Tuz sorunum


MertSoyumertÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 14/11/2012
İl: Ankara
Mesaj: 2771
MertSoyumertÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Mayıs 2014 01:15
Merhabalar, acı su akvaryumum var. Bu akvaryuma tam olarak 100 litre su koydum (135 litre normal hacmi). Tuz olarak 125 gram Seachem Live Bearer salt ve 100 gram normal NaCl içerikli kaya tuzu koydum. Ancak artık gerçek bir acı su ortamı yaratmaya çalışıyorum. Aşağıdaki linkteki tuz acı su ortamına uygun mu?


Yürüttüğüm mantık şu, akvaryumumdaki veliferalar Yucatan'da nehirin denize döküldüğü yerlerde yaşıyor, yani oradaki tuzluluk denizden geliyor. Bir de bulundukları ortamda kireçtaşı yatakları çok fazla var ve bu yüzden kalsiyum oranı yüksek. Bu deniz tuzunda da bol miktarda kalsiyum var. 1 ppm bu tuzdan, 1 ppm Seachem Live Bearer tuzu kombinasyonuyla istediğim acı su ortamını yaratabilir miyim? Daha iyi bir öneriniz varsa seve seve kabul ederim :D 

Not: Seachem LiveBearer Salt'ın içeriği belli değil ve açıklamıyorlar, ancak tahminimce tatlı su bitkileriyle uyumlu olması için NaCl'si azaltılmış bir mineral tuzu. Bazı Veliferalar doğal ortamlarında nehire yakın denizlerde yaşayabiliyor, ve tuzlu su akvaryumunda da sorunsuzca yaşayabiliyorlar, ancak gelişimleri, üremeleri için en iyi sonucu 2 ppm ile 12 ppm arasındaki tuzluluk oranlarında alabiliyoruz. 

+1: [T]180729,zulfadli[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir