Yarı bitkiliye nasıl geçerim?


cokmutluÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 22/04/2011
İl: Kahramanmaras
Mesaj: 1658
cokmutluÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 01:58
150lt tankımda midye kırığı kum ve 5er adet damızlık altı sp ve acei var, ben istiyorum ki dip çekimi yapmayayım, değişimler yetsin.. Ama anubiası bile önermiyor hiçkimse, yemeyeceklerini bilsem en az bikaç çeşit bitki eklerdim aslında ya neyse..
 
Şimdi özellikle şu nitrat meselesi için pistia, frogbit veya su sümbülü gibi bişeyler düşünüyorum; filtrenin temiz su çıkış ucuna yüzeyel bi bölme yapıp içinde bu su üstü bitkilerinden olsa, su devrini yaparken sudan işne yarayanları kullansalar ve suyun kalitesi yükselse nasıl olur?
 
Eğer bu sistem iş görür derseniz biraz bilgi detayı istiyorum, yani bu bitkiler akıntılı suyu mu yoksa durgun suyu mu severler? İlerde çoğaldıklarında elbet hobicilerle paylaşırım ama arada bir yem olarak vermenin faydası-zararı var mıdır? Gübre, ışık, co2, vs ihtiyaçları nelerdir? Düşük destekli bi tank istiyorum, bunun için ne yapmalıyım? Bu su üstü bitkileri hariç başka önerileriniz de varsa bilmek isterim..
 
Sağlıklı balıklar..

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

davut erogluÇevrim Dışı

[C]3,1,82118[/C]
Kayıt: 21/10/2009
İl: Manisa
Mesaj: 318
davut erogluÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2011 18:02
Dip çekimi yapmayacak kadar bitkiyi bu balıklarla bir arada tutmak çok zor. Su üstü bitkileri fazla akıntıda zarar görüyorlar. Siz filtrasyona ağırlık verin. Yada sump kurun ve bitkileri sump a dikin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir