Walstad Akvaryum


AmepsiÇevrim Dışı

Kayıt: 10/07/2021
İl: Istanbul
Mesaj: 1
AmepsiÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Eylül 2023 23:57
Merhabalar ben evdeki fanusuma bitki akvaryumu yapmak istiyorum. Daha önce de yapmaya çalışmıştım ama okul için başka yere gitmem gerektiğinden bakamamıştım ve bitkilerim, salyangozlarim yok olmuştu. Şimdi daha çok araştırdım ve sürekli gözümün önünde tutacağım. Fanusum küçük ve henüz bu konuda toy olduğum için herhangi bir sistem kurmayacagim. En mantıklı seçim walstad tekniği olur diye düşünüyorum. Neyse sadede geleyim bu teknik hakkında deneyimli kişiler bana yardımcı olabilir mi ? Varsa kendi akvaryumunuzun fotoğrafını veya bu teknikte nelere dikkat etmem gerekiyor söyleyebilir misiniz. Kısacası internetten araştırdım ancak başkalarının gözlemleriyle deneyimleriyle nelere dikkat etmem gerekiyor bilmek istiyorum. Teşekkür ederim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertyldzÇevrim Dışı

Kayıt: 26/05/2021
İl: Konya
Mesaj: 58
MertyldzÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2023 00:03
[QUOTE=Amepsi]Merhabalar ben evdeki fanusuma bitki akvaryumu yapmak istiyorum. Daha önce de yapmaya çalışmıştım ama okul için başka yere gitmem gerektiğinden bakamamıştım ve bitkilerim, salyangozlarim yok olmuştu. Şimdi daha çok araştırdım ve sürekli gözümün önünde tutacağım. Fanusum küçük ve henüz bu konuda toy olduğum için herhangi bir sistem kurmayacagim. En mantıklı seçim walstad tekniği olur diye düşünüyorum. Neyse sadede geleyim bu teknik hakkında deneyimli kişiler bana yardımcı olabilir mi ? Varsa kendi akvaryumunuzun fotoğrafını veya bu teknikte nelere dikkat etmem gerekiyor söyleyebilir misiniz. Kısacası internetten araştırdım ancak başkalarının gözlemleriyle deneyimleriyle nelere dikkat etmem gerekiyor bilmek istiyorum. Teşekkür ederim.[/QUOTE]
Merhabalar ternapi walstad yazarsanız arama yerine en doğru şekilde öğrenirsiniz

+1: [T]238936,Alp3[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

LennieÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 01/08/2023
İl: Izmir
Mesaj: 562
LennieÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2023 00:06
Walstad metodunu kullanarak kuracaksanız Diana Walstad'ın videosunu inceleyebilirsiniz. Bakın burada sıfırdan bir fanus yapıyorlar:

[VID]https://youtu.be/zmwhQ0-60w0?si=H8AGYYCYV8NjwFS3[/VID]

Önceden izlemiştim ancak hatırladığım bazı unsurları yazayım:

Kullandığı bitki toprağını bir gece su emdirip bekletiyor. Hava kabarcıkları oluşmasını engelleyip bitki dikimini kolaylaştırdığını söylüyordu.
Daha sonra üst katman olarak aradaki bağlantıyı kesmek için ince kum kullanıyor.
Kışları ısıtıcı kullanıyormuş. Kendisi bu tür küçük kurulumlarda hiç balık bakmamış. Yalnızca neocaridina karides besliyormuş.
En baştan baya bol bitki ekiyor. Ek olarak normal akvaryumlardaki gibi ışık ve ısıtıcı kullanıyor. Kışın kullandığı ısıtıcı fanusa dışarıdan yapışan şekilde bir ısıtıcı. Burada var mı bilmiyorum.
İlk haftalar büyük ve çok sık su değişimi yapıyormuş kullandığı topraktan dolayı besin salınımı durumu için. Ek olarak düzenli su değişimlerini diğer tanklarından aldığı su ile ya da yeni suyu su düzenleyici kullanarak yapıyormuş. [EDIT]Lennie,2023-09-11 00:22:06[/EDIT]

Beğenenler: [T]208569,BeyzPl[/T]
Teşekkür Edenler: [T]101090,darkaura[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir