yavrulama sorunu(lepistes)


erayşenolÇevrim Dışı

Kayıt: 23/04/2011
Mesaj: 10
erayşenolÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 15:53
Merhaba arkadaslar. Akvaryum konusunda yeniyim. Forumda ilgili konuları okudum ama bir cevap bulamadım. Şuanda 74 litre hacimli akvaryumumda 6 dişi lepistes 2 erkek lepistes 3 dişi moli 1 erkek moli balıgım var. Dişilerin hepsinin karnı dolu. Dün gece balıklardan bir tanesinin garip hareketler yaptıgını gördüm ve karnı çok şiş gözüküyordu. Akvaryumumda canlı bitki olmadıgı için (biraz strafor var) yavruluga koydum o balıgı ve 2 saat içinde dogurmaya basladı. Ancak 3ü ölü olmak üzere toplamda 5 yavru yaptı. Bu sayı bana biraz az geldi ve 3 tanesi ölü ve sakat olarak dogdu. Acaba yavrulukta strese girdigi içinmidir? bide bugun akvaryuma baya bi strafor yerleştirdim ve internetten canlı bitki siparişi verdim. Bundan sonra yavruluk kullanmamayı düşünüyorum ama yinede yavru balıkları baska bir tanka almalımıyım?.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

etufekciÇevrim Dışı

Kayıt: 07/04/2011
İl: Kocaeli
Mesaj: 406
etufekciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 16:10
Ben senelerce yavrulukta doğurttum bir sorun olduğunu görmedim ama bu demek değilki sorun olmayacak. Sadece illaki ondan olmayabilir diyorum. Yavru sayısı balığın büyükllüğü ve yaşı ve cinsi  ile ilgili iri yaşlı anaçlar daha çok yavrular. Genç dişiler 3-5 tane. Ölü doğum olayının üzerine gitmen lazım beslenme eksikliği gibi sorunları olabilir. Bir daha yavrulamalarını bekle gene ölü doğumlar oluyor mu bir gör ama bu zaman zarfında yemini ve yemleme sistemini gözden geçir. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

sonic47Çevrim Dışı

Kayıt: 10/06/2011
İl: Eskisehir
Mesaj: 38
sonic47Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2011 17:26
[QUOTE=etufekci]Ben senelerce yavrulukta doğurttum bir sorun olduğunu görmedim ama bu demek değilki sorun olmayacak. Sadece illaki ondan olmayabilir diyorum. Yavru sayısı balığın büyükllüğü ve yaşı ve cinsi  ile ilgili iri yaşlı anaçlar daha çok yavrular. Genç dişiler 3-5 tane. Ölü doğum olayının üzerine gitmen lazım beslenme eksikliği gibi sorunları olabilir. Bir daha yavrulamalarını bekle gene ölü doğumlar oluyor mu bir gör ama bu zaman zarfında yemini ve yemleme sistemini gözden geçir. [/QUOTE]
 
Katılıyorum yavruluk şart.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir