Tür Tavsiye/Canlı doğuran-tetra


dadashÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 217
dadashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 12:03
Öncelikle herkese selamlar; akvaryum serüvenime yunus-sarıprenses-iceman sonrasında aldığım astronotlarımla beraber devam etmekteyim ancak bunlardan da sıkılmış durumdayım her zaman bir kovalamaca söz konusu .. elimden çıkarmak istiyorum ..  artık canlı doğuran vede tetra türlerine merak saldım şöyle rengarenk bir akvaryumum olsun istedim; 
akvaryum ölçülerim 150*50*65 h sumplu 
fotoğraf; cep telefonundan çekildiği için pek iyi olmadı .. fikir versin diye ekledim

şimdi mango köklerimi çok sevdim .. daha önceden hiç lepistes beslemediğim için lepistes beslemek istiyorum, karides olurmu yanlarına bilmiyorum ama kiraz karides, tetra türleri buldum 2 kuyruklu bir tetra türü buldum bir onu eklemek istiyorum birde neon tetra eklemek istiyorum, bunların yanına melek olur mu ? sertlik yapar mı? birde moly-veliferia lar var onlardan da eklesem ne olur ? bu konular hakkında bilgilendirirseniz çok sevinirim .. bugün almak istiyorum yeni dostlarımı .. 
ekleme=akvaryumumda silis kum ve mango köklerinin durmasını istiyorum, bitki ancak su üstü bitkisi ekleyebilirim .. taban veya işte ekilen bitkilerden yapamam ..; 
yardımcı olacaklara teşekkürler .. 
dadash2011-09-17 12:08:15

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

eray0636Çevrim Dışı

Kayıt: 22/06/2011
İl: Ankara
Mesaj: 44
eray0636Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 13:04
Yavru almak istiyorsan melek koyma canlı doğuran akvaryumunu karışık yapabilirsin mesela lepistes,moli,plati,velifera,endler,neon,çöpçü,vatoz ekleyebilirsin oranlarıda 2e 8d olarak ayarlayabilirsin veya daha fazla şimdiden hayırlı olsun

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtabekÇevrim Dışı

Kayıt: 13/06/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 120
AtabekÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 13:28
Furkan merhaba,

Tankın çok güzel, bu ebattaki bir tankta lepistesler kaybolurlar görsel olarak. Evet balıklar çok rahat eder çokta güzel üreme sağlarsın. Hatta lepistese karar kılarsan forum aracılığı ile özel ırklardan temin etmeni şiddetle öneririm. Fakat bana sorarsan bu ebattaki bir tanka 40 civarında neon ve 3 çift melek ve birazda bitkiyle tam bir şölen yaparsın. Mümkünse 12 adet sterbai çöpçü de harika olur. Melekler sakin gibi gözükselerde avcı balıklardır. Kiraz karidese ne tepki verirler bilemiyorum ama forumdaki arkadaşlardan olumlu dönüş olursa  birazda karides ekleyerek çok canlı bir sistem hazırlayabilirsin. Tavsiyem bitki koyacaksan önce katil salyangozlarını hazırla. Biraz karışık yazdım ama umarım yardımcı olabilmişimdir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Barbarossa42Çevrim Dışı

Kayıt: 27/07/2009
İl: Konya
Mesaj: 1740
Barbarossa42Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 16:37
Neon ve meleklerin yanına istersen bolivian ram gibi cüce amerikan çiklit türlerini ve canlı doğuran olarak kılıç da ekleyebilirsin. Melekler yavruları yer ama, sürekli bir hareket olur.

Lepistesler bu hacimde çok küçük kalırlar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

hersanliÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 06/03/2010
İl: Kocaeli
Mesaj: 893
hersanliÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 17:13

     Melek akvaryumunda, karides ve lepistes beslenmesini önermem. Melek balıkları avcı balıklardır. Lepistes yavrularını ve karideslerinizi afiyetle yiyeceklerdir. Lepistes ve karides derseniz, lepistesler karideslerin yavrularını yerler eğer yine de beslemek isterseniz akvaryumu bol miktarda moss bitkisi koyarak yavrulara saklanacak bir yer oluşturabilirsiniz.

                                                                                                         Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

dadashÇevrim Dışı

Kayıt: 19/08/2009
İl: Erzurum
Mesaj: 217
dadashÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Eylül 2011 23:57
Yorumunu eksik etmeyen tüm akvarist dostlarıma çok çok teşekkür ederim; 
bugün en yakın dostumla beraber astronotlarımı elden çıkarttım aslen ilk balıklarımı elimden çıkarma sebebim olan 'sertlik' ten kaçmaydı düşüncem .. Akvaryumcuya verdiğimin balıklarımın yerine 6 adet neon tetra, beyaz moli(1e 2d), turunculu beyazlı plati(1e 2d), 3 adet üçgen tipli tetra(1e 2d) (tetrazon değil ama tam türünü bilemiyorum araştırıcam), değişik 2 adet eş plati birinin karnı şiş, 1e 2d lepistes ekledim, aklımda bir kaç şey daha var ama henüz hızlı yapmak istemedim, yavaş yavaş olucak. 
Melek eklememe sebebim ise ilerde ara ara kavga oluyormuş bir iki video izledim konu hakkında ondan dolayı korktum birde onu besleyince lepisteslerin kuyruklarının yenme riski olucaktı korktum durumdan, şuan yarı alışır durumdalar şimdilik elimdeki sera flora ile yemlemekteyim, eski astronotlarımdan kalma tetra doromin sticksi ezsem acaba protein ağırlıklı diye hata mı etmiş olurum birde sera granuredim var ezdirsem acaba olur mu ? bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim, tanıtım fotoğrafları en yakın zamanda eklenicek, teşekkür ederim ..  
Ekleme; yavrular için 40*40*35h lık malzemeli akvaryumum var, anne balıkları oraya ayırıp rafya ile yavru almak istiyorum böylelikle biraz da olsa hem yem parası fln çıkar hemde biraz daha dolu görünür akvaryumum 
dadash2011-09-17 23:59:18

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

*AKIN*Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/01/2011
İl: Denizli
Mesaj: 1453
*AKIN*Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 18 Eylül 2011 00:28
Bitkilendirmeniz lazım hacminiz çok iyi ama bitkiler içinde iyi bir ışıklandırma yapmalısınız. Ben Lepistes ile sürü balıkları öneririm . Karideslerede zararları olmaz .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir