ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erayşenol
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Nisan 2011 12:31
Son Ziyaret:
16 Mart 2014 00:02
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
eray şenol
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

eray şenol

SON 10 MESAJI

hava motoru koymalımıyım?
Merhaba arkadaslar 100*50*50 ölçülerinde 250 litrelik bir akvaryumum var.1200 l/s lik dış filre ve 2 adet 600l/h lik iç filtre kullanıyorum.iç filrelerimden hava veremiyorum ne yazıkki ama su yüzeyine vurdurarak ve dış filtreyi ayarlayıp su yüzeyini baya bir dalgalandırıyorum yinede hava motoru kullanmalımıyım? malavi besliyorum. Teşekkürler
Balıklarımın hepsi öldü
Silikonla onarım yapmadım. Eski filtre su akıtınca direk cıkardım akvaryum içerisinde 3 tane iç filtre vardı yaklasık 10 gündür 3 iç filtre ile idare ediyor ben dış filtreyi taktıgımda bu 3 filtreyi cıkarmadım. Sanırım bakteri ile alakalı degil. Balıklar can cekişirken yavrular için ayırdıgım tanka aldım balıkları. aralarında büyük olanlardan 10 tanesi kurtuldu bugun gayet canlılar yem yediler bir sıkıntıları yok ama digerleri için baya üzüldüm dış filtreyi ne yapsam kullanmasammı geri mi versem yoksa içindeki malzemeleri degiştirip kullansammı bilemiyorum?
Balıklarımın hepsi öldü
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler: Hepsi yüzeyede durmaya basladılar hiç yüzmüyolardı ve daha hızlı solunum yapıyorlardı  sonra hepsi ölmeye basladı. Suanda 2-3 tane hariç hepsi ölmüş durumda.

Akvaryum Kapasitesi (litre): 275

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: herbiri 7-8 tane ortalama 4cm boyunda toplam 45 tane karısık ciklet (sarı prenses , mavi prenses , beyaz prenses , portakal , texas ,iceman)

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):24 derece sabit sıcaklık 

Filitrasyon:Normalde dış filtrem ses yapıyordu yeni dış filtre aldım yeni quick marka saatte 1200 litre devir yapan. Onu taktıktan sonra olan oldu zaten. Suda grimsi bir renk olustu ve balıklar böyle oldu.

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:ilaç kullanamadım eve geldigimde çok geçti zaten

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Dış filtreyi degiştirdim sadece. Yeni aldıgımıda iyice yıkadım. 4 tane sepeti vardı 1 sünger 1 biotop 1 seramik 1 aktif karbon. Hepsini iyice yıkadım ama yinede böyle birşey oldu. daha sonra 25 litrelik bi akvaryuma taktım diş filtreyi oradaki suyuda köpüklendirdi ve hemen rengini degiştirdi.

melek+pangasius
Teşekkür ederim. Peki yem konusunda bir öneriniz varmı?
melek+pangasius
Merhaba arkadaslar daha önceden lepistes beslemiştim ancak hastalık yayılıp cogunu kaybedince akvaryum işini bırakmıstım(2 betta tankım duruyor). Bugun arkadasım bakamadıgı için 3-4cm boyunda 9 adet melek + 6-7cm boyunda 1 adet pangasius verdi. Eski akvaryumumu tekrar kurdum bende. ölçüleri 100*40*40 öncelikle bu balıklar için bu ölçülerdeki bi tank yeterlimi yoksa balık sayısını azaltmalımıyım? iç filitrem dış flitrem var. 200 watt ısıtıcm var su sıcaklıgını 27 derece olarak ayarladım bu sıcakık uygunmudur? son olarakta yem olarak ne önerirsiniz? seranın bitki agırlıklı pul yemi var suanda elimde ama bu türlerin ikiside etçil sanırım ilave olarak ne almam gerekir? şimdiden teşekkür ederim.
yavrulama sorunu(lepistes)
Merhaba arkadaslar. Akvaryum konusunda yeniyim. Forumda ilgili konuları okudum ama bir cevap bulamadım. Şuanda 74 litre hacimli akvaryumumda 6 dişi lepistes 2 erkek lepistes 3 dişi moli 1 erkek moli balıgım var. Dişilerin hepsinin karnı dolu. Dün gece balıklardan bir tanesinin garip hareketler yaptıgını gördüm ve karnı çok şiş gözüküyordu. Akvaryumumda canlı bitki olmadıgı için (biraz strafor var) yavruluga koydum o balıgı ve 2 saat içinde dogurmaya basladı. Ancak 3ü ölü olmak üzere toplamda 5 yavru yaptı. Bu sayı bana biraz az geldi ve 3 tanesi ölü ve sakat olarak dogdu. Acaba yavrulukta strese girdigi içinmidir? bide bugun akvaryuma baya bi strafor yerleştirdim ve internetten canlı bitki siparişi verdim. Bundan sonra yavruluk kullanmamayı düşünüyorum ama yinede yavru balıkları baska bir tanka almalımıyım?.
moli tetrazone beta
Yavruları rahat bırakıyorlarmı peki?
moli tetrazone beta
Merhaba arkadaslar. suanda bir adet 65-35-40 ölcülerinde yaklasık 90 litrelik bitkili bir akvaryumum var ve tetrazone besliyorum 25 taneler. 2 adet te bitkili 35-25-20 ölçülerinde akvaryumum var 2 sindede 1er tane erkek betam var. bir arkadasım hobiyi bıraktıgı için  2dişi 1 erkek moli verdi. Pek bilgili degilim ve biraz araştırma yaptıktan sonra tetrazoneların molilere zarar verebilecegini ama betalarla uyumlu yaşabileceklerini ögrendim. ama beta tanklarım çok mu küçük gelir molilere yada tetrazonelarımla birlikte yaşayabilirlermi tavsiyelerinizi bekliyorum. erayşenol2011-04-29 00:13:50
karışık tetra akvaryumu
Su degerlerimi oturtmak için yapabilecegim birşey varmı yoksa zamanla kendi kendine mi olacak. Ayrıca çok teşekkür ederim ilgilendiginiz için. hagen siyah kumda bitki yetişirmi? birde petshopa hagen siyah kum desem verir herhalde. bitki olarak önerileriniz nelerdir? erayşenol2011-04-23 18:44:29
karışık tetra akvaryumu
Merhaba arkadaslar akvaryum ve bakımı konusunda pek bilgili degilim ancak çok hevesli oldugum için 1 hafta kadar önce  65*25*35ölçülerinde bir akvaryum aldım. Aldıgım yerin tavsiyelerine tamamen uymak zorunda kaldım bilmedigimden dolayı ve bana akvaryum ile birlikte renkli salınım yapmayan taslardan verdi. Taşları yıkadım ve akvaryuma yerleştirdim. suyu koyduktan ve içfilitretyi calıstırdıktan 3 gün sonra gidip kendime 6 adet neon tetra 6 adet zabra tetra 2 adet molly 4 adet kırmızı burun tetra aldım.(en azından aldıgım petshop balık cinslerine böyle dedi) ancak balıkları koydugumdan beri 4 günde 5 balık kaybettim balıklar önce haraketsizleşiyor ve 1 gün içerisinde ölüyorlar. inceledim ve bir veterinere götürdüm bir hastalık  belirtisi olmadıgını söyledi. sanırım tankımın sistemiyle ilgili bir problem var yardımcı olursanız sevinirim daha fazla balık kaybetmek istemiyorum.

belki yardımcı olur diye akvaryumda kullandıgım malzemeler:

3-4 kilo renkli taş
2 adet porsalen süs
100w ısıtıcı (sıcaklık sürekli 25-26 derece civarı)
1 adet folarasan (kaç w oldugunu bilmiyorum ama baya bir aydınlatıyor)
1 adet iç flitre (shark sb-600f markası)
1 adet havamotoru(atman markası) ve 25 cmlik havatası
yem olarak pet shopun verdigi sera marka pul yem kullanıyorum ve suyu ilk koydugumda sera marka su düzenleyici koymustum. pet shop bakteri eksikligi olabilecegini söyledi ve bugun bakteri attım.

bişeyi eksikmi yapıyorum? yada yanlısım varsa lütfen düzeltin teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.