Yeni Kurulan Akvaryum Hakkında


tektabancaÇevrim Dışı

Kayıt: 24/05/2021
İl: Ankara
Mesaj: 9
tektabancaÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2021 17:35
Cümleten sa arkadaşlar yeni kurulan bir akv da suyu kacgün dinlendirmeliyiz ısıtıcıyı calıştıracakmıyız filtrede calışacak mıbaklteri kültürü kaç günde oluşur su aşılama yapılıyormuş aşılama güvenli olur mu başka yapmamız gerekenler nelerdir bilgilendirseniz çok sevinirim. birde salyangoz koyun diyenler var doğrumudur Saygıularımla.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BeyzPlÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 15/08/2018
İl: Istanbul
Mesaj: 8629
BeyzPlÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 05 Haziran 2021 17:58
Yeni kurulumda balıklar anında eklenme mantıken. Bu nedenle suyu dinelndirmeden de koysanız olur. Ama suyu doldurduktan sonra min bir hafta beklemeniz lazım.
Isıtıcı balık olmadan çalışmak zorunda değil. Ama evet filtre muhakak çalışmalı.
Bakteri kültürü, azot döngüsü utam anlamıyla 6 hafta gibi bir sürede oturur aslında. Ama ilk kurulumda bir hafta bekleyip, sonrasından balıkları az az koymanız yeterli olur.
Hastalık olmayan bir akvaryumdan su alınabilir tabi. Ama bence çok gerekli değil.
Salyangozu muhtemelen organik atık oluşsun da döngü yavaştan başlasın diye öneriyorlar. Ama salyangozlar biyolojik olarak çok yük olmazlar akvaryuma, bir iki tanenin çok katkısı olmaz. Siz dediğim gibi suyu koyup filtreyi çalıştırdıktan en az bir hafta sonra balık ekleyin. Eklediğiniz balık sayısı da ilk başta az olsun, zamanla sayıyı arttırın.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir