Yeni Akvaryumum


gladiator947Çevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 5
gladiator947Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 18:43
Merhaba arkadaşlar. Akvaryum aldım 2günlük henüz. Merhaba bölümünde de yazmıştım. daha önce japon besledim 2 tane ancak öldüler. 2.si ölmeden akvaryum alalım dedik. cinsini bilmediğim balıklar japona saldırdı. Hemen japonu çıkardık ancak 1 gün sonra ölü bulduk.

şimdi ise en 36 boy 24 olarak akvaryum aldım kaç litre onu da bilmiyorum. Ailemden biri aldığı için

10 balığım var ancak cüce vatoz sabah can çekişiyordu. Sonra canlandı camlara yapıştı. Ama Öğlen eve geldim ölmüş. Ekte fotoları koydum zaten. Niye öldü anlamadım. Fotoğraflardaki balıkları tek tek söylerseniz sevinirim. Bir tek lepistesi biliyorum diğerlerini balıkçı söylemişti ancak unuttum. çöpçüyü de biliyorum. Yem olarak kuru yem vermekteyiz.

Bir de size bir sorum var Dr.Quik motorumuz var. bu motorda 2 çıkış var. 1ine hortum bağlayıp dışarı sarkıttık. diğeri ise hava veriyor suya. Ancak şelaleyi takınca hortumdan su fışkırıyor. hortumu çıkarınca da ses baya azalıyor ancak suya hava vermiyor. Bunun bir zararı olur mu ? Bunları nası sağlayabilirim. Filtre motor hakkında bilgi verir misiniz ?  Bir de akıntı fazla oluyor  çok püskürtüyor suyu bunu nasıl azaltabilirim?  Bugün yeni kum aldım daha eklemedim henüz. Ancak kumlar sanırım biraz netliği bozuyor. Bu kaç günde geçer? he birde fotoğrafları ekledim ancak niye olmadı anlamadım 1 tanesi oldu. bir de yan çıkmış fotoğraflar. ancak düz çekmiştim

Herkese şimdiden çok teşekkür ediyorum. 















gladiator9472014-06-06 18:49:05

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

upsteanÇevrim Dışı

Kayıt: 15/03/2014
İl: Bursa
Mesaj: 278
upsteanÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 20:37
İyi akşamlar Mete bey öncelikle o akıntıyı kısmak için hortumun ucuna vana takmalısınız. O şekilde üflediği havayı azaltabilirsiniz. Akvaryumcuya sorarsan o bilir fiyatı da en fazla 1 liradır. Bazen hediye bile ediyorlar. Filtreyi yana doğru değil de karşı cama yapıştırarak ön cama vurmasını sağlarsanız da akıntıyı bir nevi önlemiş olursunuz.

Cüce vatozunuzun ölüm sebebi açlık, hastalık veya sudaki klor olabilir. Suyu dinlendirmiş miydiniz? Yeni kum ekleyeceğiniz söylüyorsunuz bu da balıkları strese sokacak hatta hastalandırabilecek bir etken. Akvaryumunuzun biyolojik döngüsü oturmadan balıklarınız eklediğinizi düşünüyorum. Öncelikle beslenecek tür seçilmeli ona göre kum, yapılacaksa bitkilendirme oluşturulmalı sonra sonra motor çalıştırılarak yararlı bakterilerin oluşması beklenmelidir. Sağlıklı hobiler dilerim.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gladiator947Çevrim Dışı

Kayıt: 06/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 5
gladiator947Çevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 06 Haziran 2014 22:22
Allah razı olsun kardeşim :) Yani buralarda çok petshop yok. adama sorduk takım olarak verdi kumları vs. aynı kumdan aldım ben gene. su dinlendirilmiş suydu balıkları değiştirdikten sonra kumu koydum sonra yeni aldığım balıklarımı koydum. Açıkçası petshoptaki adam ilgilenmedi. Filtreyi sordum sanki bilmiyormuş gibi bişeyler zırvaladı. Akvaryumu olan bir arkadaşımı çağırdım sonra da akvaryumu öyle gördüğünüz gibi kurduk. Umarım balıklara birşey olmaz vatoza zaten üzüldüm değişik bir şey oldu balığa. Vanayı da bugün sordum aynı yere bulursun ya gibisinden konuştu. olsaydı da vermezdi öyle bir tip :)   Cevabınız için çok teşekkür ederim gökhan bey

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

RasenShurikenÇevrim Dışı

Kayıt: 07/06/2014
İl: Istanbul
Mesaj: 8
RasenShurikenÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Haziran 2014 15:26
Ben ilk baştan itibaren yapman gerekenleri anlatayım belki bir hatan olmuştur :).
Kumları akvaryuma dökeceksin (Fırsatın varsa yıkayıpta)
Dekorları sıcak suda yıkayıp akvaryuma koyacaksın (plastik dekor varsa acilen çıkar)
(Aynı filtreden bende de var, çin malı zaten akıntısı fazla değil. senin balıkları rahatsız etmez muhtemelen. ön cama çevir sbahları hava versin akşamları o hortumu suya sok havası kesilir sabah yine çıkarırsın.) Filtreyi ön cama bakacak şekilde yapıştır vantuzlardan.
Dinlenmiş suyu akvaryuma koy ve filtre açık şekilde 3 gün çalıştır.
Sonra tek tek balıkları eklemeye başla. İlk başta 1 balıkla başla ölüm olursa akvaryumu tekrar kur kesin bir hata yapmışsındır. Bir de lepistesler tek cins beslenr genelde hata yapmışsın git akvaryumcuya iade et. Bir daha da o adamdan alışveriş yapma :)

Ayrıca şelaleyi takınca hortumdan su fişkırıyor demişsin, o filtre modelinde  şelaleyi takmak için o püskürtme ucunu çıkarmak, yerine şelaleyi takmak gerek. Oksijen borusu ucunu çıkarmadan şelaleyi takamazsın. Ayrıca çok akıntı yapıyorsa filtre, o borulu ucu çıkar,  yerine kutudan çıkan şelaleyi  tak. Şelale aparatı suyun üstünde kalcak filtre içerde kalcak şekilde yerleştir. Su, akvaryumun üstünden aktığı için su hareketlenir, suya oksijen gelir ayrıca debi azaldığı için balıklar rahatsız olmaz..
Sağlıklı Balıklaar.RasenShuriken2014-06-07 15:31:52

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir