Yavru s.p. yem hakkında karar veremedim


bhdrcan0637Çevrim Dışı

Kayıt: 24/10/2013
İl: Ankara
Mesaj: 24
bhdrcan0637Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 23:10
Öncelikle merhaba forumda ilk konum hatalarım için kusara bakmayın :) 
Yavru sarıprenseslerim var yaklaşık 1 1,5 cm boylarında akvaryumcudan aldığım jbl Tabis yemini mi vermeliyim sırf yoksa takviye olarak yavru yemi diye satılan küçük kırmızı yemdende vermelimiyim ? 
Akvaryumum 40 lt civarı o tabletlerden kaç tane yapıştırmalıyım cama ? 
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KayseriHobimÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2011
İl: Kayseri
Mesaj: 191
KayseriHobimÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 23:33
Tabis yemlerinde problem yok verebilirsiniz ama onlar vatoz türü balıklara özel yemler.Arada belki çeşit olarak kullanırsınız.Asıl yem olarak yeni doğan yavrular için Tetra Min Baby kullanabilirsiniz.
Elinizdeki kırmızı yemler ölçü olarak balıkların gözlerinden küçükse yiyebilirler denebilir, onları kullanın.Temin edebiliyorsanız diğer ciklit yemlerini de diğer öğünlerde kırarak balıklarınıza verin.Hangi yem olursa olsun günde 2-3 kez ve mümkün olduğunca az verin.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mrt_26Çevrim Dışı

Kayıt: 10/01/2012
İl: Eskisehir
Mesaj: 245
mrt_26Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 24 Ekim 2013 23:55
Merhaba yem olarak cichlid için satılan yemlerden birkaç tanesini kullanabilirsiniz tablet yem balık sayısına göre verilmeli sayı belirtmemişsiniz ama balıklarınız 1.5-2 cm civarı ise ben tablet yemi de ezerek vermenizi tavsiye ederim. günde 5-6 kez çok az besleyiniz. yavru cichlidler için olan kaliteli markaların yemlerinden almanızı tavsiye ederim ayrıca artemia vermek isterseniz gelişimi hızlandırmış olursunuz. hem etçil hem otçul beslenebilen sarı prenseslere ağırlıklı olarak bitkisel yemler vermeniz yerinde bir karar olacaktır. Tetra pro veggie,nls cichlid formula, tetra phyll, tetra discus, tropical super forte, benim kullandığım yemlerden bazıları. balıklarınız büyüdüğünde tankınızı daha büyüğüyle değiştirip yanına demasoni gibi bir tür daha eklerseniz görsellik çok güzel olacaktır. Büyük boylara erişebilen sarı prensesler için 40 litre çok uygun değil. Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

timbasÇevrim Dışı

Kayıt: 18/05/2009
İl: Izmir
Mesaj: 108
timbasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 26 Ekim 2013 14:51
Ilk önce akvaryumynuzu en az 100lt yapin. Yavrular icin artema çikartin verin. Tetra discus (bits), nls thera+A formula , jbl spirulina flakes , dainichi ultima krill bu yemleri alin karistirin ezin ve baliklar 2-3 cm olana kadar verin. Bide gemma yavru yemi var yanlis hatirlamiyorsam 64% protein var icinde bu yemden alin. Bunuda karistirin. Ama artemia sart baliklarin cabuk büyümesi icin. 3-4 cm den sonra gemma dışındaki yemleri ezmeyerek aldiginiz gibi verin. Sağlıklı balıklar. .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir