Yarışma Kuralları ve Takvimleri


u.uçarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]5,1,12215[/C] [C]5,2,12215[/C] [C]7,3,12215[/C]
Kayıt: 24/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 620
u.uçarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2007 12:18
Umut bey,  dediğiniz bir sonraki yarışmaya veya yakın gelecekte olacak birşey değil.Israr etmeyiniz.
 
 
 
akvaryumtutkusu2007-09-06 12:20:48

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ReallyÇevrim Dışı

[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
Kayıt: 10/04/2006
İl: Ankara
Mesaj: 3890
ReallyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2007 12:50
Pekala, siz en iyisini bilirsiniz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Street ParrotÇevrim Dışı

Yönetici
[C]3,1,12491[/C] [C]2,2,12491[/C] [B]1414,3[/B]
Kayıt: 05/07/2006
İl: Adana
Mesaj: 4508
Street ParrotÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 06 Eylül 2007 18:34
Yeni kurallar çok iyi  olmuş en önemliside bundan sonra sahtekarlıkların önü kesilmiş. Yarışma ile ilgili tartışmalarda azalacak (tabi biz tartışacak birşeyler buluruz) çünkü jüriler gerçekten alanlarında (Diskusta öyle olduğunu biliyorum) otariteler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

citronxÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 29/11/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 5773
citronxÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 07 Eylül 2007 22:07
[QUOTE=XEZAX][QUOTE=percula]Ben deniz akvaryumu kategorisinde gireceğim. O zaman tek kategori olduğuna göre tek canlı yarışmaya sokabileceğim. Doğru mu ? [/QUOTE]
Doğrudur.
[/QUOTE]
 
Ama elimizde bir'den çok güzel balık olduğuna inanır ve bir'den fazlasının resmiyle katılmak istiyorsak?Bu da düşünülmeli bence. Saygılar...
citronx2007-09-07 22:07:17

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

u.uçarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]5,1,12215[/C] [C]5,2,12215[/C] [C]7,3,12215[/C]
Kayıt: 24/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 620
u.uçarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 08 Eylül 2007 13:33
Merhabalar...
 
Okan bey, yarışma kurallarını okuyalım, biraz araştıralım.Link aşağıda.
 
 
Faruk bey, bir sonraki yarışmada diğer güzel balığınızı sergilersiniz.Burada amaç eğer fırsat eşitliği oluşturmak ve dereceye farklı hobicilerin girmesini sağlamak.
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

u.uçarÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]5,1,12215[/C] [C]5,2,12215[/C] [C]7,3,12215[/C]
Kayıt: 24/06/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 620
u.uçarÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 17 Ekim 2007 13:29

Merhabalar...

Sevgili hobiciler  gördüğüm lüzum üzerine Haziran 2007 de başlayan Yarışma Grubu Üyeliği/Başkanlığı görevinden  ayrılıyorum.
 
Yeni görev alacak arkadaşa/hobiciye başarılar dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 19:20
Özellikleri ve Genel Kuralları

Nedir bu yarışma?

Çoğu akvaryum sever akvaryumuna ve balıklarına bakmaya ve onlarla övünmeye doyamaz. Bu yarışma biz akvaryum severlerin akvaryumlarını ve akvaryum canlılarını sergilediği, onları diğer akvaryum severlerinkiyle yarıştırdığı geleneksel hale gelmiş bir organizasyondur.

Peki kazananı kim belirliyor?

Juri. Sizler tarafından gönderilen ve yarışma grubu tarafından yarışmaya uygun bulunan fotoğraflar, juri tarafından değerlendirip puanlanacaktır. Her bölümde en fazla puana sahip fotoğraf birinci olacaktır.

Nedir bu puan sistemi?

Akvaryum Canlıları

Fotoğraflama (20-40 puan) + %30
Canlı güzelliğini fotoğrafta gösterebilmiş mi? Fotoğraf uygun boyutlarda ve yeterince net mi? Fotoğraf çekilmeden akvaryum camı ve fotoğraf makinası lensleri temizlenmiş mi? Balık güzel bir pozla yakalanmış mı? Örneğin yumurtasını ağzına alırken net olarak yakalanan bir dişi çok ilgi çekecektir. Cep telefonuyla çekilmiş kalitesiz fotoğraflar hem fotoğraflamadan hem de etkileyicilikten düşük puan almanıza neden olabilir.

Jürinin genel fotoğraf değerlendirmesi dışında; tüm kategorilerde sadece fotoğraf kalitesine bakan bir jüri bulunmaktadır. Bu fotoğraf jürisinin oyu toplam oyun %30'u kadar etkilidir. Örnek olarak bir Amerikan Cichlidi 2 jüriden ortalama 70 puan aldı. Fotoğraf jürisinden de 60 puan aldı. Bu durumda toplam puanı 70x0.7+60x0.3=67 olacaktır.

Canlının Sağlığı (15 Puan)
Canlıdaki parazit, enfeksiyon belirtisi, yaralanmalar ve yüzgeç yırtıklarına bakılır.

Canlının Formu (20 puan)
Canlının yüzgeçlerinin ve vücut yapısının düzgünlüğüne bakılır. (Kafa çöküklüğü, bükülmüş omurga gibi özelliklerin bulunmaması gerekir, bunun yanında türe özgü geniş ya da uzun vücut, diri yapı gibi özelliklere bakılır.)

Etkileyicilik (20-50 puan)
Canlının ilk bakıştaki etkileyiciliğine bakılır.

Canlının Türünü Yansıtması (20 puan)
Canlının o türün güzel bir örneği olup olmamasına bakılır. (Kırma olup olmaması gibi...)

Akvaryumlar

Fotoğraflama (20 puan)
Akvaryum güzelliğini fotoğrafta gösterebilmiş mi? Fotoğraf uygun boyutlarda ve yeterince net mi? Fotoğraf çekilmeden akvaryum camı ve fotoğraf makinası lensleri temizlenmiş mi? Fotoğrafta akvaryumun tamamı net olarak karşıdan görünüyor mu? Cep telefonuyla çekilmiş kalitesiz fotoğraflar hem fotoğraflamadan hem de etkileyicilikten düşük puan almanıza neden olabilir.

Akvaryumun Sürekliliği (15 Puan)
Akvaryumun mevcut halini koruması için ne kadar bakım yapmak gerekli. Örneğin her tarafı hızlı büyüyen bitkilerle kaplı bir akvaryum çok budama gerektireceğinden veya çok balık barındıran akvaryum çok sık su değişimi gerektireceğinden bu bölümden düşük puan alabilir.

Canlıların Birbirleriyle Uyumu (20 puan)
Akvaryum içindeki canlıların davranışları ve beslenmeleri birbiriyle uyumlu mu? Bir Malawi biyotopundaki Papağan Cichlid bu bölümden düşük puan almanıza neden olur.

Etkileyicilik (25-50 puan)
Akvaryumun ilk bakıştaki etkileyiciliğine bakılır.

Teknik Ekipmanların Yeterliliği(20 puan)
Akvaryumun teknik ekipmanı (ısıtıcı, filtre, hava motoru, şelale motor, iç motor gibi...) akvaryuma yeterli mi? fazla mı? gereksiz mi? Örneğin obur Malawi Cichlidleri'nin akvaryumunda iyi bir filtrasyon gerekliyken içinde az balık bulunduran veya balık bulundurmayan bitki akvaryumlarında güçlü filtrasyonlara gerek yoktur.

Hangi Kategoride Yarışmalıyım?

Tuzlu Su akvaryumunuz varsa Deniz Akvaryumları kategorisine, eğer bitkili bir akvaryusa sahipseniz bitki akvaryumları bölümüne katılmanız uygun olacaktır.

Eğer akvaryumunuzda bol kayalık az bitkili şekilde sadece malawi veya tanganyika türleri bulunuyorsa ya da örneğin sarartılmış suda bitkili, kurumuş yapraklı amazon ortamınız varsa ya da acı suda yaşayan balıkları acı su dekoruna ve şartlarına uygun yaşatıyorsanız Biyotop Akvaryumları bölümüne katılmanız uygun olacaktır.

Biyotop akvaryumları hakkında fikir edinmek için lütfen buraya tıklayınız.


Tüm Yarışma kategorileri için bu değerlendirmeler yapılırken puanlamalar birbirinden bağımsız olmayacaktır. Örneğin Ağırlığı 25 puan olan etkileyiciliğe, ağırlığı 20 puan olan fotoğrafın kalitesi ve 15 puan olan balığın sağlığı etki edecektir.

İyi de ya biri internetten başka balık fotoğraflarını benim diye gönderirse?

Katılım sahibinin el yazısıyla, görünür bir şekilde adını soyadını yazdığı kağıdı katıldığı akvaryum veya balığın önüne koyarak çekmesi ve bu fotoğrafı 4. fotoğraf olarak katılıma eklemesi gereklidir. Biz burada emeği ödüllendirmek istiyoruz. Akvaryumcu akvaryumcu gezip, pazarlık edip aldığınız, eve götürüp ev ahalisine aldığınız fiyatın onda birine aldığınızı söylediğiniz, yem yemediğinde efkarlanıp, ürediğinde sevinçten havalara uçtuğunuz canlınızdan alacağınız ödül size tarifi çok zor bir mutluluk yaşatacaktır. Dereceye giremeyebilirsiniz ancak dereceye giren canlıları görerek, juri yorumlarını okuyarak daha iyiye yönlenip, daha güzel fotoğraf ve balıklarla birinci olmamanıza bir neden yok.

Yarışmacılar yarışmaya gönderdikleri fotoğraflar için telif hakkı talep edemezler. Gönderilen fotoğrafların silimesi, değiştirilmesi Akvaryum.com'un insiyatifindedir. Fotoğraflar Akvaryum.com sitesinden halka mal olur. Akvaryum.com kişilerin adını fotoğraf üzerinde belirtmek şartıyla fotoğrafları sitenin başka yerlerinde kullanabilir.

Aynı balığın/akvaryumun en az 1 (bir), en fazla 3 (üç) fotoğrafı ile tek bir başvuruda bulunabilirsiniz.

Her yarışmacı o yarışma için, her kategoride en fazla 1 (bir) katılım yapabilir.

Akvaryum.Com hobiciye yönelik, hobiciye kazandıran bir site olduğundan Ticari Üyeler, üretimhane sahipleri, toptancılar, akvaryumcular gibi bu işin ticaretini yapan kişiler yarışmaya katılamazlar.

Yarışmacılar yarışmaya katılırken jürinin tarafsız olduğunu ve ileride değerlendirme hakkında sert üslupla, kışkırtıcı, isyankar vb. tepkiler vermeyeceklerini peşinen kabul ederler.

Jüri, Yarışma Grubu Üyeleri ve 1. derece yakınları yarışmaya katılamaz.

Yarışma şartlarına uymadığı sonradan tespit edilen hobicilere ait akvaryum veya akvaryum canlıları fotoğrafları, yarışmalardan geri çekilecek ve yönetimce takdir edilen cezai yaptırımlar uygulanacaktır.

Katılım için forum üyeliği zorunludur. Geçerli bir üyeliğiniz yoksa hediye kazanmanız halinde sizinle irtibata geçemeyiz.

Hobiye getirisi olmayan, kazanma şansı bulunmayan belirgin şekilde, ışık ve netlik (flu) sorunu olan fotoğraflar yarışmalara kabul edilmeyecektir. Bu nedenle hobicilerin optik zoomlu olan, çözünürlüğü yüksek dijital kameralarla çekimlerini yapmaları lehlerine olacaktır.

Fotoğrafların güncel; yarışmadan sonra çekilmiş fotoğraflar olması gerekmektedir.

E-Mail adresiniz 3. şahıslarla paylaşılmaz, gizli tutulur.

Dereceye giren balık 2. kez yarışmaya katılamaz.

Hediyeler kargo ücreti alıcıya ait olmamak üzere adrese teslim gönderilir. Adreste bulunamayıp geri dönen hediyeler dilenirse bir defa daha, bu defa alıcı ödemeli olarak adrese gönderilir.

Açıklama kısmına canlı/akvaryum ile ilgili detaylı bilgileri giriniz. Elimizde ne kadar fazla bilgi olursa o kadar rahat değerlendirme yapabiliriz. Aksi taktirde özellikle akvaryum kısmında değerlendirme için yeterli verimiz yoksa beklediğinizden çok düşük puan alabilirsiniz.


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2008 19:21
Yarışma kurallarında birkaç değişiklik olmuştur, tüm üyelerin bilgisine...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

kory23Çevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2007
İl: Ankara
Mesaj: 130
kory23Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Kasım 2008 18:17
13. canlı yarışması ne zaman olur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

<=özgür=>Çevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2008
İl: Izmir
Mesaj: 46
<=özgür=>Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2009 12:45
Yarışmaya katıldığımız fotoğrafı değiştirebiliyor muyuz?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GRAFTTÇevrim Dışı

Kayıt: 14/12/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4452
GRAFTTÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Ocak 2009 19:24
[QUOTE=<=özgür=>]Yarışmaya katıldığımız fotoğrafı değiştirebiliyor muyuz?[/QUOTE]

Yarışma Kuralı: Yarışmacılar yarışmaya gönderdikleri fotoğraflar için telif hakkı talep edemezler. Gönderilen fotoğrafların silimesi, değiştirilmesi Akvaryum.com'un insiyatifindedir. Fotoğraflar Akvaryum.com sitesinden halka mal olur. Akvaryum.com kişilerin adını fotoğraf üzerinde belirtmek şartıyla fotoğrafları sitenin başka yerlerinde kullanabilir.

Teşekkürler.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MFTÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 13/10/2008
İl: Ankara
Mesaj: 539
MFTÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 06 Şubat 2009 21:38
Ben bir üstteki konuda sormuştum ama yanıt alamadım buradada sorayım.Bir sonraki biyotop akvaryumlar yarışması ne zaman olur?

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

@hemÇevrim Dışı

Kayıt: 03/12/2008
İl: Ankara
Mesaj: 211
@hemÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 04 Haziran 2009 01:41
14. akvaryum yarışmasını iple cekiyorum

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

OparatörYükselÇevrim Dışı

[B]3260,1[/B]
Kayıt: 23/03/2008
İl: Ankara
Mesaj: 49
OparatörYükselÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Ekim 2009 00:06
Evet 14. Canlı Fotoğrafı Yarışması Hakkında hiç bir tarih bulumadım... Bir bilgi alabilirmiyiz?
 
Saygılar...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir