ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Newbie7
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
08 Mart 2016 00:31
Son Ziyaret:
03 Nisan 2016 11:14
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Levent bozdağ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

(:

SON 10 MESAJI

Bulanıklık Sorunu
[QUOTE=LongLiveRES]

Rica ederim. Cüce vatozlar genellikle yosunlaşma sebebiyle akvaryum'a tercih ediliyor o yüzden pek bir faydası olacağını sanmam.

Siz değişimlere devam edin veya çesitli su düzenleyiciler var onlarıda araştırabilirsiniz tam bir bilgim yok onlar konusunda.[/QUOTE]

Cok tesekkurler hocam ilginiz icin. Iyi forumlar:)

[QUOTE=kibrit]Bence problem filtre. Yeterince bakteri yokluğundan su bulanık olur.[/QUOTE]

7wlik bir hava pompasi kullaniyorum. Bir kac kez tank icin biraz guclu oldugu soylendi. Onun disinda herhangi bir problemi nasil anlayabilir ve giderebilirim acaba?
Bulanıklık Sorunu
Öncelikle ilginiz icin cok tesekkurler hocam. Akvarum hacmim yaklasik 65 litre. 5 baligim var, 3.5cm kadarlar. Maksimum 4. Suyu dinlendirerek koymustum ve ilk 2 ay sorun yasamadim kumdan ya da sudan dolayi. 3de 1 degisimlere devam edecegim ve tam degisim yapmayacagim, tesekkurler :)peki sorunun kaynagini nasil anlayabilirim? Ya da tanka bir tane cüce vatoz atmam çözüme katki saglar mi?
Bulanıklık Sorunu
Arkadaslar merhaba

Baslikta belirttigim gibi bulaniklik sorunum var. 2 hafta önce 3 de 1 su degisimi yaptim. Cozum olmadi aksine artti bulanikligim. Tankimda 3 moli 1 balon moli 1 de plati var. Baliklarla alakali bir sey oldugunu dusunmuyorum. Yem degistirdim acaba ondan mi diye dusunmuyor degilim ama yemin bu soruna sebep olup olmadigini nasil anlayabilirim?

Ayrica bu kirli görüntüden kurtulabilmek icin tum tankta su degisimi yapmayi dusunuyorum. 4 gundur dinlendirdigim suyum var icine ph dengeleyici atarak. 1 hafta dinlendirip degistirmeyi dusunuyorum.

Riskler nedir,yapmam ya da yapmamam gereken herhangi bir öneriniz var midir acaba?

Simdiden hepinize tesekkurler ilginiz icin
[EDIT]Newbie7,2016-03-22 20:03:41[/EDIT]
Ben De Bir Beta Sahibi Oldum Bilgilerine İhtiyacım
Betan da akvaryumun da çok güzelmiş hocam. Umarım sağlıklı bir şekilde devam edersin hobine :)
Beta
15 litrelik bir akvaryum beta için ideal olmasa da iyi sayılabilecek bir ölçü. Su konusunda fazla hassas olmadıklarından dolayı pipo işinizi görür, suyun durgun kalmasını sağlar, fazla ses de çıkartmadığından sizi de mutlu eder.

Diğer balıklara gelince, betanın yanında çok küçükler. Beta arkadaş gibi yüzer, bi' kez vurur, şansları olmaz. Tabi ki betadan betaya fark var, kimi daha sakin olup diğer türleri kabul edebiliyor ama genel olarak riskli ve tek olması gereken bir tür beta.
Yeni Akvaryum
Öncelikle tekrar merhaba herkese (:
50 lt lik bir akvaryumum var ve akvaryumu sekillendirme konusunda uzun sure dusundum. Balik basina 10 12 litre su kullanmanin ideal olabilecegini dusundum ve kucuk baliklari sevdigim icin 1 dişi plati, 1 dalmacyali moli dişi, 2 tane düz renkli moli dişi ve bir tanede beyaz erkek moli aldim. Ayrica uzun suredir takip ettigim ve almak istedigim, ama diger baliklarla yasatabilir miyim diye cekindigim bir beta da aldim. Erkek betayi fanusta,akvaryumun yaninda 10 gun, akvaryumun icindeki bolmede de 7 gun kadar yasattim tek olacak sekilde. Devamında akvaryumdaki böldüğüm, hücre dediğim kısmı kaldırdım ve betayla diğer balıklar, ilk 5 gun birlikte ve hicbir sikintim olmadan yaşadılar. Belki cogunuza ilginc gelcek ama dalmacyali molimin agresiliği en büyük sorunumdu. Surekli pilatiyi kovalarken,kuyruğuna vururken goruyorum. Kontrol etmezsem bi sey yapicak diye korkuyorum. Bazen betami bile korkutup kovaliyor.

5. günden sonra betanın agresifleştiğini, kabardığını farkettim. Diğer balıklar için bir sıkıntı yaratmasından korktum. 4-5 saat kadar izledim ve sürekli kabardığını gözlemlediğimden dolayı risk alamadım, ayırdım. Şuan betam ayrı yaşıyor, tek başına.

Şuan akvaryumumda 5 tane balığım var; 3 dişi moli, biri balon, 1 erkek moli, bir de dişi plati. Su dengeleyici olarak farma-buffer kullanıyorum. Yaprak yem kullanıyorum, sera goldy marka. Uzun süredir izleyicisi olduğum bu akvaryum hobisine ufak bir adım attım ama hala eksiğim ya da yanlışlığım olabilir. Önerileriniz, tavsiyeleriniz varsa sevinirim.

En büyük sorunum dalmaçyalı balon molimin agresifliği, diğer balıkların kuyruklarına hızlıca yüzmesi oluyor. Ağız ağız gelmiyor ve diğer balıklar kendine vurdurmuyor. Ama yine de tedirginim. Diğer sorunumsa betanın yalnız yaşaması. Baktıkca ben üzülüyorum :(

Simdiden tesekkurler ilginiz icin :)[EDIT]Newbie7,2016-03-11 23:14:41[/EDIT]

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar ( :
Küp Betta Akvaryumu
Hayırlı olsun şimdiden :) Takipteyim bir şeyler öğrenip tecrübeni paylaşmak için bekliyorum
Ufak Bir Soru
Cok tesekkurler hocam ilgin ve bilgiler icin. Degerlendirecegim bunlarin hepsini. Acikcasi ben rengarenk bi akvaryum istiyordum ama pek mumkun olmayacak sanirim
Ufak Bir Soru
Beta ile diger turlee arasinda hala bir sorun yok. Betada gozlemledigim bir degisiklik de yok. Akvaryum isigina kabariyor bazen.
Moli ise hala pilatileri kovaliyor, betaya yeltendiginde beta tepki vermiyor :)
Daha fazla balik ekledigimde balik basina dusen su miktari azalacagindan betanin agresiflesmesinden korkuyorum. Acaba betayi akvaryumdan cikartip guzel bir moli pilati lepistes akvaryumu mu yapsam diye dusunmuyor degilim..
Ufak Bir Soru
Öncelikle tekrar merhaba herkese
50 lt lik bir akvaryumum var ve akvaryumu sekillendirme konusunda uzun sure dusundum. Balik basina 10 12 litre su kullanmanin ideal olabilecegini dusundum ve kucuk baliklari sevdigim icin 3 plati, 1 erkek 2 disi, 1 dalmacyali moli dişi aldim. Ayrica uzun suredir takip ettigim ve almak istedigim, ama diger baliklarla yasatabilir miyim diye cekindigim beta da aldim. Erkek betayi fanusta,akvaryumun yaninda 10 gun, akvaryumun icindeki bolmede de 7 gun kadar yasattim tek olacak sekilde. 5 gundur tum baliklarim birlikte ve hicbir sikintim yok betadan yana. Hatta betam o kadar anlayisli cikti ki moliden bile korkuyor:)
Belki cogunuza ilginc gelcek ama dalmacyali molim cok agresif. Surekli pilatileri kovalarken,kuyruklarina vururken goruyorum. Kontrol etmezsem bi sey yapicak diye korkuyorum. Bazen betami bile korkutup kovaliyor.
Herhangi bir fikri ya da onerisi olan arkadaslar varsa gercekten cok minnettar olacagim[:O][:?]

Simdiden tesekkurler ilginiz icin :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 31 Online Kullanıcı, 17 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.