ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
bderinkok
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Eylül 2006 23:36
Son Ziyaret:
31 Mayıs 2023 19:10
Toplam Mesaj:
263 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bülent DERİNKÖK
Doğum Tarihi:
16 Haziran 1981
Yaş:
42
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bülent DERİNKÖK MALATYA-İSTANBUL

SON 10 MESAJI

Yeni Kurulum
Merhaba, tuzluluk için refraktometre kullanın. Bunun dışında ki ürünlerle tam tuzluluk ölçemezsiniz 100 tl gibi bir fiyatı var piyasada. Bunu haricinde tuz u biraz araştırıp alın derim.
140 Lt Akvaryumda Hangi Balıkları Besleyebilirim
Damsel türlerini pek tavsiye etmem, sert ve saldırgan balıklardır. Tang türleri hariç küçük çok büyümeyen, goby, cardinal, cromis gibi türleri tercih edebilirsiniz.
İlk Deneyimim Küçük Akvaryumum (Son durum 2. sayfada)
Bütün balıklar ürer. Yeter ki siz onlara uygun ortamı hazırlayın.. Bol bitkili akvaryum  görsel açıdan güzel olacağı gibi, biyolojik açıdan da size yardımcı olur. Daha az su değişimi yaparsınız mesela. Hem bol bitki olursa üreyen yavrular yaşam alanı bulurlar. Ama daha çok yolunuz var forumu bol bol okuyun derim.
Saygılar.
300lt de kaç cins olmalı
Neden az tutmanızı öneriyoruz ?

Çok balık çok kirlilik
Çok kirlik çok su değişimi
Çok su değişimi su değerlerini dengede tutmakta zorlanma (tecrübe)

Akvaryumunuz sump sistemli olsa, geri dönüşü yüksek kapasiteli bir pompa ile yapsanız ve sump temizliğini düzenli yapsanız 50 balıkta beslersiniz 100 de. Ama şunu unutmayın evinizin salonunda oturan kalkan, yatan, çiftleşen, tuvalete giden 50 kişi ne kadar konforludur ???
İlk Deneyimim Küçük Akvaryumum (Son durum 2. sayfada)
Serdar bey selamlar, akvaryumunuz daki motor acaba çok mu güçlü. Onu bir kontrol edin içeride çok yoğun akıntı olursa canlılar rahat edemez. Ayrıca canlılarınız bitkili akvaryum için çok idealler. Akvaryumcudan bir kaç kolay tür bitki alın. Çok daha zevkli bir akvaryuma sahip olursunuz. Bitkili akvaryum başlıklarına bir bakın derim.Saygılar.
Karides Akvaryum Dizayn.
Önlere kısa, arkalara uzun bitkiler. Asma dalını akvaryumun sağı veya soluna yaklaştırın. 3/1 oranını korursanız güzel bir şeyler çıkabilir. Saygılar.
Bir bakarmisiniz
Eviniz iyi ısınıyordur :)
Flagyl kullanımı
Eyvallah her zaman soru sorabilirsin tabiki, bazı konular çok sorulduğu için insanlar cevap yazmak istemiyor defalarca. Onun için arama yapmak çok daha iyi. Saygılarımla.
300lt de kaç cins olmalı
Mustafa bey bu hobide herkes kendine göre bir tank kurar ve ona göre zevk alır. akvaryumunuz cama cam haliyle 280 litre, kum kaya vs ile 230 litre civarı olduğu farz ediyorum. Bu litrajda 10 balıkda beslenir 50 balıkta. Fakat aralarında bir fark olur nasıl mı ? Evinizin salonunda 10 kişi ile 50 kişi arasında nasıl bir fark varsa aynısı akvaryumunuz için de geçerli. Ha balık türünüz tetra türleri olsa penguen,neon,black vs gibi uyumlu türleri bol bitkili bir akvaryumda belki 50 tane sorunsuz yaşatırsınız ama çiklitler için o adetler çok fazla. Bir süre sonra büyüme durur, devamında ansızın ölen balıklarla karşılabilirsiniz. Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.