Werneri Üretimi


ahmetkalafatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ahmetkalafatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 15:08
Merhaba Arkadaşlar

7 tane werneri besliyorum çok güzel dans ediyorlar ve birbirlerine kur yapıyorlar. 3-4 balığımda karın-anüs kısmında hamile lepisteslerde olduğu gibi bir karartı var. Bu balıkları nasıl üretebilirim? balığın hamile olduğunu nasıl anlarım?

Bu balıklar hakkında genel içerik kısmındaki bilgi haricinde bakıp besleyen hatta üretim yapan herkesten bilgi paylaşımı bekliyorum.

Yardımcı olacaklara şimdiden çook çoook teşekkürler.


+1: [T]13540,serengeti[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

enginkoc34Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 08/11/2007
İl: Gaziantep
Mesaj: 4780
enginkoc34Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Şubat 2009 15:30

Threadfin Rainbow (Iriatherina werneri) Meinken tarafından 1974 yılında tanımlanmıştır ve kendi sınıfının tek türüdür. Avustralyalı akvaryumseverler için yıllardır popüler bir balık konumuna gelmiştir ve standart akvaryum şartlarında bakımı oldukça sorunsuzdur. Ancak sadece kendi türleriyle yada Pseudomugil türleriyle bir arada daha uygun bir ortam da sağlayabilirsiniz. Kolayca bir üretim tankı hazırlanıp, gruplar halinde yumurta dökmeleri sağlanabilir. Ancak pek çok kişi için yumurtadan yeni çıkmış minicik yavruların büyütülmesi güç olabilir.

Iriatherina werneri en fazla 5 cm boya ulaşabilir, ve genellikle 3 cm ve altı boylarda satışa verilir. Yetişkin erkeklerin yelpaze şeklinde bir birinci sırt yüzgeci bulunur, ikinci sırt yüzgecinin ise oldukça uzun uzantıları vardır. Anal yüzgeç te benzer şekilde uzundur. Eşleşme döneminde erkek ve dişiler bu yüzgeçlerini çok güzel bir şekilde sergilerler. Oldukça ince vücutludurlar ve sıklıkla metalik gümüş ve hafifçe belirgin koyulukta dikey çubuklar vardır. Sırt, anal ve pelvik yüzgeçlerde siyah renk hakimdir. Kuyrukları çatallı, transparan ve uçları kırmızı gölgelidir. Dişiler erkeklere göre daha soluk renklidir. Yeni Gine kökenli türleri Avustralya’daki türlerinden daha koyu renklidirler.

Iriatherina werneri ilk olarak Batı Papua’da, Merauke yakınlarındaki pirinç çiftliklerinde Arthur Werner ve Erich Frech tarafından 1973 yılında keşfedilmiştir. Aynı tarihlerde Papua Yeni Gine yetkilileri tarafından yapılan bir araştırmada da aynı balığa rastlanmıştır.

Yeni Gine’de Merauke ve Fly Nehirlerinin kıyılarında bulunmaktadırlar. Avustralya’da 1978 yılında Jardine Nehrinde bulunmuşlardır. Daha yakın tarihli araştırmalarda bu balığın çok daha geniş bir bölgeye yayılmış olduğu tesbit edilmiştir.

Iriatherina werneri genellikle berrak, yavaş akımlı nehirlerde, bitkili sulak bataklıklarda ve bol bitkili göletlerde bulunmaktadır. Sıklıkla 0.5 ile 1.25 metre arası derinliklerde, bitkilerden fazla uzak olmamak şartıyla açık sularda görülmektedirler. Genellikle dişiler ve yavrular gruplar halinde gezerlerken, erkekler grubun etrafında gösteriş yaparlar. 22 ile 30 derece arası sıcaklıklar ve 5.2 ile 7.5 arasındaki pH değerleri doğal yaşam alanlarında tesbit edilmiştir.

Akvaryum ortamında, Iriatherina werneri diğer rainbowlara göre biraz daha fazla ilgi bekleyen bir balıktır. Uygun olanı 5 yada daha fazla sayıda bir arada tutulmasıdır. Hemen her tür akvaryum şartında bakılabilir ve üretilebilirler. Ancak en iyi sonuçlar, 23-28 derece sıcaklıklarda ve 6-7 pH aralığında ve 10-70 ppm (mg/L) arası su sertliğinde elde edilebilir.

http://www.maltepepet.com/pinfo.asp?pid=476 Adlı siteden alınmıştır.

Saygılar.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ahmetkalafatÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 06/02/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 387
ahmetkalafatÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2009 17:08
Merhaba Engin Bey;

Öncelikle paylaşımınız için teşekkür ederim. Sanırım karınlarında karartı olan balıklar dişi wernerilerim:) Peki bu balığın hamile olduğunu gösterirmi? Genelde yumurtlayan türlerde karın bölgesinde kızarma olur diye biliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

musti2624Çevrim Dışı

Kayıt: 29/01/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 8
musti2624Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 03 Ekim 2012 22:56
Bu balıklardan yavru elde etmeyi başarabilen varmı acaba? varsa üretimi hakkında bilgi verirse çok sevinirim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

muratavcıÇevrim Dışı

Kayıt: 13/03/2012
İl: Ankara
Mesaj: 58
muratavcıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ağustos 2013 16:01
Werneriler çok hoşuma giden balıklar. O yüzden 15 tane aldım ve 1,5 metrelik akvaryumum da besliyorum erkeklerin dişilere yapmış oldukları gösterişli dansları muhteşem yanlarında L144 tül kuyruk vatozlarım var yakın zamanda da yanlarına Leptosama ekleyeceğim iki farklı cins arasında bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum iki türde çok sakin balıklar.  Bakalım 1,5 metrelik bitkili akvaryumumda yavru alabilecekmiyim...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

IskarmozÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
Kayıt: 08/05/2011
İl: Istanbul
Mesaj: 3315
IskarmozÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 24 Ağustos 2013 22:09
Leptosoma Wernerileri yiyecektir, çok fazla boy farkı var! Ayrıca Leptosoma alkali suda yaşarken Werneri nötr veya az asidik suda yaşar, hiç uyumlu değildirler.

Beğenenler: [T]72310,ferdigunenc[/T]
Teşekkür Edenler: [T]72310,ferdigunenc[/T]
+1: [T]72310,ferdigunenc[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir