden 5 tl ye flagly tablet al bi kağıda sararak çekicle ezip toz haline getir. Akvaryumdan alacağın yarım çay bardağı suya bu tozu ekleyip güzelce karıştır. Sonra içine 1 seferde yiyebilecekleri miktarda yem at. 20 dk bekle yem ilaçlı suyu güzelce emsin. Daha sonra bu ilaçlanmış yemleri akvaryuma at. Tedavi süresince günde 1 öğün flagly yem ver. Su değişimlerini mutlaka dinlenmiş su ile yap ısıların aynı olmasına dikkat et. Zor ve sıkıntılı bir süreçtir ama tedaviyi eksiksiz yaparsan balıkların kurtulur geçmiş olsun.
 
Not: Clout tedavisine başlamadan önce balıklara flagly emdirilmiş yem ver. Eğer yem yemeyen balıkların ilaçlı yemi alıp tükürürse bile ilaç bünyelerine girer. Böyle bi durumda clout tedavisini erteleyip günde 2 öğün flaglyli yem vererek tedavi edebilirsin. Ama yemeyen balıkların yemi alıp tükürdüğüne dikkat yemi ağızlarına hiç almıyorlarsa clout tedavisine başlayabilirsin. 
Cyberx262012-09-20 11:55:30

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tajo333Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 22
tajo333Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 12:01
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum. Peki flagy tedavisinde su değişimine gerek var mıdır? Ve flagy ile olan tedavide balık tepki vermedi diyelim ;( ve clout tedavisine başlayacağım diyelim tedavi sürecinde yapacağımız su değişimlerinde kaya tuzu ilave etmeliyim? Haftalık değişimlerde 2 kaşık ekliyordum akvaryuma ne yapmalıyım?
tajo3332012-09-20 12:06:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 12:30

Flagyl tedavisi sadece balık yemi alıp tükürse işe yarar hiç yemeyen balığa fayda sağlamaz. Ama balığın iştahını açmak için seachem garlic guard kullanabilirsin. Yada evde sarımsağı ezip suyunu çıkararak kendi garlic guardını yapabilirsin. Sarımsak suyuyla ezilmiş toz flagyli karıştır yemleri bunun içine at yem hem sarımsak suyunu hem ilacı emsin.  Sarımsak balıkların iştahını açacak belki yem yemeyen balığın bir parça almasını sağlayacaktır. yeme sarımsak karıştıtırsan çay kaşığıyla yemleri alıp at direk sulu boşaltırsan akvaryum çok fazla sarımsak kokar. Flagly yeme emdirildiği için su değişimine gerek yoktur. Akvaryum suyunda kaya tuzu olması dış parazit tehlikesini önler ama bloat tedavisinde bir etkisi yoktur. Ama sudaki tuz miktarını korumak için günlük su değişimlerinde kaya tuzu ekleyebilirsin. bloat tedavisinde etkin olan epsom tuzudur. Halk diliyle ingiliz tuzu olarak geçer, kimyasal adı magnezyum sülfattır. epsom tuzu doğal bir müshildir. Eğer epsom tuzu bulabilirsen

1.gün su değişikliği + 40litreye 1 çorba kaşığı epsom tuzu ve clout
2.gün su değişikliği + 80 litreye 1 çorba kaşığı epsom tuzu ve clout
3.gün su değişikliği + 40 litreye 1 çorba kaşığı epsom tuzu ve clout
4.gün su değişikliği + 80 litreye 1 çorba kaşığı epsom tuzu ve clout
Cyberx262012-09-20 12:34:11

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tajo333Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 22
tajo333Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 14:55
Yorumlarınız için teşekkerüm ederim Barış Abi dediklerinizi aynen yaptım flagy toz haline getirip çay bardağının içine attım sarımsak suyunu aynı şekilde içine döküp karıştırdım ve bir miktar yem ilave edip çay bardağına az daha karıştırıp bunu akvaryumun içine attım çoğu balık ilgi gösterdi ancak bizim o hasta olanlar pek yanaşmadı sanki ama en azından ötekilerin işine gelmiştir diye düşünüyorum  bunu daha kaçgün sürdürmeliyim ? O ikisi açlıktan ölmez umarım.

Abi balık çok kötüye gidiyor şimdi dikkat ettim biraz şişmiş sanki :((( Ne yapmam lazım acilen yanıtınızı bekliyorum :(


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AverroesÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 07/06/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 3324
AverroesÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 16:09
Balıklar dekor değişiminden değil 40% su değişiminden rahatsızlandılar dekor değişti diye tropheus bloat olmaz, eğer öyle olsaydı akvaryum değişen her balık hastalanırdı, lakin 25% üzeri su değişiminde 99% hep sıkıntı yaşar hobiciler. Ben cloutun çok zahmetli ve patik olmadığı için tavsiye etmem, en güzeli en garantisi bactopur direct tir. Eğer daha hafif bir rahatsızlık görürsem microbelift metronidazol eğer ağır bir enfeksiyon varsa bactopur direct kullanırım, clout la uraşılacak gibi değil çünkü.40 litreye 1 tablet şekilde bactopur direct eritin, 4 gün sonra gözlemleyin, ayrıca suya vitamin takviyesi iyi gelir. Ayrıca balıkları tanktan çıkarmayın o tankta tedavi edin, okadar rahatsızlığın üstüne birde tank değişmek ölümcül olur. Firmalar  ve İstabanbulda bütün üreticiler bactopur kullanır şuana kadar clouttan verim alan duymadım görmedim.
Führer2012-09-20 16:12:49

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Cyberx26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 270
Cyberx26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 20 Eylül 2012 17:19
Eğer balıklar kötüye gidiyorsa ve şişme başlamışsa acilen diğer tedaviye başla derim. Ben tropheusa başladığımdan beri 3 kere bloat vakası yaşadım. Hepsinde clout tablet sayesinde sonuç aldım ve çok şükür bloat nedeniyle hiç balık kaybetmedim. Ama bazen clout yavaş tedavi edebiliyor 4 gün ilaç 2 gün ara sonra 3 gün daha ilaç kullanarak iyileştirdiğim de oldu. Belki erken müdahale ettiğim için cloutla sonuç aldım. Bactopur direct kullananda çok ama ben hiç kullanmadığım için tavsiye etmedim. Ana tanktaki yararlı bakterileri öldürdüğü için kullanmaya hep çekindim. Clout yada bactopur kullan ama bir an önce tedaviye başla kardeşim geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

tajo333Çevrim Dışı

Kayıt: 14/08/2012
İl: Izmir
Mesaj: 22
tajo333Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Eylül 2012 14:10
Malesef bugün balığın tekini kaybettim hemen forumdan Clout Tablet siparişi verdim ötekini ve diğerlerini gaymetmemek adına müdahelelere başlayacağım 16 tane sipariş ettim bir üyeden sağolsun belirttiğiniz gibi 4 gün tedavi uygulayıp 4. gün sonunda bakteri kültürü ilave edeceğim ..


Barış Abi Sera Bio Nitivec kullansam sorun olur mu? Clout tablet sonrası sen Seachem Stability'i önermişsin ama karar veremedim abi ne dersin hangisi daha iyidir? Bildiğim ikiside aynı işlev bakteri kültürü tek marka farkı var sanırsam. Yanıtını bekliyorum abi ona göre hareket edeceğim. Birde abi bakteri kültürü için alacağım marka , ilaç ya da herneyse sadece 1 seferlik kullanmam yeterli gelecektir demi abi yani 4. günün sonrası 5. gün kullanıyorum sadece dahada kullanmama gerek yok yanılmıyorsam öyle mi(zaten buda dediğin gibi abi clout tablet sonrası su değişimleri adına önlem) ? Ona göre 100ml veya daha fazla alacağım ondan soruyorum. Ve abi son sorumda bakteri kültürünü dökerken akvaryum hacmini mi baz alacağız yoksa %30 su değişimi yaptığımız dinlenmiş suyun mu? tajo3332012-09-21 20:06:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir