ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
wolf.dawn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2007 07:34
Son Ziyaret:
28 Eylül 2012 12:26
Toplam Mesaj:
62 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
safak kurt
Doğum Tarihi:
24 Ekim 1990
Yaş:
33
İl:
Kirklareli
Meslek:
pc tekniker + mobilya
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

( Safak KURT )
Lüleburgaz / Kırklareli

SON 10 MESAJI

japon akvaryumu
Evet granitin zararı olur mu? Biri söylerse bende çok sevinirim zararı yoksa bende mermerciden alırım güzel durmuş .. 
yanlislik varmi?
Akvaryum kurulumunuzu birçok kişiden daha fazla özen göstererek yapmışsınız tebrikler .
Isıtınız 25W olduğu için biraz az .. Gerçi 30 lt de okadar fazla bir su değil ama oda ısısı nedir onuda bilmediğimden ısıtıcınız ufak gelir gibi yorum yapamam ama ileriye dönük alsaydınız daha iyi olurdu .
2 dişi 2 erkek erkekler arasında sorun olabilir. 1 erkek 3 dişi olsaydı daha güzel olurdu .
Vatoz şar değildir akvaryumunuzun ışığını çok uzun süre açıp yosun oluşmasını hızlandırmadığınız ve periyodik bakımları aksatmadığınız sürece .
Mutlaka yavru alacaksınızdır emin olun çünkü moliler çabuk yavrulayan bir balıktır yavrularınız büyüdüğü zaman 30 litre çok ufak gelicektir ..

120 lt akvaryum için japon tavsiyesi
Selam,
120 lt tankım var. Sarı prenses besliyordum, artık saklanmalarından sıkıldım ve tekrar japon bakmaya karar verdim. 3 çift almayı düşünüyorum.
1 çift ryukin
1 çift siyah teleskop
1 çift ranchu ( bulmam imkansız xD )
Sizlerinde çeşit önerilerinizi bekliyorum.
halongan2009-04-25 13:09:30
oksijen bu yöntemle sağlanır mı?
Bir noktaya değinmek istedim bende bunu forumdan çok eski zamanlarda öğrenmiştim o çıkan hava kabarcıkları akvaryumunuza oksijen sağlamıyor .. Aslında çıkan kabarcıklar suyun hafif dalgalanmasını sağlayıp suyun hava ile temasını kolaylaştırıyor .. ( Çoğu kişi kabarcıkları oksijen olarak gördüğü için söylemekte fayda buldum .. ) Yani illa suyun yukardan dökülmesi felan gerekmiyor hafif suyu elinizle dalgalandırın aynı iş .. ;)
zevk vermiyor
[QUOTE=mustafates]
Yani başta dediğim gibi. Balıkların insanlara alışmasıyla ilgili. Çok kullanmadığınız bir odaysa ya da insanların fazla girmediği bir odaysa sizi görünce saklanmaları normaldir.
 
[/QUOTE]

Oda ben ve abımden başkası tarafından çok nadir kullanılıyor . 2 yaşında ikiz kardeşim olduğu için pc akvaryum çalıma masam tv dvd player fln hepsını bir odaya topladım yani gunumun yarıdan fazlasını bu odamda geçiriyorum bile diyebilirim .
zevk vermiyor
Selam ,
(  Epey uzun bir süre foruma giremiyordum .. Öss laneti işte .. )
Ben bir noktada sizlere danışmak istedim ..
120 lt tankım var 11 sp vardı yavruyken almıştım forumdan ve oturduğum şehirden tanıdığım bir abimden aldım . Şu an 4-5-6 cm civarlarındalar bugün 3 tanesini bir arkadaşıma verdim. Daha dişileri ayrıp erkekleri vermek gibi bir fırsatım olmadı . Kayalıkları felan ayarladım güzel hoşta hiç gezinmiyorlar hep kaya altlarında yuvalarda duruyorlar.. Balıkları alalı cok az bir sürede olmadı alışmama gibi bir durumda olduğunu sanmıyorum .. Bide renkleri böyle parlak sarı değil hafif soluk limon sarısı gibi . Gezinmedikleri için zevk alamıyorum eskisi gibi tür değişimi düşünüyorum ama hemen pes etmek istemiyorumda sizinde fikirlerinizi almak istedim.

Şimdiden teşekkürler ,
Saygılar.


wolf.dawn2009-04-19 01:52:03
Yunus/MaviPrenses
80 lt yunus için çok az bence tek tür ve farklı balık bakın derim ..
Önerii
Otuz.com'da bende tetra bakıyordum geçen gün tül zebra diye bir tetra türü gördüm pembe-kırımızı tonlarında bir bakın derim ..
sizce ne beslemeliyim
Bencede kum taş kovuk vs.. bunlara göre balık değil balık seçip bu balıklara göre doğal ortal yaratmalısınız .. Akvaryum tanıtımı bölümündeki akvaryumlardan esinlenebilirsiniz. 
Kafam çok karışık
Evet testi  olayını hallettim zaten sanayide mobilyacı olduğum için matkap mevcut spotlar ile deliklerini deldim kayalar ilede çok güzel saklanma alanları oluşturdum ama genede o granit oval hatlı taşlardan bulamadım ama mermerçi arkadaş çok sanayide yarın dükkan açılınca onlarlada bir görüşeceğim ama ben plastik bitkiyi pek sevmiyorum olursa canlı birşey olsun istiyorum ama oval hatlı taşlardan bulunca kalın yapraklı mbuna akvaryumlarına koydukları bitkilerden otuz.com dan sipariş vereceğim akvaryum tanıtımı bölümünde çok gördüm sarı prenses akvaryumunda güzel duran kalın yapraklı bitkiler mevcut ..
Balık sayısınada gelince şuan elimdeki balıklar yavru oldukları için fazla büyüdüklerinde 1 e 5 d olarak ayarlıcam ..
wolf.dawn2008-12-21 18:36:52

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.