Yeni Akvaryumum İçin Sizlere İhtiyacım Var!


MePHiSToÇevrim Dışı

Kayıt: 23/01/2007
İl: Izmir
Mesaj: 17
MePHiSToÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 12:57
Herkese yeniden merhabalar daha önceki mesajımda artık akvaryuma karar verdiğimi söylemiştim fakat kendini ispat etmiş arkadaşlar sanırım oldukça yoğun verilen cevaplarda beni açıkçası tatmin etmedi.Sorularım şöyle:
 
1)12 mm camdan kuşaklı 450 500lt civarında 120x60x60 yada 130x60x70 bir akvaryum yaptırmayı düşünüyorum.Bir kere alınacağı için hem büyük hemde kaliteli olmasını istiyorum.Yapımında ve yaptıracağım yer tercihinde nelere dikkat etmeliyim.Bir gece büyük bir gürültüyle uyanmak ya da eve geldiğimde odamı sular içinde balıklarımı da yerde bulmak istemiyorum.Sırf taşma ihtimalini göz önünde bulundurarak sump bile yaptırmıyorum.Korkum bu kadar mühim arkadaşlar.
 
2)Maddi konuda pek bir sıkıntım yok almışken bir kere almak en iyisini alıp uzun seneler sorunsuz kullanmak istiyorum.Bu yüzden Eheim'ın yeni serisi Eheim Professional 3 25 lt hacminde 1700lt debi gücüne sahip 1200lt'lik akvaryumlara kadar temizleme yapabilen bu filtreyi seçtim.Acaba akvaryumum çok iyi temizlensin derken debiyi fazla kaçırıp balıklarımı rahatsız etmiş olur muyum?
 
3)Azoo taban filtre isminde bir filtre çıkarmış bu filtre dipten temizlik yaptığı için dip çekimini ve temizliği en aza indirgediği söyleniyor.Eğer ayrıntılı inceleme yapıpta yorumlarını sunmak isteyen arkadaşlar olursa linkini vereceğim.Şu anda vermek istemiyorum forum kurallarına belki aykırı olabilir.Aynı anda bu dip filtre ve Eheim professional 3 2080 filtreyi kullanmak istiyorum eheim'ın emiş borusunu azoo taban filtresinin temiz su çıkışına yönlendirmeyi düşünüyorum.Sizce gereksiz olur mu?Eheim tek başına beni zahmetten kurtarır mı?
 
4)Eheim Jaeger iki adet 300 Watt ısıtıcı almayı düşünüyorum daha kısa sürede su sıcaklığını stabil hale getirebilmek için.Sizler ne tavsiye edersiniz?
 
5)Bu akvaryumun içersinde Malavi Cichlid'den başlayarak daha sonra discus ve frontosa koloniside yönelmeyi düşündüm son izlenimlerimden yola çıkarak.Eğer acemiliğimden istemedende olsa bir hata yaparsam büyük külfetlerin ve üzüntülerin önüne geçebileceğimi düşünüyorum.İnşallah her balığım sağlıklı bir biçimde ömrünü geçirebilir.Sürekli değişiklik yapmak istemediğim için kum,kaya ve dekor olarak ne kullanmamı tavsiye edersiniz.
 
6)Hava taşı ile ayrıntılı açıklayıcı bir bilgi bulamadım :( Ne işe yarar bunu nereye koyacağım??
 
7)Cama cam 50 lt lik bir tank,pipo filtre,ısıtıcı şeklinde düşündüğüm karantina ve yavru tankı sizce yeterli olur mu?Eğer karantina için kullanırsam ve hastalık çıkarsa bu tankı tekrardan çiftleşme için nasıl steril bir biçimde hazırlayabilirim?
 
 
Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.Mesaj  okunma sayılarına bakıyorum yaklaşık 100 kişi okumuş 3 kişi cevap vermiş ve ben aldığım yanıtları üzülerek belirtiyorum ki tatmin edici bulamadım.Bu kez ilgileneceğinizden eminim.Destek ve yardımlarınızdan ötürü şimdiden teşekkürler değerli akvaristler...

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

bderinkokÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 09/09/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 263
bderinkokÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Ekim 2007 16:18
Merhaba çok güzel anlatmışsınız dilek ve sıkıntılarınızı ama sanırım siz sorduğunuz sorunların cevabını biliyorsunuz. Yani 12mm den kuşaklı akvaryumun ne demek olduğunu biliyorsunuz ki bu akvaryum 130 50 50 için oldukça iyi bir kalınlık. Düşündüğünüz ısıtıcı ve aldığınız filtre mükemmel ben de jageer ısıtıcı ve eheim filtre kullanıyorum, bu markadan şaşmam.
 
Balık türleri konusunda bir şey diyemeyeceğim zevkler ve renkler tartışılmaz. Şu an frontosalarım ve tropikallerim var ama kısa zamanda discus a yöneleceğim ben de. Siz de zaman içinde çeşitli türler beslersiniz.
 
Bence hava taşına gerek yok hem doğal değil hemde filtrenin yapacağı dalgalanma ile oksijen sorununu çözebilirsiniz.
 
Cama cam akvaryumdan iki tane yaptırın kendinizi riske sokmayın derim.
 
Ayrıca uzunluğu mümkün olduğunca artırın yani 130 50 50 çok iyi bir metraj fakat 150 50 50 bu işe uzun zaman yetecektir. Saygılar.
 
 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir