yanlislik varmi?


arthas menethilÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2
arthas menethilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 00:45

Merhabalar bende bu hobiye yeni basladim sayilir daha iki haftalik akvaryum sahibiyim. Akvaryum kurumunda hatalarim varmi soylerseniz sevinirim buraya kademe kademe yaziyorum.

1)Ilk olarak akvaryumu guzelce temizledikten sonra su ile doldurup biraz tuz atip bir gun kadar dinlendirdim.
2)Daha sonra Dolphin h300 selale filtre aldim ve taktim bir hafta bos calismasi ve bakteri olusmasi icin birazda yem attim suya
3)2 gun sonra ise bi tane betta aldim ve onu koydum bu surecin hizlanmasinda yardimi olur belki diye
4)10 gunun sonunda bettami geri verip isitici aldim ve 26 dereceye ayarlayip suya koydum
5)sicak suyla iyice yikamis oldugum midye kirigi kumlari akvaryumun tabanina dosedim ayrica plastik bitki de yerlestirdim
6)Tekrardan 20 gram kadar tuz attim
6)Ve en son olarak 2 tane erkek siyah moli ve 2 disi siyah moli ile 2 tane copcu aldim

Simdi aklima takilanlar almis oldugum isitici 25 watt ve isigi surekli yaniyor termostatli oldugu icin arada bir sonmesi gerekmezmi ?
1 erkek 3 disi yerine 2 erkek 2 disi almis olmam yanlismi?
filtreme ek olarak elyaf koydum ama icindeki aktif karbon kartusunu cikarmadim bu baliklarim icin bir sorun olustururmu?
Ve akvaryumum gunes isigi alan bir yerde bulunmuyor yosun a karsi vatoz alirsam iyi olacagi soylendi ama vatoz u sevmiyorum ve akvaryumumda olmasini istemiyorum. Kisacasi vatoz sartmidir?
 
Not: akvaryumum 30 litre ilerde olurda yavru alirsam yer sorunu yasarmiyim ?
arthas menethil2009-04-24 01:09:43

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

cüneyt99Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2006
İl: Yalova
Mesaj: 409
cüneyt99Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 01:29

Akvaryumunuz ile ilgili pek çok faydalı ön bilgiyi zaten kendiniz belirtmişsiniz. Lakin akvaryumunuz ufak olduğu için plastik bitki hoş ve doğal olmamakla beraber sağlıksız olur.

Isıtıcınız akvaryumu ısıtmaya çalışıyordur.Dereceniz varmı. Isıtıcı ayarlandığı değerler arasında otomatik yapar.Isıtıcınız eski termostatsız modellerdense sürekli ısıtıp balıkları haşlayacaktır.Ama büyük ihtimalle otomatik rezistanslı ısıtıcıdır.Markasını modelini veriseniz belki yardımcı olabilirim.  Filitrenize elyaf koyduğunuz iyi olmuş.1 Erkek 3 disi yerine 2 erkek 2 disi almis olmanız çokta önemli değil.Vatoz almanız şart değil. Cüce vatozlardan alırsanız fazlada büyümedikleri için sorun olmaz.İlerde yavru alırsanız bitkilerin aralarına yavrular gireceğinden sorun olmaz.

cüneyt992009-04-24 01:33:07

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

wolf.dawnÇevrim Dışı

Kayıt: 01/04/2007
İl: Kirklareli
Mesaj: 62
wolf.dawnÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 01:37
Akvaryum kurulumunuzu birçok kişiden daha fazla özen göstererek yapmışsınız tebrikler .
Isıtınız 25W olduğu için biraz az .. Gerçi 30 lt de okadar fazla bir su değil ama oda ısısı nedir onuda bilmediğimden ısıtıcınız ufak gelir gibi yorum yapamam ama ileriye dönük alsaydınız daha iyi olurdu .
2 dişi 2 erkek erkekler arasında sorun olabilir. 1 erkek 3 dişi olsaydı daha güzel olurdu .
Vatoz şar değildir akvaryumunuzun ışığını çok uzun süre açıp yosun oluşmasını hızlandırmadığınız ve periyodik bakımları aksatmadığınız sürece .
Mutlaka yavru alacaksınızdır emin olun çünkü moliler çabuk yavrulayan bir balıktır yavrularınız büyüdüğü zaman 30 litre çok ufak gelicektir ..


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

arthas menethilÇevrim Dışı

Kayıt: 10/03/2009
İl: Ankara
Mesaj: 2
arthas menethilÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 01:38

Oncelikle tesekkurler canli bitki konusunda cok kararsiz kaldim ve bakiminin zor olacagi endisesiyle hic bulasmadim.

Isiticimin markasi Roxin HT-1300 25 w uzerinde termostatli yaziyor. Benim korkum suyu baliklarim icin yeteri kadar isitmiyormu diye. Ve ayrica ne yazikki derecem yok ama yarin ilk is gidip onuda alicagim.
Ben akvaryumum icinde fazla malzeme olmasini pek istemiyorum o yuzden hava motoru ve ic filtre yerine selale filtre ile hem havalandirmayi hemde suyun filtrizasyonunu halletmeyi dusundum. Bu nedenle cama yapistirilan derecelerdenmi yoksa su icine konulanlardanmi almaliyim? Hangisi daha dogru olur?
Birde moli hakkinda bilginiz varsa tuzlu sudan hoslandiklarini okudum internette ama bu tuzu hangi siklikta eklemem gerekir? su degisimlerinde ekledigim su kadar icinmi hesap yapmaliyim ?
arthas menethil2009-04-24 01:39:51

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bluemanÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2008
İl: Bolu
Mesaj: 561
bluemanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Nisan 2009 04:46
Cama yapıştırılan derecelerden ziyade suyun içine konulan derece alırsanız daha sağlıklı olur. Cama yapıştırılanlar 2 ile 4 derece arası yanıltma yapıyor. Gelelim kaya tuzu olayına. Akvaryumdaki su değiştirme sırasına göre 3. veya 4. su  değiştirmesinde tuz ekleyebilirsin. Bana göre 4. de akvaryuma tuz koymanı tavsiye ederim. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir