ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
musti2624
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Ocak 2011 19:18
Son Ziyaret:
24 Şubat 2015 17:40
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
mustafa acar
Doğum Tarihi:
09 Ocak 1980
Yaş:
44
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

*** mustafa ***

SON 8 MESAJI

Bitkili Akvaryumum
İç filtre görselliği bozuyor malesef
Saç, sakal yosunu
2 adet sae balığını eklerseniz sorununuz 3-5 gün içinde çözülecektir
Halfbeak + Kerevit (Ankara)
[QUOTE=KolombiyaTetra]Halfbeak saldırgan ve avcı bır balık.Bu balığı besleyenleri uyarırım.[/QUOTE]

Dikkat edilmesi gereken balık her türle uyumlu  yaşayamaz ama bi okadarda güzel.
musti26242013-01-22 22:07:11

[QUOTE=macas]Bende araştırıp öğrendim ve geri adım attım :S Yarı boyundan küçük balık bulundurmayın diyorlar :S[/QUOTE]


1/4 boyutunda endler lepisteslerim hatta dipte sık bitki olduğu için yavrularıyla bile yaşıyorlar, size verilen bilgi yanlış. Ancak saldırgan bir okadarda sakin balıklardır. Saldırganlığı canlı yem olduğunda yada yemleme yapıldığında ortaya çıkar. Benim akvaryumumda Endler, Molly, Tetra türleriyle gayet uyumlu yaşıyorlar ancak karides popülasyonumu azalttılar, yukarı çıkmak isteyen yada yüzenleri avlıyorlar ancak diptekilere dokunmuyorlar.
Werneri Üretimi
Bu balıklardan yavru elde etmeyi başarabilen varmı acaba? varsa üretimi hakkında bilgi verirse çok sevinirim.
Akvaryum Sahibi İlk Kitabı
Sonuç ne oldu merak ettim, şirket yerinde duruyormu?
yoksa piranhayla hamsi kardeş mi oldu?
karbondioksit tüpü
Bende konuyu merak edip inceledim ve tüplerin TSE standardına göre imalat değerlerini buldum tam yükliyecektimki İlyas bey saolsun benden önce yukarıda yüklemiş. Yani yukarıdaki fotoğraftanda anlaşılacağı üzere birbirinden çok farklı 2 gaz, yoğunluk, ağırlık ve diğer özellikleri çok farklı değerleride fotoğrafın olduğu sitede belirtiliyor başka yerdende bakabilirsiniz tabi. Demek istediğim fotoğraftanda anlaşılacağı üzere  10 lt lik O2 tüpü ve  10 lt lik CO2 tüpünün kalınlıkları farklıdır O2 3.7 mm iken CO2 4.4 mm dir bunları imal eden üreticiler bu şekilde yapıyor. peki aradaki 0.7 mm neyi değiştirir? çok şey değiştirir can güvenlğiniz gibi, Eraslan beyin dediği gibi "basılmaz diyen varsa gelin basalım görsün" gibi  herhangi bir bilimselliğe dayanmayan basit iddalar insanların yanlış bilgilendirilmesi sonucu can güvenliğini tehlikeye düşürür sadece. O anda bişey olmayabilir belki ama daha sonrasında tüpe ufak bir darbe gelmesi yada sallanması ince gövdesinden dolayı patlamasına neden olabilir. Herşeyi imalat yada kullanım değerlerine göre kullanmalı oyüzden C02 için kesinlikle O2 değil kendi  C02 tüpünü kullanmamız gerekebilir. Benden uyarması!!!musti26242012-03-04 20:22:22
Aquanic 1000
[QUOTE=hsnonur]

Mart ayında aquanic 1000 aldığımı söylemiştim bu filtreyi düşünen varsa hemn alsın çok sessiz sadece gece yarısı filtreye yaklaşınca su sesi geliyor o kadar. 240lt lik tankımda 20 adet sarı prenses var 3 5 8 cm boylarında gayet neşeliler maşallah ve su tertemiz. Tek sıkıntım balıkların dışkısını otomatik olarak nasıl arıtırım?dip çekimi 2 günde bir zor oluyor. .

[/QUOTE]
balıkların dışkısını en iyi salyongozlar yok eder. 2-3 tane sarı salyangoz atarsan balıkların dışkısını yediklerini görürsün. Ancak ciklet besliyorsan salyangozların antenlerini yiyolar ama salyangozlara birşey olmuyor kafaları içerde yaşamlarına devam ediyolar....
 
Benim merak ettiğim bu ürün japon malıymış, eğer öyleyse 122 Tl ye ücretsiz kargolu 1200 modelini buldum ancak ses durumu, elektrik tüketimi ve filtrasyon sistemi hakkında ayrıntılı bilgi bulamadım...


[QUOTE=hsnonur]

aquanic aq 1000 çok güzel çıktı herkese tavsiye ederim 240 lt lik tankım şu an cam gibi züpre berrak bir su var buna ilişkin olarakta balıklarım çok neşelendi akvaryumun heryerinde geziyorlar.bu arada filitre contasız üretilmiş sebep olarakta contaların genelde sorun çıkarması.japonlar yapmış....

[/QUOTE]
yukardaki reimlerin sonuncusunda 5 numaralı resime bakarsanız envanterinde conta olduğunu göreceksiniz....
Filtre Malzemelerini Ucuza Temin Etmek
  Herkesin yazdıklarını dikkatlice okudum ve hepsinin fikirlerine saygı duyuyorum. Ancak bir arkadaşımız gerçekten çok güzel belirtmiş, ilk başta emek harcayıp gözümüz gibi baktığımız akvaryumumuzu ve balıklarımızı neden ucuza kaçacağız diye riske atalımki ? Buna değermi sizce ?
  Bu soruyu kendimize sorup, cevabını iyi düşünmemiz gerekir.Ayrıca bu filtre malzemelerinin yaptığım araştırma sonucunda ucuza olanları mevcut ve bunlar akvaryum için üretilmiş markaların ürünleri.Sera gibi markalara yönelirseniz tabiki fiyat yüksek gelicektir.Bizim alternatif olarak kullanacağımız malzemeler dış yüzeylerde koltuklarda zeminlerde kullanılacak malzemeler olup özünde petrol ve değişik birçok kimyasal madde ihtiva etmektedirler. Unutmayınki akvaryum için üretilen maddeleri üretici firmalar testlerden ve bazı aşamalardan geçirip balıklar için uygunluğunu test ettikten sonra satışa sunmaktadır.
   Ben uzun zamandır akvaryumları hayranlıkla izleyip şimdide çok güzel bir akvaryum kurmaya karar vermiş biri olarak bu uygulamayı doğru bulmadığımı belirtmek isterim. Yani ucuz etin yahnisi yenmez.
   Dış filtrenin ucuna sünger takmanın hem debiyi düşüreceğini hemde akvaryum içinde gereksiz bir dış filtre sepeti yaratacağını düşünüyorum. Dış filtreyi iç filtre haline getirmenin anlamı varmı ?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.