videodaki balığın türü nedir?


praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 11:02
[QUOTE=Umut Başar] [QUOTE=praksis]Büyük ihtimalle lepistes. Endler vb. balıkların dişisi olması da ihtimal dahilinde. Yalnız balık şu an için erkek değil çünkü gonopoda değil üçgen bir anal yüzgece sahip. Özellikle videoda durdurarak baktım ve emin oldum. Videonun bir noktasında bariz üçgen anal yüzgece sahip olduğunu görebiliyorsunuz.  [/QUOTE]
Henüz yavru olduğu için gonopod dediğiniz erkeklik organı oluşmamış ya da çok dikkatli bakarsanız oluşmak üzere olan o yüzden de üçgen bir anal yüzgeç gibi görünen ve temel gereksinimleri karşılanmadığı için ki bunlar hava vs yakında ölecek olan erkek bir lepistes yavrusu bu. Bu boydaki yavru sadece erkeklik organından değil, vucut hatlarından da cinsiyetini belli etmektedir. Erkekler dişilere nazaran daha sivri ve keskin hatlara sahiplerdir. 

Sanırım videoda net görünüyor dediğiniz saniye tam da bu durdurduğum ve fotoğrafını aldığım saniyeye denk geliyor. Fotoğraftan da görüldüğü üzere altındaki üçgen anal yüzgeci normalden biraz daha uzun ve bu da demek oluyor ki yakında sivrilecek ve erkeklik organına dönüşecek..



Gerçi arkadaş cinsiyetini sormamış yavrucanın :) Yavrunuzun türü lepistes diyerek ve hemfikir olarak noktayı koyalım. :) [/QUOTE]

Umut Bey;

Ben şu an için erkek değil dedim. Erkek de olabilir. Bence yorum için oldukça erken. Dediğiniz özelliklere sahip olup erkeğe dönmeyen dişi lepisteslerim de var. Tam tersine neredeyse damızlık altı olup da bariz dişi olarak gördüğüm sonradan gonopodu oluşan lepisteslerim de oldu. Özellikle bu durumu sadece lepisteste değil endler'ste gözlemledim. Hatta endler'ste daha fazla oluyor.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Umut BaşarÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 23/12/2012
İl: Istanbul
Mesaj: 2863
Umut BaşarÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 11:15
Yo haklısınız birşey demedim..  İddia eder gibi  erkek bu başka birşey olamaz anlamıyorsunuz siz  gibi bir durumum yok, olamazda zaten. Haddime değil :)  Ben ne dişi balıklar aldım besledim aylar sonra erkek oldu hey yavrum hey hehehe :) Hata olur elbette. Ancak benim gördüğümün de o yönde olduğunu paylaşmak istedim sadece :)  
Saygılar. İyi forumlar, sağlıklı akvaryumlar dilerim :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

praksisÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 11/09/2006
İl: Yurtdisi
Mesaj: 839
praksisÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2013 11:26
[QUOTE=Umut Başar]Yo haklısınız birşey demedim..  İddia eder gibi  erkek bu başka birşey olamaz anlamıyorsunuz siz  gibi bir durumum yok, olamazda zaten. Haddime değil :)  Ben ne dişi balıklar aldım besledim aylar sonra erkek oldu hey yavrum hey hehehe :) Hata olur elbette. Ancak benim gördüğümün de o yönde olduğunu paylaşmak istedim sadece :)  
Saygılar. İyi forumlar, sağlıklı akvaryumlar dilerim :)[/QUOTE]

Yanlış anlamayın Umut Bey. Ben de kesin bir yargıda bulunmuyorum. Sizin de erkek yorumunuz haklı çıkabilir. O yüzden ilk mesaj attığımda şu an için erkek değil yazdım. Benzer şekilde ben de sizin gibi olasılıkları ve görüşlerimi ifade ettim. İşin şakayla karışık özü şöyle: Gonopod'u görmeden erkek demem abi.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ordinalfasulyeÇevrim Dışı

Kayıt: 28/06/2013
İl: Ankara
Mesaj: 177
ordinalfasulyeÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2013 11:53
Herkese teşekkürler, değilse de artık ben onu lepistes olarak kabul ettim soranlara lepistes diyorum :) :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir