Yeni br baslangic icin..


DidonÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/03/2010
İl: Ankara
Mesaj: 622
DidonÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 15 Nisan 2011 14:58
Merhaba arkadaslar, suan halihazirda kurulu olan yaklasik 100litre(57x41,5x47) olan bitkili tankimi tuzlu suya cevirmek istiyorum 2 gundur nerdeyse okumadigim baslik kalmadi. Resif yapmayi dusunuyorum sizce olculerim uygunmu? Anladigim kadariyla bir ps alarak ve aydinlatmada kullandigim floresanlarimi degistirerek bu ise baslayabilecegimi dusunuyorum ama genede yanlis birseyler yapmak istemiyorum.

Aklimda 4 yada 6 adet balik ve soft mercanlar var.

elimdeki ekipmanlar:

tetratec ex 700 dis filtre
lifetech 18w uv
300w ada isitici
2x15w grolux
1x15w daylight
1x15w aquastar

Dis filtremi kullanamayacagimi biliyorum ama sump icin akvaryumu delmekte istemiyorum, sadece ps ile akvaryumu idame edebilirmiyim? Birde bana uygun bir ps onerebilirmisiniz.

Not: daha onceden tuzlusu konusunda tecrubesi olmayan genc arkadaslar yanlis yonlendirme olmamasi icin yorum yapmazsa cok memnun olurum.
Didon2011-04-15 17:57:37

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

giorgiobaramidzeÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 05/10/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 1542
giorgiobaramidzeÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2011 11:56
Yaklaşık 3 senedir deniz akvaryumuyla uğraşıyorum.
Ölçüleriniz gayet uygundur.
Dış filtre kullananlar var.Ama uzun vadede sıkıntı oluyor.Sürekli müdahale edilemiyor.Bu yüzden tercih edilmiyor.Hem müdahale hem kapasite artışı nedeniyle sumplı sistemler kullanım bakımından çok daha kolay.Akvaryumu delmek istemediğinizi söylemişsiniz.Bunun için şnternette biraz araştırma yaparak Overflow sistemi ile akvaryumunuzu delmeden sump kullanabirsiniz.Ben yaklaşık 2 sene bu şekilde akvaryumumu kullandım.
Uv ve ısıtıcınız işinize yarayacaktır.
Güzel bir resif akvaryumu kurmak için aydınlatma çok iyi seçilmelidir.Bu durumu MH veya T5 sistemler ile çözebilirsiniz.Deniz akvaryumları ortalama 25 derece sıcaklıkta olmalıdır.Bu yüzden MH suyu çok ısıtıcağından ya fan ile ya da soğutucuyla bu sorunu çözebilirsiniz.Ülkemizde bu yüzden genelde T5 lambalar kullanılmakta.Ama bu lambalar da elektrik sarfiyatı bakımından sorunlu :).
PS olarak piyasada bir çok ürün mevcut.PS seçimini yaparken akvaryum hacminizin 3-4 katı olması gerekmektedir.Askılı olarak Aqua Macro PS'ler mevcut.Bu durum fiyat vs. bakımından tamamen size bağlı.
Sadece PS ve sık su değişimi ile akvaryumunuzu idare edebilirsiniz.
 
Saygılar.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir