yeni aldığım tank için öneriler


gallipoliÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2014
İl: Çanakkale
Mesaj: 32
gallipoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 00:49
merhabalar öncelikle forumda yeniyim. akvaryum içinde yeniyim henüz bir kaç günlük sayılırım. Ancak çok istekliyim bugüne kadar korkmuştum hep bakımı kolay olmadığından ancak şimdi o şekilde düşünmüyorum.  akvaryum kurmaya başlamadan önce forumu kurcalayarak biraz bilgi edinme şansım oldu. Normalde 30-35 litre civarında bir akvaryum istiyordum ancak forumda edindiğim bilgiler doğrultusunda biraz daha büyük bir akvaryum satın aldım 60-65 litre civarında. şimdi sizlere bir kaç sorum olacak bununla birlikte tabiki önerilerinizi de bekliyorum. 
öncelikle ilk olarak;
1. akvaryumum canlı doğuran olacak çünkü cichlid balıkların yemlerinden kaynaklı olan bir koku sorunu olduğu bilgisine edindim. Bu yüzden lepistes beslemeyi düşüyorum. Ancak lepistes balığa uygun olduğunu düşündüğüm şelale motoru çok sesli çalışıyor, burada su sesinden bahsetmiyorum tabi ki uğultulu motor sesi bu sesi engelleme veya minimum seviyeye indirmek mümkün müdür? 
2. canlı doğuran akvaryumlarının bitkili olması önerilmiş gördüğüm kadarıyla ve bende buna uygun olarak hagen siyah kum almayı planlıyorum sizce bu akvaryum için kaç kg almalıyım? kumun çok yüksek olmasını istemiyorum 3 santim yeterli midir ? akvaryum ölçüleri 70*30*35.
3. oturduğumuz ev merkezi sistem ile ısıtılmakta ısıtıcı almadım henüz ancak termometre var 23 dereceyi gösteriyor. Bu sıcaklık yeterli midir? yeterli değil ise hangi ısıtıcıyı önerirsiniz roxin ht-1300 100 w yeterli ve uygun olur mu?
4. bu hobiye yeni başladığım için hangi bitkiyi edinmeliyim.hangi internet sitesini önerirsiniz alışveriş yapabileceğim ve güvenli olan.
5. Dip temizliği yapmak yerine 4-5 adet canlı midye almanın yeterli olacağı söylendi bu konuda görüşleriniz nelerdir? en kısa sürede yardımlarınız bekliyorum teşekkür ederim. Akvaryumun fotoğrafını da paylaşıyorum. Umarım sayenizde son hali çok çok daha güzel olacaktır. Akvaryumu tamemen hazırlamadan balık almak istemiyorum.
NOT: resimde görülen bitkiler yapay ve akvaryumcunun hediyesi canlı bitkiler ve kumu aldıktan sonra çıkaracağım şuan içinde su olduğundan dolayı akvaryumun bitkiler o şekilde yukarda gözükmekte su üstünde :D 
 
gallipoli2014-01-07 01:01:35

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Arif UYGURÇevrim Dışı

Kayıt: 12/11/2011
İl: Ankara
Mesaj: 222
Arif UYGURÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 01:59
Hoşgeldin , akvaryumunuzda güzel .
1. Cichlid de yem koku olayı tamamen doğru değil, motor sesi ,için mil tam oturmamış olabilir  yeniden söküp takabilirsin,kapalı sistemse yapacak birşey yok :)
2.12-15 kg hagen yeterli olacaktır.
3.Isıtıcı önemli gündüz sıcaklık farkını bile önlemiş olursunuz 23 derece uygun değil 26-28 arası, 100 w ısıtıcı işinizi görür.
4.Hobici arkadaşlardan bitkilerinizi temin ederseniz daha iyi olur tür konusunda da araştıma yapmanızı tavsiye ediyorum.
5. Midyeler içinde aşağıya sürkülasyon yapmanız gerek onlar ağır metalleri süzer yani dip çekimi şarttır.
 
Ben sumplı akvaryumumda bile dip çekimi yapardım. :)

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gallipoliÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2014
İl: Çanakkale
Mesaj: 32
gallipoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 03:37
arif bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. akvaryum tankı yarı kapaklı, tam kapaklı olduğu takdirde koku olmayacağı söylendi cichlid balıkları için ama tabiki yanlış bilgilendirilmişte olabilirim çevremde nerdeyse bu hobiye sahip kişi yok o yüzden btiki konusunda biraz çaresizim.

ayrıca bir sorum daha olacak gerçi arif beyden başka yardımcı olan yada olmaya çalışan başka kimse yok ama. Akvaryum camın hava kabarcıkları var ve neden kaynaklandığını bir türlü anlamadım. Ve açıkcası içerisine balık koymaya ve içindeki yavru balıklar adına endişeleniyorum. Bu neden kaynaklı olabilir ve nasıl düzeltilebilir. Silikonla cam arasında değil yalnız hava kabarcıkları camın üzerinde ve içerideki termometre üzerinde falan. 

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

oyıldırımÇevrim Dışı

Kayıt: 12/12/2013
İl: Bursa
Mesaj: 255
oyıldırımÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 10 Ocak 2014 14:38
Hayırlı uğurlu olsun kardeş
canlı doğuran olarak ben sana lepistes yerine velifera ve moli türlerini öneririm daha çekici geliyor şahsen bana yine de sen bilirisin keyif senin :) bitki olayına değinecek olursak bol bitkili olmaması hem senin hem de balıklarının avantajına olur temizliği ve yeniden şekillendirmesi zor olacaktır ve o bitkiler sürekli kök verecektir o kökleri ayırıp yeniden ekmek gerekmektedir
tek tür bitki bol yapraklı cinslerinden tercih edersen görsel anlamda çok harika olur bol yavrulu günler kolay gelsin

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

gallipoliÇevrim Dışı

Kayıt: 07/01/2014
İl: Çanakkale
Mesaj: 32
gallipoliÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Ocak 2014 18:39
Akvaryumun son hali hakkında yardımlarınızı, önerilerinizi bekliyorum. 
Akvaryum içinde şuanda 2e 5d lepistes ve bunlardan olan yavrular var
1 adet albino çöpcü
2 adet cüce vatoz var.
Karides ve salyangoz almayı düşünüyorum  tür önerileriniz nelerdir? 
Forumu incelediğimde coğu kişi rafyalara karşı ancak rafyalar hem büyük balıklara zarar vermemesi hemde yavru balıkların saklanması için bulunmaz bir nimet en azından ben bu şekilde düşünüyorum. 

Almış olduğum akvaryumdaki bitkiler ise saz, elodea, fotolarda gözükmüyor ancak tabanda 5*5 ricci. 


Bitkilerin gelişimlerini ilerleyen günlerde paylaşabilirim. 
Not:Co2 kullanmıyorum.Kullanmayıda düşünmüyorum. Ayrıca fotograflarda herhangi bir oynama yok forumda incelediğim zaman photoshop la fotolar üzerinde oynama yapıp öyle koyuyorlar bence bu çok yanlış insanları yanıltmaktan başka bişey değil.

Ayrıca resimlerde de gördüğünüz gibi akvaryum altında strafor yok bu ilerde sıkıntı yaratırmı ?

gallipoli2014-01-21 19:25:12

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir