Yeni Akvaryum


Newbie7Çevrim Dışı

Kayıt: 08/03/2016
İl: Ankara
Mesaj: 12
Newbie7Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 11 Mart 2016 23:11
Öncelikle tekrar merhaba herkese (:
50 lt lik bir akvaryumum var ve akvaryumu sekillendirme konusunda uzun sure dusundum. Balik basina 10 12 litre su kullanmanin ideal olabilecegini dusundum ve kucuk baliklari sevdigim icin 1 dişi plati, 1 dalmacyali moli dişi, 2 tane düz renkli moli dişi ve bir tanede beyaz erkek moli aldim. Ayrica uzun suredir takip ettigim ve almak istedigim, ama diger baliklarla yasatabilir miyim diye cekindigim bir beta da aldim. Erkek betayi fanusta,akvaryumun yaninda 10 gun, akvaryumun icindeki bolmede de 7 gun kadar yasattim tek olacak sekilde. Devamında akvaryumdaki böldüğüm, hücre dediğim kısmı kaldırdım ve betayla diğer balıklar, ilk 5 gun birlikte ve hicbir sikintim olmadan yaşadılar. Belki cogunuza ilginc gelcek ama dalmacyali molimin agresiliği en büyük sorunumdu. Surekli pilatiyi kovalarken,kuyruğuna vururken goruyorum. Kontrol etmezsem bi sey yapicak diye korkuyorum. Bazen betami bile korkutup kovaliyor.

5. günden sonra betanın agresifleştiğini, kabardığını farkettim. Diğer balıklar için bir sıkıntı yaratmasından korktum. 4-5 saat kadar izledim ve sürekli kabardığını gözlemlediğimden dolayı risk alamadım, ayırdım. Şuan betam ayrı yaşıyor, tek başına.

Şuan akvaryumumda 5 tane balığım var; 3 dişi moli, biri balon, 1 erkek moli, bir de dişi plati. Su dengeleyici olarak farma-buffer kullanıyorum. Yaprak yem kullanıyorum, sera goldy marka. Uzun süredir izleyicisi olduğum bu akvaryum hobisine ufak bir adım attım ama hala eksiğim ya da yanlışlığım olabilir. Önerileriniz, tavsiyeleriniz varsa sevinirim.

En büyük sorunum dalmaçyalı balon molimin agresifliği, diğer balıkların kuyruklarına hızlıca yüzmesi oluyor. Ağız ağız gelmiyor ve diğer balıklar kendine vurdurmuyor. Ama yine de tedirginim. Diğer sorunumsa betanın yalnız yaşaması. Baktıkca ben üzülüyorum :(

Simdiden tesekkurler ilginiz icin :)[EDIT]Newbie7,2016-03-11 23:14:41[/EDIT]

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ( :

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir