TÜRÜMÜ BELİRLEDİM, SİZCE ?


ozan.16Çevrim Dışı

Kayıt: 21/07/2010
İl: Bursa
Mesaj: 84
ozan.16Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 15:51
[QUOTE=leo_nuri]Sanırım en baştada belirttiğim gibi yine en başa dönmüş oluyorum tabii  en güzeli akvaryumumu sadece ZEBRA yada AQUA olarak kurmak diyorum veya dahada mantıklısı yani benim asıl istediğim ama sizin tecrübelerinize dayanarak PROBLEM YAŞAMAYACAKSAM, YAVRU ALABİLECEKSEM  ZEBRA ve AQUA (G.T.) birlikte yapmak.. Eğer ikisi birlikte olacaksa ve yavru alabileceksem 100X60X50 yani 270 LT için bana ZEBRA ve AQUA için Erkek ve Dişi sayısı verebilirmisiniz ? ve bunları ne kadar büyüklükte alayım ? ZEBRA ve AQUA verimli olmaz tek tür başkası yalan derseniz sadece ZEBRA için bana sayı verirseniz sevinirim.. [/QUOTE]  Başta arkadaşlarında dediği gibi bu iki tür tek eşlidir yani 1e 1d şeklinde bakılması önerilir... Ama akvaryumun boş kalması canınızı sıkacaksa  dişi sayısını 2 ye çıkarabilirsiniz.. Bu arada zevkler tartışılmaz ama texas ların gt lerden daha hoş duracağı kanısındayım :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ali_erdemÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2007
İl: Ankara
Mesaj: 231
ali_erdemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 31 Mayıs 2011 18:17
Akvaryumunuz yeteri kadar büyük olduğundan ikisine birlikte bakabilir ve yavru alabilirsiniz. İki türün çiftleri de kendisine yer bulacaklardır.
 
Problem ise çıkan yavruların hepsini almaz iseniz başlar. Eğer çıkan bütün yavruları başka bir akvaryuma alır ve dekor olarak iki bölge oluşturursanız ikisinden de yavru alırsınız.
 
Çıkan yavruları almazsanız ikisi de mafia çeteleri gibi savaşmaya başlarlar :) Çünkü balıkların yavruları da birbirlerini destekliyor, kardeşler adeta bir çete oluşturarak genişlemeye çalışıyorlar. Hatta çıkan ilk nesil sonraki neslin korunmasına yardımcı oluyor. Gerçekten ilginç balıklar.
 
Bu şekilde yapabilirsiniz veya sadece bir tür koyar ve yavrularına dokunmazsınız ve akvaryumunuzu kaplamalarını, ilginç sosyal davranışlarını rahatça seyredebilirsiniz.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir