Tubifeks Denilen illet


celalabayÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/05/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2996
celalabayÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2013 15:39
[QUOTE=Cüneyt ERGÜN]Celal bey merhaba,

Bu dondurulmuş yemleri temin ederken en önemli konu soğuk zincirin kırılmaması, yani eğer şehir dışından kargo yolu ile geliyorsa mutlaka strafor kutuda ve buz aküleri ile beraber gelmeli, teslim aldığınız da, hemen buzluğa koymanız da fayda var, ben yurtiçi kargonun şubesi iş yerime 100m mesafe de olduğu için şube teslimi elden alıyorum, hemen iş yerindeki dolabın buzluğuna yerleştiriyorum, bir gün önce de evden ekstra buz aküsü getiriyorum, bir adet de özel imal edilmiş ısı koruyucu torbam var onu da getiriyorum, gelen buz aküleri ve getirdiğim buz aküleri ile beraber dondurulmuş yemleri torbaya yerleştirip o gün doğru eve 

Dolayısı size tavsiyem, kesinlikle buzluk dışında herhangi bir yerde bu mamaları muhafaza etmeyin, zaten herhangi bir şekilde kavanoza vs. koymanıza gerek yok, hava almaz, ilaç amabalajı gibi, küp küp blister paketler içinde, dolayısı orijinal ambalajında buzlukta muhafaza edilmesi en uygun yöntem diye düşünüyorum.

Saygılarımla.


[/QUOTE]

Abi benim işyerimin alt katında da kargo firması var ve buradan alıp direk buzluğa atacağım. Zaten buz aküleri ile geliyor ürünler. Akşam da alıp doğru evdeki buzluğa.. Ağzı kilitli poşetler de aldım biraz daha hijyen ve muhafaza için. İnşallah herhangi bir sorun çıkmayacak.

Bilgi ve desteğiniz için tekrar teşekkürler.



Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

faik18Çevrim Dışı

Kayıt: 02/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 69
faik18Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 08 Aralık 2013 20:05
Hakan gerçekten çok üzüldüm,çok geçmiş olsun diyorum.M.Tuna2014-03-19 23:53:57

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

FormicasmindÇevrim Dışı

Kayıt: 24/12/2007
İl: Istanbul
Mesaj: 54
FormicasmindÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2014 23:40
Tubifexle ilk tanışmam ilkokul yılarımda oldu akvaryumcuya bu nedir diye sorduğumda balıklar için çok faydalı canlı bir yem demişti çocukken araştırma yapmak bu kadar kolay olmadığı için uzun yıllar tubifexi balıklarıma bilinçsiz bir şekilde verdim şansım vardı yıllarca çeşitli zamanlarda beslediğim türlere tubifex ile yemleme yaptım. Sonra uzun yıllar hobiye ara verdim. Hobiye tekrar başlamaya karar verdiğim zaman camlı doğuran akvaryumu yapmakla işe başladım. Bir gün yolum akvaryumcuya düştü ve tubifexleri gördüm akvaryumcu yeni geldi dedi 1 veya 2 liralık aldım. ve eve getirdiğimde balıkların ara öğün olarak verdim dip balıklarıda dahil olmak üzere akvaryumdaki bütün canlılar yedi. Bir kaç gün sonra akvaryumda hastalık baş gösteremeye başladı ilk fark ettiğim balıklar çöpçüler oldu hastalığın ilk belirtilerini gösteren çöpçülerin kafa bölgelerinde aşırı bir pamuklaşma oluştu ve ertesi gün biraz daha büyümüş durumdaydı 3. günde balık öldü derken diğeri ve bir başka gün başka türlerde aynı etkiyi gösterdi derken akvaryumda toplu ölümler başladı. Bu üzüzü olaydan sonra yapmış olduğum araştırmalar sonucunda tubifex steril ortamlarda üretilmedikçe kesinlikle ve kesinlikle balıklara verilnemeli hatta insana bile çok ciddi hastalık bulaştırma riski olduğu gerçeğide göz önünde bulundurulmalı. Konu geçen sene açılmış gerçi ama tekrar geçmiş olsun.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

DiscusAddictÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 30/09/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 421
DiscusAddictÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Temmuz 2014 15:27
Mikrop tam bir canlı değildir hatta mikrobun bir canlı olmadıpını idda eden bilim adamları var.Yarı ölüdür.Sağlıksız yaşam şartlarında uyku durumuna geçerek Maddeleşir.Taki iktidarı sağlayabileceği bir ortam bulana kadar tabiki özel tekniklerle lazerle yakımları felan var.Tabi bu Lazerleme işlemi maddiyat olarak  tubifexide balığıda kat ve kat katlar. DiscusAddict2014-07-16 15:27:47

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir