yeni akvaryumumdaki sorunu çözemedim


sudamlasıÇevrim Dışı

Kayıt: 24/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 831
sudamlasıÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2007 22:39

Arkadaşlar hemen hemen 8 aydır cichlid besliyorum. 170 lt lik bir akvaryumum var. Birde yavrulayacak olan balıklarım için 70 ltlik akvaryum almıştım. Fakat akvarumuma yavrulayacak olan cichlid lerimi attığımda öldüler. Daha önce bahsetmiştim bundan. Bir çok balığım içinde öldü. Ben acaba kumdanmı dedim. İyi yıkamadımmı diye düşündüm. Bu arada ölen balıklarım içinde bi gün fazla kaldığında çevrelerini pamuksu bi küf sarıyordu.Daha sonra akvaryumu baştan temizledim ve kumuda kaynattım. Akvaryumumu hazırladım. İçine yine balık attım yine öldüler. Daha sonra 170 lt lik akvaryumdan sorun kumdan diyerek gene ordan kum aldım 70 lt lik akvaryum için kullandım. İçinde su dinlendirdim. Diğer akvaryumumu temizleyeceğim gün bütün balıklarımı oraya koydum. O gün akvaryum normaldi. Diğer gün sabah baktım akvaryumun içi görülmüyordu sis kaplamış gibiydi içerisi. Ben yine balıklarımı almadım içinden büyük akvaryumdaki su yeterli ısıya erişene kadar. Akşam eve geldim hala su bulanıktı. Balık kaybım yoktu ve balıklarımı diğer akvaryuma aldım. Küçük olan akvaryumdaki suyun üzerinde ne kadar gün içinde hatırlamıyorum bir katman oluşmuştu. Bu arada küçük akvaryumumda dış filtre kullanmıyorum. Sizce nedir bu akvaryumun sorunu?


Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

akiFÇevrim Dışı

Kayıt: 02/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 2622
akiFÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2007 22:44
Yanlış hatırlamıyorsam o akvaryumunuzu büyük bir hevesle almıştınız Nebahat hanım. Akvaryumunuzda bakteriyel bir sorun olabilirmi acaba? Kullanılan slikon akvaryum slikonumu? Eğer yanlış hatırlamıyorsam sizde kalabalık bir cichlid türü vardı. Muhtemelen bütün balıklarınızı yeni akvaryumunuza geçirdiğinizde muhtemel bir amonyak sorunu olmuş olabilir. Buda suyunuzda bir sis tabakası gibi görüntü yapmıştır diye düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

on86yılÇevrim Dışı

Kayıt: 28/01/2006
İl: Ankara
Mesaj: 142
on86yılÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 18 Ocak 2007 22:48
arkadaşım hangi kumu kullandın bilmiyorum ama öncelikle kumu iyice tuzlu su ile yıka ve durula sonra akveryumunu kur ve en az 3-4 gün motor ve ısıtıcı çalışır vaziyette bırak. böylece suyun dinlenmiş ve oturmuş olur. bide bunu dene istersen .

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir