Yeni Başlangıç Yaptım,biraz Danışacak Abiler Lazım


Cengizhan06Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/07/2020
İl: Ankara
Mesaj: 1889
Cengizhan06Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 04 Aralık 2022 01:36
[QUOTE=AhmetEroglu]

Israrla anlamak istemiyorsunuz ben kimseyi yönlendirmedim kişi kendisi gitmiş bir kurulum yapmış. Sizin söylemenizle de akvaryumunu bozacak değil. Kurulum tavsiyesi almak istese önce konu açar fikir sorardı. Baştan yanlış yaptığına bende vurgu yaptım ama yola çıkılmış neticede. Düzgün şartları sağlayarak elinden geldiğince mevcut akvaryumu ile devam edebilmesi için ben gerekenleri yazdım.
Gerisi kişinin kendi tercihi.



Hiç bir köpeğe tasma takılmasın, hiç bir kedi eve hapsedilip ayakkabı kutusu kadar plastik kafeslerde oradan oraya taşınmasın, kafeste kuş beslenmesi de akvaryumda balık beslenmesi de yasaklansin. Bilim bilim bilim hangi bilim kime Allah'ın hür yarattığı hayvanları kendi zevkimiz için belli bir mekana yada ortama bağlamayı legal sayıyor. Büyük akvaryuma koyunca balık esaret altında olmuyormu? Size göre yeterli hacimde baktığınız balığı doğal ortamına salın bakalım akvaryumda ulaştığı boyutun kaç katına çıkıyor. Büyük akvaryum da bakarsan sen bilgilisin küçük akvaryumda bakarım diyen herkes bilgisiz. Ne güzel valla .[/QUOTE]
Ahmet abicim.Öncelikle şunu belirtmek isterim ki birazdan yazacaklarım ukalalık veya sagısızlık kesinlikle değil.Yanlış anlaşılırsam şimdiden hakkını helal edesin.Madem dini boyuta getirdin konuyu değinmeden geçemeyeceğim.Öncelikle ben 'bilim bilim bilim' demem.Ben önce Din sonra bilim diyenlerdenim.Bilim Allah ü azimüşşanın rızası çerçevesinde olursa benim için bir değer ifade eder.Yoksa bilim felan bilmem ben.Kaldı ki bilimin defalarca yanıldığınıda gördüm,okudum,duydum. Elhamdülillah müslümanım ve bu vesileylede bunu büyük gururla dile getirmiş olayım.Şimdi konuya gelecek olursak,yazacaklarımı güvendiğiniz,fıkıh ilmi alanında ihtisas yapmış olan bir hoca efendiye sorabilirsiniz.Ben sordum ve tek tek şu cevapları aldım.Birincisi dinimizde evde köpek beslenmez.Süs köpekleri satılamaz.Yanlış hatırlamıyorsam Av,korunma,çoban ve polis köpekleri hariç.Kedi konusu ise şu şekilde.Dinimiz kedileri evlere kapattırmıyor.Olurda evde beslenecekse bu hayvanın mümkün olan her ihtiyacının giderilmesini emrediyor.Çiftleşme ve dışarıda gezme gibi haklarının teminini emrediyor.Bu noktada kediyi sebepsiz yere evde beslemek için kısırlaştırmak bile dinen doğru değildir.Burada dinimiz zaruret olmadan yaban hayatından bu hayvanların alınıp evlerde kafeslere kapatılmasınada izin vermiyor.Şimdi gelelim kuş ve akvaryum balığına.Burada hocalar kuşlar için,doğada yaşayabileceklerse kesinlikle doğaya bırakılmalı,yaşayamayacaklarsa bırakılmamaları gerektiğini söylüyorlar.(Bulunulan ülkenin doğal hayatını tehdit eden bir türse bu ayrı bir konu.)Balıklar içinde öyle düşünüyorumki aynı durumun geçerli olması ihtimali kuvvetli.Akvaryumda balık beslemenin dinimizdeki durumunu sorduğumda ise herhangi bir sorun olmadığı cevabını aldım.Öyleki bir hocanın '[K]Doğada yaşayamayacak olan balığı akvaryumda besleyerek ona merhamet ediyoruz.[/K]' dediğinide hatırlıyorum.Ben doğrudan doğadan yakalanan her hayvanın ev ortamında bakılmasına sıcak bakmıyorum.Bunuda belirtmiş olayım.Yukarıdaki yazdıklarıma inanmayabilirsiniz,lakin kolay bir şekilde araştırabilirsiniz.Hacim konusu her zaman dikkat etmeye çalıştığım bir konudur.Balıklar için belirtilen hacimler rastgele tombala çeker gibi belirlenmiyorlar.Varsayalım ki bilimsel bir veri olmasın.Hobicilerin gözlemleriyle bile bu uygun hacim sonucuna ulaşılabilir.Burada hacim konusuna muhalefet etmek bana çok anlamsız geliyor.Seninde yazdığın gibi konu sahibi üye,zaten maddi imkanına göre doğru yanlış bir kurulum yapmış.Bu üyeye '[K]çabuk o akvaryumu kaldır,balık besleme[/K]' diyen yok.Bu saatten sonra yapılan yanlışlıklardan nasıl dönülebileceği konusunda yönlendirmeler yapılıyor.Kaldı ki küçük hacimde bakılan balıkların hobici diliyle yanık kaldığı bilinen bir gerçek.Buna balıkların küçük hacimde stres kaynaklı hastalanmalarıda eklenebilir.

Beğenenler: [T]236933,AhmetEroglu[/T][T]205902,ArifhbsAquatics[/T]
Teşekkür Edenler: [T]236933,AhmetEroglu[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir