ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oyıldırım
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Aralık 2013 15:07
Son Ziyaret:
18 Şubat 2020 07:46
Toplam Mesaj:
255 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
onur yıldırım
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1990
Yaş:
33
İl:
Bursa
Meslek:
Tekniker
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ÖNEMLİ OLAN DIŞARIDAN AKVARYUMUN NASIL GÖRÜNDÜĞÜ DEĞİL, İÇERİDE BALIKLARIN RAHAT MI HUZURLU MU OLDUKLARIDIR DÜŞÜNCESİNDEYİM..... Onur YILDIRIM

SON 10 MESAJI

Bursa'da Karides Satan Petshop
Buyrun Elden geldiğince ben yardımcı olayım

Neocaridina türlerinden Mevcutta şuan

+ Bloody Mary
+ Mavi Melek
+ Sarı ateş Neon

Karidesim mevcuttur
Hobiciyim evinde ayrı akvaryumlarımda yetiştiriyorum

Numaram 05397659130 Onur YILDIRIM
#ranakaridesdunyasi şeklinde aratarak İnstagramdan da ulaşabilirsiniz

Herkeze keyifli hobiler dilerim


duboisi maswa yavru destek lazim
[QUOTE=enversen79]Kadir Bey 5 adet yavru için akvaryum ölçüleriniz fazlasıyla ideal,o ölçülerde damızlık besleyen tanıyorum,sıkıntı yapmayın zamanla boy atıcaktır[/QUOTE]

Fazlasıyla nasıl ideal olduğuna kanaat getirdiniz anlayamadım trpoheuslar ın mutlu olabilmesi için akvaryumun litresi epey bir olması gerekir +400 gibi bir litreye sahip olmalı ki tropheus o suyun basıncını vucudunda hissedecek ve besleyicisine görsel şölenini sergileyecek renk olayları basınçla ilgilidir basınç olmayan yani litresi düşük akvaryumda tropheus ne rahat beslenir nede o balıktan birşey beklenir. Hee diceksiniz ki onlar daha yavru tamam evet ama onlarda büyüyecek ve yer edinecek tabiki hakettikleri verilirse.
duboisi maswa yavru destek lazim
63 litre su kapasiteli ıvırını zıvırını koyunca kabaca 50 - 55 litrelik bir akvaryuma sahipsiniz sanırsam bu yüzden büyüme sorunu var. 

70 x 30 x 30 = 63000 / 1000 = ((((63)))) 
Lepistes Tek Seferde 173 Yavru
[QUOTE=720p][QUOTE=MMG02]ben 20 tane balığı sayamıyorum valla, helal olsun
[/QUOTE]

teşekkür ederims sayması yaklaşık 1 saatimi almıştır :)


[QUOTE=oyıldırım]İnşallah kayıpsız büyütürsün yavrularını gerçekten şaşılacak bir durum bu da Allahın bir hikmeti su ısısına dikkat etmeni tavsiye ederim.  [/QUOTE]

Vallahi bu zamana kadar hiçbir tankımda ısıtıcı kullanmadım oda sıcaklığında duruyorlar ortalama 25-28 derece sıcaklık 2 aydır hiç kayıp yaşamadım sadece doğumda sakat doğan kuyrukları kırık düzgün yüzemeyen 8-9 balık vardı büyüdükçe sıkıntı çekmesinler onlarada eziyet olmasın diye yunuslarıma yem yaptım.
[/QUOTE]

Zaten standartta da istenen sıcaklık bahsettiğin aralıklarda o zaman herhangi bir engel yok. 
Geç mi büyüdüler ?
Çağdaş bey yorumunuz için teşekkür ederim fakat ben gayet eminim verdiğim ölçüden :) tekrar teşekkürler.

Hafta sonu arkadaşımın yanına gitmeye çalışacağım kendisi servis şöförlüğü yapıyor boş bir saatini yakalayabilirsem hayatımda bir ilki yapacağım sırf boy ölçmek için yakalayacağım o balığı :) gözle görülür bir kanıt oluşturmak şart oldu :) saygılar.
Lepistes Tek Seferde 173 Yavru
İnşallah kayıpsız büyütürsün yavrularını gerçekten şaşılacak bir durum bu da Allahın bir hikmeti su ısısına dikkat etmeni tavsiye ederim.  
Geç mi büyüdüler ?
[QUOTE=Şenol Sinoğlu]onur bey gerçekten videosunu ve metre ölçüsünü görmek isterdim. Sizinle konuştuktan sonra yabancı forumlara ve araştırma makalelerine bir göz attım. 
http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1867
http://animal-world.com/encyclo/fresh/cichlid/TropheusSpecies.php
http://www.hillcountrycichlidclub.com/articles/Tropheus%20moorii%20sp.%20Black%20Ikola%20Kaiser.pdf

Tüm kaynaklarda ortalama aynı veriler verilmiş. 5.0-5,9'' boy (13-14-15cm) ve ortalama 10 yıl ömür. Tabi bu da göl koşulları için geçerli. Eğer dediğiniz boyda ikola var ise kanıtlayın ve bu konuyla ilgili bütün kaynakları, beni ve birçok hobiciyi yalancı çıkarın.
Benim attığınız fotoğrafta gördüğüm 12-13 cm boylarında yaşlı bir dişi. Aksini cetvel veya metre ile ispatlayamadığınız sürece fikrim de değişmeyecek.



[/QUOTE]

Gerekli cevapları verdiğimi düşünüyorum çok isteyen varsa da gelsin canlı canlı gösteririm sıkıntı yok lafımın her daim arkasındayım. Yalan dolan olsa zaten fotoğraf bile paylaşmazdım  şu bu  diye laf kalabalığıda yapmazdım siz olmaz dedikçe size usulünce kanıtlamaya ve açıklama yapmayı görevolarak üstlendim dediğim gibi yolunuz düşerse vede BURSADA ki arkadaşlarda elbetteki görüyordur görmek isteyen varsa canlı canlı gösterebilirim artık daha ne diyeyim bilemiyorum siz inanmak zorunda da değilsiniz size göre yoktur ama bana göre böyle bir canlı var ve halen yaşamakta :)

kriza gold yavrularındaki hareketsizlik
Aynı problemi Damızlık altlarım da yaşadım.Işığı açınca sanki akvaryumda taş besliyorum hissine kapılıyordum :D .Taşların hepsini çıkarttım  ,sadece 2 - 3 adet  taşı ayrı ayrı noktalara koydum.Işığı tekrar kapat aç yaptım ,problem yine devam etti .1-2 hafta  akvaryumun bir köşesinde sanki yeni gelmiş balık gibi yukarı aşağı hareketler ürkeklikler vardı.Işık kapalı vaziyette 2 hafta süreyle o şekilde yemlemeye devam ettim .Şimdi akvaryumun ışığını açınca hangi köşedeysem hemen dibime geliyorlar.Ağzında yumurtası olan dişilerim yumurtalarını göstermeye çalışıyorlar adeta .Biraz uzun oldu ama lafın kısası dekoru azaltın ışığı kapatın :) keyifli hobiler.Cagdas OZDOGAN2015-02-26 15:19:00
Geç mi büyüdüler ?
Fotoğraflarda hiç bir şekilde oynama vs. yoktur zaten 3 mp lik telefonumla ilk 2.ci pozda 5mp lik telefonla da  çekilmiştir. Balığın kuyruğundan tutup çekecek halim de yok anadan doğma orijinal İkola kaiser yani :)  Şu an balıklar bende değiller  ilk mesajda belirttiğim gibi üretimci bir arkadaşımda ve yavrulamaya devam ediyor. Tek ağızda 36 yavru aldığını fakat ufak bir hata yüzünden 24 ünü kaybettiğini söyledi bana kendisi. Satın almaya giderken çok araştırma yapmıştım ne dir ne değildir diye tahmini sizin dediğiniz  gibi maximum 13 14 cm bekliyordum fakat görür görmez ben bunu istiyorum dedim. Yaş vs. önemini yitirdi o an sadece devasa bakışları duruşları beni cezbettiği için aldım balığı vede ona en yakın boy olan diğer balıkları seçmeye çalıştım. Bu balığı beslemek büyük bir zevkti benim için Frontoza gibi ağır takılıyor  sahiplendiği alana  sadece erkeğin girmesine izin veriyordu :D bu balığı alırken 2 kez anüs vent kontrolü yaptım emin olmak için. Ayrıca yaklaşık olarak 13 senedir akvaryum sevdasına gönül vermiş biriyim tropheus cinsi olarak 1 senedir ilgileniyorum ve bu zamana kadar kaç keç bu boy muhabbetleri döndü ve inanın bir kez olsun balığı sırf ölçmek adına elime alıp cetvele yatırmadım  belki bir eksiklik bir ürkeklik tir bilemem ama gerek duymadım eziyet olarak algıladığım için denemeye bile kalkmadım.

Bursa ya yolunuz düşerse her neresi olursa olsun  mutlaka sizi bekliyorum canlı canlı şahit olmanızı bende isterim. 
Duboisi hakkında
5 dişi 2 erkek .. tehlikeli bir sayı yani dişiler yüzünden kavgalar kaçınılmaz dişi sayısını en az 10 12 yapmalısınız trop erkekleri hırçındır. 
 
Sorulara gelince 

1.  belki bi kaç saat belki 3 , 5, 10 ay  bu süreç sizin verdiğiniz yemler  değiştirdiğiniz düzenli ve oranlı su vs. vs. 

2. Kusturmayı unutun sağlıklı yavru elde etmek istiyorsanız kendi hallerine bırakın zaten yemeyeceklerdir  fakat yavruları bir kenara ayırmanızda fayda var gelişimleri açısından büyük balıkların yanında rahat yemlenemeyebilirler

3. Öbür erkeğe de hatun ayarlarsanız neden olmasın ama şu durumda biraz şahibeli gibi :)

4.Hazır olan her bir dişi balık ile sırasıyla çiftleşecektir ( gerekli şartları sağlarsanız). keyifli hobiler sağlıcakla kalın. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.