ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mustafaakinci
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Eylül 2006 14:16
Son Ziyaret:
18 Ekim 2006 19:12
Toplam Mesaj:
21 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Mustafa AKINCI
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Mustafa AKINCI

SON 10 MESAJI

Aykılıçlara Dikkat!!!

Edit

fatihtastan2006-9-29 22:11:3
Yavrular ve beslenme
Sayın KARTAL;
cevabınız için çok teşekkür ederim.
Artemia vermemizi akvaryumcu tavsiye etmedi. Sindirim sistemlerini zorladığını söyledi. Yavru yemi zaten veriyorum yavrulara. Yumurta sarısını destek amaçlı vermiştim. Ama severek tüketiyorlar.
Saygılar
Yavrular ve beslenme
180 lt tankımda 1 dişi blackmoly den 50 yavru aldım. Ertisi gün de bir başka dişiden 30 yavru aldım. Yavruları kepçeyle toplayıp daha önce dinlendirilmiş, su hazırlayıcı preperatları eklenmiş ve diğer hazırlıkları tamamlanmış bir başka 180 lt. tanka koydum.

2 gündür tüm yavrularım hareketli ve sağlıklılar. Ana tankımda 5 yavrumu malesef kaybettim. Ancak yavru tankımda hiç kayıp yok. Sanırım 85 yavruda 5 kayıp kabul edilebilir bir rakam, değil mi ?

Yavru tankımda hiç canlı bitki yok, fakat bol miktarda rafya lie bitki görünümü kazandırdım. Yavru tankımın bir bölümünü ışık alacak; 3te 1 lik bölümünü ise loş kalacak şekilde düzenledim. Sizce bir yanlışım ya da eksiğim var mı ?

Diğer arkadaşların tecrubelerinden yararlanıp yavrulara yumurta sarısı verdim. ancak biraz fazla vermiş olmalıyım ki bir miktarı akvaryumun dibine çöktü. Tam onları geri almayı düşnürken yavruların sürekli dipteki yumurta sarılarını yediğini gördüm. Bu yüzden toplamadım. Yaklaşık 1.5 gündür yumurta sarısı akvaryumun dibinde ve yavrular hala yiyor. bir sorun yaratır mı?

Son sorum yavrular üç günde, ilk doğdukları zamana göre yaklaşlık 2 kat büyüdüler. Büyüme hızları yavaş mı, yoksa normal mi?

Saygılar.
Aykılıçlara Dikkat!!!

Sayın ŞEN;
akvaryumdaki ısı dağılımı dengesiz olunca canlıdoğuranlar (ve muhtemeln diğer balıklar da) ısıtıcının yanına ve arkasına toplanıyorlar. Bu açıdan akvaryumdaki ısı dağılımı; yani akvaryum her bölgesinin aynı ısıda olması önemli.

Doğurmak üzere olan ya da ışıkdan rahatsız olan canlıdoğuranlar da ısıtıcı filtre v.b. cisimlerin arkasına saklanıyorlar.
Saygılar.

Dişi-Erkek Blackmolly

Yanıtlar için teşekkür ederim

Gül, Zeytin, Limon ve Saz
Gül, Zeytin, Limon ve Saz'ın latince isimlerini yazar mısınız lütfen.

Saygılar.
Dişi-Erkek Blackmolly
Sayın HATİPOĞLU;
aslında akvaryumumda hiç bitki yok. Ancak bol miktarda rafya ile bitki görünümü sağladım. Balıkların saklanabileceği bolca yer var. Ancak erkek balıklar; dişi kayaların arasına girmiş olsa bile bulup mutlaka kovalıyorlar. Özellikle de doğurmakta olan dişiyi rahatsız ediyorlar.

Rafyanın hiç bir zaman canlı bir bitkinin yerini tutmayacağını az-çok tahmin diyorum. Sizce rafyaları biran önce atıp canlı bitki mi almalıyım, yoksa rafyalar yeterli olur mu?

Dediğim gibi ayırmak şart. Ancak tüm dişileri rahat ettirebileceğim kapasitede bir akvaryumum yok. Ancak erkekleri ayırabilirim. İki erkeğin nispeten küçük bir akvaryumda beraber durması sorun yaratır mı?
Dişi-Erkek Blackmolly
Daha önce benzer bir çok konu açılmasına rağmen sorumun tam cevabını bulamadığım için bu konuyu açıyorum.İlginize ve sabrınıza şimdiden teşekkürler.

160 lt canlıdoğuran akvaryumumda 8d 3e balckmolly var. Dişilerimin tümü hamile. Ancak erkekler tarafından ciddi şekilde rahatsız ediliyorlar. Hatta dün gece uyandığımda doğurmakta olan bir dişinin iki erkek tarafından ısrarlı bir şekilde rahatsız edildiğini izledim.

Aslında yavruları yemiyorlar 1 dişimden 30+ yavru elde ettim ve bu yavruları ayırdım. 7 si hala hamile.

Ancak benim anneleri ayırmak amacıyla; 8 molly'i (onlar için) rahat şartlarda besleme olanağım bulunmuyor. Fakat erkek molly leri bir süreliğine ayırabilirim. Sizce bu şekilde 2 erkek molly'i ayırıp bir arada tutmak onlar için sakıncalı olur mu? Yanıt "evet"se erkeklerin bu davranışları yüzünden dişiler ve doğurganlıkları etkilenir mi?

Saygılar mustafaakinci2006-9-25 11:38:55
Sump ile ilgili
Merhaba değerli arkadaşlarım;
hepimizin bildiği üzere sump ile ilgili önemli sorunları :

1- Akvaryumu delmek zorunda kalmak
2- Sifon kesilirse akvaryumun taşması; elektrik kesilirse sump ın taşması

olarak özetlersem sanırım yanılmış olmam...

Öncelikle aklıma gelen fikir çok basit bir şey olduğu için; mutlaka diğer arkadalarımın da aklına gelmiş fakat uygulanmadığına göre düşünemediğim birşey vardır şeklinde kuşku içerisindeyim. O yüzden şimdiden arkadaşlarımın değerli vaktini aldığım için özür dilerim.

Gelelim fikre;
arkadaşlar sump akvaryumdan daha yüksekte dursa, pompa ile sump'a gönderilen su; sump'tan taşırma; (ya da sump ın altındaki delikten yerçekimi ile) tekrar akvaryuma dönse; hem motor çalışmadığında hem de sifon kesildiğinde taşma olmaz; sump taşarsa da taşan su akvaryuma dökülür, diye düşündüm. Ayrıca akvaryum da delinmek zorunda kalmaz, su da belirli bir yükseklikten boşaltılıp akvaryum havalandırılabilir.

Fikrimdeki tek problem estetik midir acaba? Yorumlarınızı merakla bekliyorum.

Saygılar.
Üretimde Çaprazlama.
paylaşım için teşekkür ederim.
saygılar

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.