Yeni Akvaryum Kurulumu


lepistseverÇevrim Dışı

Kayıt: 12/04/2020
İl: Diyarbakir
Mesaj: 1
lepistseverÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 22 Nisan 2020 19:41
Çok değerli arkadaşlar, balıkseverler ve akvaristler hepinize iyi akşamlar. Yeni bir akvaryum kuracağım ve bu konuda desteğinize, tavsiyelerinize ihtiyacım var bu yüzden bu konuyu açma gereği hissettim çünkü bu sitede 1 ay içerisinde efsane tecrübe ve bilgiler edindim sayenizde (ancak hala kendimi yeterli görmüyorum).

Öncelikle 80*29*40 ölçülerinde 92 litrelik bir akvaryum, 10 kg orijinal hagen kum, 100w ısıtıcı, hava motoru, 880l/h iç filtre, pipo filtre aldım ve bunları kurduktan 4-5 gün geçtikten sonra balıklarımı alacağım. Beslemek istediğim tür lepistes(3d-1e toplamda en az 4 en fazla 8 ilerleyen zamanlarda yavruları kendim büyütüp yetiştirmek istiyorum çünkü), cüce vatoz ve çöpçü balığınında lepisteslere eşlik etmesini istiyorum (eğer mümkünse midye de almayı düşünüyorum). Akvaryumuma daha doğal bir ortam olması amacıyla bitkide almak ve onlarında büyüdüğünü görebilmek istiyorum.

Bu noktada hem fikirlerinize hem tavsiyelerinize hemde sorularımı cevaplandırmanıza ihtiyacım var. Yardımlarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. Bu arada daha evvel lepistes türü beslediğimi ancak çocuk olduğum ve maddi anlamda özgür olmadığım için nispeten küçük ve yapay bir akvaryum kurup 1-1.5 sene beslemişliğim de vardı.

Sorularıma gelecek olursak;
1- Tür seçimim sizce doğru mu? Özellikle canlı doğuran istiyorum çünkü.
2- Ekipmanlarım ve akvaryumum yeterli mi?
3- Vatoz, cüce ve midyeler lepisteslerin (tabi lepisteste karar kıldıysak) sağlığı açısından sıkıntı çıkarır mı?
4- Nispeten yetişmesi en kolay ve zahmetsiz bitkiler arıyorum co2 desteği ve gübre gerektirmeyen 60cm lik florosanda yetişebilecek (akvaryumun ışık bölmesi 60cm) lepisteslerinde sevebileceği tarzda bitki tavsiye etmenizi rica edeceğim. (henüz aydınlatma almadım bu husuta da tavsiyede bulunursanız ona göre hareket ederim)
5- Dekoratif kaya gemi vs gibi ekipmanlar her ne kadar akvaryumu güzel gösterse de bunları yapay bulduğum için keza arka fonu da yapay bulduğum için almadım. Benim için gösellikten ziyade mühim olan sağlıklı balık yetiştirmek daha evvel içimde ukde kalan güzel bir akvaryum kurmak istiyorum
6- Her türlü fikre, eleştiriye, fikir alışverişine de açığım.

Saygı ve hürmetlerimle..


Not: Bu benim ilk açtığım konu olacak. Acemiliğim ve varsa hatalarım şimdiden affola. (Umarım başlığı da doğru yere açmışımdır aksi durum söz konusuysa moderasyonun ellerinden öper [:)])

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

furkangungorÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 02/01/2020
İl: Giresun
Mesaj: 96
furkangungorÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2020 01:13
Merhabalar, bilgilerim kadarıyla sorularınızı cevaplamak isterim.
1- Tür seçiminiz uygun canlı doğuran istiyorsanız en popüler olan lepistes doğru tercih olacaktır.
2-Ekipman ve akvaryumunuz oldukça yeterli düzeydedir.
3-Ben vatoz ve çöpçüyü yeterli görüyorum ama tabiki tercih meselesi midyede ekleyebilirsiniz. Zararı olacağını sanmıyorum.
4-Bitki konusunda maalesef bilgim yok bilgisi olan arkadaşlar daha detaylı bilgi verecektir.
5-Doğallıktan yanaysanız akvaryum arkasına renkli rgb led takarak renk geçişleri olan güzel bir fon elde edebilirsiniz. Dekorlar çok uzun zamanda su dengesini bozuyor iyi temizlenen dekorları rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Umarım hayalinizdeki ortamı oluşturursunuz. Fikirlerimizi aldığınız için teşekkür ederim.Elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyoruz siz yeter ki konularınız sorularınızla aramızda olun.[:)]

Sağlıklı keyifli hobiler dilerim. Saygı ve sevgiyle...[EDIT]furkangungor,2020-04-23 01:13:25[/EDIT]

Beğenenler: [T]222532,lepistsever[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222532,lepistsever[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

caglarmÇevrim Dışı

Kayıt: 31/03/2016
İl: Osmaniye
Mesaj: 216
caglarmÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 23 Nisan 2020 06:00
Hobiye hoşgeldiniz. Bir ayda teorik olarak ne kadar doyma noktasına gelirseniz gelin, uygulumada işler çok farklı olabiliyor. Ben 1 yıl bu hobiyi inceledim öyle girdim. Tankı kendim yaptım. Çok sağlam yaptığım tek şeydi. Diğer şeyler tam bir acemi işiydi. Bir sürü sorun çıkarabilmeyi başarmıştım :) Yaşayarak tecrübe bambaşka bir şey. Sorunuzu gelecek olursak;
1-Lepistes ve moli iyi bir başlangıç olur.
2-Ekipman ve tank yeterli ama dış filitre kullansanız daha iyi olur.
3-Midye ekleyebilirsiniz faydası olur. Yaşatabilirseniz tabi. Ben almıştım fazla yaşamadılar nedense. Bunun dışında hiç sorunum olmadı.
4-Forumda aratırsan bulursun, kolay bitkiler diye çıkar. Mesela; Limnophila sessiliflora, söğüt, çınar, saz, tütün, bacoba mineria, anubias gibi co2 ve güçlü ışığa ihtiyaç duymayan bitkilerle başlayabilirsiniz.
5-Taban siyah ve bitkili tank tasarladığınız için arkaya mat siyah fon tavsiye ederim. Çoğunluğun beğenisi bu yönde. Sizin zevkiniz önemli. Nasıl seviyorsanız öyle yapın. Rgb led takabilirsiniz. Ben de rgb bed var, başta güzel oluyordu, şu an kullanmıyorum. Koyu ton daha hoş çünkü. Rgb led takarsanız arkaya buzlu folyo yapıştırın ki ışık yayılsın.
6- Bol bitkili kuracaksanız hava motoruna gerek yok.
7-Çöpçülerin duyargaları hassas olduğundan kumun taneleri keskin olmaması lazım. Yuvarlatılmış kumlar da var.
Sağlıklı hobiler.

Beğenenler: [T]222532,lepistsever[/T]
Teşekkür Edenler: [T]222532,lepistsever[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir