Yavrular ve beslenme


mustafaakinciÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 21
mustafaakinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 14:48
180 lt tankımda 1 dişi blackmoly den 50 yavru aldım. Ertisi gün de bir başka dişiden 30 yavru aldım. Yavruları kepçeyle toplayıp daha önce dinlendirilmiş, su hazırlayıcı preperatları eklenmiş ve diğer hazırlıkları tamamlanmış bir başka 180 lt. tanka koydum.

2 gündür tüm yavrularım hareketli ve sağlıklılar. Ana tankımda 5 yavrumu malesef kaybettim. Ancak yavru tankımda hiç kayıp yok. Sanırım 85 yavruda 5 kayıp kabul edilebilir bir rakam, değil mi ?

Yavru tankımda hiç canlı bitki yok, fakat bol miktarda rafya lie bitki görünümü kazandırdım. Yavru tankımın bir bölümünü ışık alacak; 3te 1 lik bölümünü ise loş kalacak şekilde düzenledim. Sizce bir yanlışım ya da eksiğim var mı ?

Diğer arkadaşların tecrubelerinden yararlanıp yavrulara yumurta sarısı verdim. ancak biraz fazla vermiş olmalıyım ki bir miktarı akvaryumun dibine çöktü. Tam onları geri almayı düşnürken yavruların sürekli dipteki yumurta sarılarını yediğini gördüm. Bu yüzden toplamadım. Yaklaşık 1.5 gündür yumurta sarısı akvaryumun dibinde ve yavrular hala yiyor. bir sorun yaratır mı?

Son sorum yavrular üç günde, ilk doğdukları zamana göre yaklaşlık 2 kat büyüdüler. Büyüme hızları yavaş mı, yoksa normal mi?

Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliverovicÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
aliverovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 15:02
yavrularınız anlattığınıza göre oldukça iyi büyüyor ben yumurta sarısını bilinçli bir şekilde kullanmadıkça tastip etmiyorum ilk önce akvaryumdaki ısı ve oksijen miktarını yeteri kadar ayarlamak gerekir daha sonra yavrulara sera veya tetranın olabilir yavru yemleri ile besleyip artemiayla desteklemelisiniz bazen artemia bulmak veya hazırlamak zor gelebilir eğer size bunlar zor geliyorsa akvaryumcularda artemianın dondurulmuşu ve mikro plankton dondurulmuşundan var bunların her ikiside oldukça besleyici renk ve büyümelerine yardımcı olacaktır ben akvaryumda ister ana tank ister yavru tankı  rafya tastip etmiyorum onun yerine illaki yavru tankında bitki istiyorsanız az ışık seven ve kum olmadan sadece kayalara tutturabileceğiniz anubias türlerini tavsiye ederim tabi bitki tercihi sizin fakat imkan varsa kum ve hızlı gelişen bitkilerde kullanılabilir tabi bu sizin tercihiniz ben yavru tankımda bitki kullanmıyorum pipo filitre ve gerektiği kadar oksijen kullanıyorum gerektiği kadar derken yavruları içerdeki su sirkülasyonu rahatsız etmeyeceği kadar demek istedim aliverovic2006-9-28 15:4:53

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

mustafaakinciÇevrim Dışı

Kayıt: 19/09/2006
İl: Izmir
Mesaj: 21
mustafaakinciÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 15:08
Sayın KARTAL;
cevabınız için çok teşekkür ederim.
Artemia vermemizi akvaryumcu tavsiye etmedi. Sindirim sistemlerini zorladığını söyledi. Yavru yemi zaten veriyorum yavrulara. Yumurta sarısını destek amaçlı vermiştim. Ama severek tüketiyorlar.
Saygılar

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

aliverovicÇevrim Dışı

Kayıt: 02/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 370
aliverovicÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 28 Eylül 2006 15:16
artemia vermenizi akvaryumcu tavsiye etmediyse muhtemelen elinde yoktur eğer canlı doğuran veya herhangi bir akvaryum balığının yavrusunu yetiştirmek için en etkili şey artemiadır bunu tüm akvaristlere sorabilir hatta tüm forumu inceleyebilirsiniz uzun zamandır amatör olarak canlı doğuran besliyorum ve üretiyorum şimdiye kadar en etkili yavru büyütme yönteminin artemia olduğunu bizzat tecrübe ettim ve şimdiye kadar bir yavrumda sindirim sisteminde bir zorlanma görmedim fakat artemiada açılmamış yumurtayı yavruya verirseniz olabilir canlandırığınız artemiayı vereceksiniz yazımdada yazdığım gibi bu size zor gelirse dondurulmuşunuda kullanabilirsiniz

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir