Yeni Balık Eklerken Karantina Akvaryumu


EmrescofieldÇevrim Dışı

Kayıt: 28/03/2023
İl: Istanbul
Mesaj: 10
EmrescofieldÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 12 Mayıs 2023 18:16
Selamlar, yeni balıklar alacağım ama almadan önce bir karantina akvaryumuna eklemek istiyorum bakteri çakışması olmaması için. Karantina akvaryumunda iç filtreye gerek var mı? Ayrıca karantina akvaryumunda su full temiz mi olmalı yoksa ana tanktan biraz alsam olur mu bakteri kültürü için? Teşekkürler şimdiden.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

GhostKoiÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/02/2012
İl: Antalya
Mesaj: 4280
GhostKoiÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 13 Mayıs 2023 12:19
[QUOTE=Emrescofield]Selamlar, yeni balıklar alacağım ama almadan önce bir karantina akvaryumuna eklemek istiyorum bakteri çakışması olmaması için. Karantina akvaryumunda iç filtreye gerek var mı? Ayrıca karantina akvaryumunda su full temiz mi olmalı yoksa ana tanktan biraz alsam olur mu bakteri kültürü için? Teşekkürler şimdiden.[/QUOTE]

Bakteri çakışması olasılığını karantinayla önleyemezsiniz. Aynı türden olup farklı dirençte bakterilere sahip balıklar bir araya geldiğinde ne kadar karantina uygularsanız uygulayın bakteri çakışması gerçekleşir. Bunu oluşturan bir grubun öbür grubun bağışık olduğu bakterilere karşı bağışıklığının olmamasıdır.

Fakat bakteri çakışması tanımının dışında bulaşıcı hastalığı olan balığın gözlem ve tedavisi ya da zayıf bünyesi olup kondüsyon kazandırılması için karantina yöntemi uygulanabilir. Bunun için karantina akvaryumunun her yönden ana akvaryuma eşdeğer şekilde hazırlanması gerekir. Yani su değerleri yakın olmalı, fonksiyonel olarak işleyen bir filtresi olmalı, oturmuş bir tank olmalı. Sabit sıcaklık sağlamak için ısıtıcısı olmalı. Yeni gelen Balığı alıp hazırlanmamış bir kaba atmak, orada 3-5 gün tutmak karantina anlamına gelmiyor. Balığın sağlığı bozulabilir.

Teşekkür Edenler: [T]239058,Emrescofield[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir