ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ali_erdem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
109
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Haziran 2007 12:29
Son Ziyaret:
20 Temmuz 2021 18:17
Toplam Mesaj:
231 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ali Erdem Erciyas
Doğum Tarihi:
21 Kasım 1982
Yaş:
41
İl:
Ankara
Meslek:
Çevre Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ali Erdem Erciyas

SON 10 MESAJI

Kılıcım Bloat Mı Yoksa Hamilemi Sadece?
En önemlisi gözlemleyin; saklanma isteği fazla mı, yemi alıp tükürüyor mu? Bloat genelde afrika cichlid türlerinde görülse de dropsy de benzer özelliklerde oluyor bildiğim kadarıyla. Pullarında dikilme var mı? Bu tip bir hastalık belirtisi var mı, sizin gözlemlemeniz lazım.

Fakat fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla hiç de bu tip bir hastalığa yakalanmış gibi görünmüyor. Muhtemelen yakında doğurur. Siz yine de granül yem veya canlı yem vs. yerine pul yemler verin. [EDIT]ali_erdem,2021-07-06 00:39:53[/EDIT]
80 Lt Tur Secimi
Caudopunctatus zor bir tür değildir, zaten belli bir tecrübeniz de var. İstediğiniz akvaryum türüne de çok uygun. Bu forumdan ilanlar kısmından zaman zaman bulabilirsiniz. Bu türü düşünebilirsiniz.
80 Lt Tur Secimi
Zebra çok fazla yavrulayan bir tür. Eğer çift oluşturacaksanız, hem yeterli yavru akvaryumlarınız olmalı hem de çevrenizde sürekli dağıtabileceğiniz bir yer bulmalısınız. Sürekli verecek kişi bulmanız da zordur. Bu durumu da göz önünde bulundurmanız gerekebilir.

Küçük kayacıl türlerden caudopunctatus veya kabukçul olan similis, multifasciatus gibi türler de ilginizi çekerse, hacminize uygun olur. İzlemesi oldukça keyifli türlerdir.
Akvaryumun Temizlenmesi
Bazı bölgelerde musluk suyu fazla kireçli oluyor. Musluk suyu kullanacaksanız, söylenen şekilde sürekli olarak temizlemeniz lazım.

Görsel olarak rahatsız oluyorsanız, akvaryumu dışarıdan çevreleyecek şekilde, mutfaklarda kullanılan yapışkan folyolardan alabilirsiniz. Örneğin şeffaf olanlar hem güzel görünüyor hem de bu lekeleri gizlemiş oluyor.

Ayrıca üzerini buhar camıyla kapatırsanız veya fazla su eksilmesine izin vermeden, eksildikçe hemen eklerseniz, bu kadar oluşmaz en azından. [EDIT]ali_erdem,2021-06-28 21:50:11[/EDIT]
İlk Low-tech Aquascaping Deneyimim
Hem balıklar çok güzel hem de akvaryumun renk uyumu göze hoş görünüyor. Uzun bitkiler arka tarafa daha güzel olabilir fakat yine de bu doğal gorüntü de rahatsız etmiyor. İyi seyirler.
Yeni Akvaryum
[QUOTE=Yenibaslayan19]Herkese iyi akşamlar ben yeni başladım 2 haftadır balık bakıyorum ve olması gereken ilaçlar vitaminler nelerdir yada olması gereklimidir[/QUOTE]

Rafınızda ilaç veya vitamin bekletmenize gerek yok diye düşünüyorum. Genel bakım kurallarına (doğru filtreleme, su değişimi, sabit ısı vs.) uyarak hasta olmayacakları ortamı oluşturmanız daha önemli.

Herşeye rağmen bir hastalıkla karşılaşırsanız, o zaman tedavi yöntemlerini araştırırsınız.

Bu arada balıklarınızın gereksinimlerini forumdan araştırarak bunlara özen göstermeniz, onları korumakta asıl etken olacaktır.
Şelale Filtre Akıntı
Bahsettiğiniz şelale filtrenin su çevirme kapasitesi, 25 litre hacim için biraz yüksek kalabilir gibi geldi bana. Yoksa şelale filtre balığınız için uygun bir filtreleme olur. Belki ayarını kısınca kurtarabilir, kullanırken deneyebilirsiniz.

Eğer kısmanıza rağmen akıntı yeteri kadar düşmezse, onu 45 litrelik akvaryuma, oradaki pipo filtreyi 25 litrelik akvaryuma takabilirsiniz.
Hava Motoru Hep Açık Kalmalı Mı
Fotoğraftan tam olarak anlayamadım fakat eğer iç filtre ise sürekli açık durması lazım. Ancak bu şekilde verim alabilirsiniz.
Dıy 80x50x40h Akvaryum
Bu ölçüler için 8 mm. cam kalınlığı, kayıt ve kuşak olmadan da yeterli olur.
Karma Akvaryumu Tek Türe Çevirme
36 litrede, 1 erkek 3 dişi lepistes olacak şekilde devam etmeyi deneyin. Diğerlerinin hepsini vermeniz lazım, çünkü balık sayınız çok fazla. Ayrıca yavrular için de en azından aynı hacimde bir akvaryum daha kurun.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.