Yeni Kurulan Akvaryumda Uçuşan Tüy Gibi İp Gibi Cisimler


AtasÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 280
AtasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 12:18
Arkadaşlar abiler ablalar üstadlar selamlar,

Uzun ugraşlarım sonucu zar zor bi akvaryum alabildim 75x25x35 boyutlarında bi akvaryum aldım. 100w ısıtıcı 600l litre su çeviren (biraz fazla akıntıyı cama verecem) iç filitre ve bi tanede pipo filitre aldım tabi bide hava motoru dibinde 15 kg midye kırıgı kum var daha yeni akvaryumu mıncıklarken (kum düzenlemesi vs) iç filitreye dokundum o sırada böyle iplik gibi bişeyler dagıldı akvaryumun içine bu nedir sizce zararı olurmu?

Akvaryumu kuralı 2 gün oldu (tüm malzemeler çalışıyor sürekli) hâlâ bulanıklık var  kumu iyice yıkadım bulanıklık degilde bir sürü hava kabarcıgı var içinde oda suyu garip gösteriyor ama bu görüntü sadece yandan görünüyor karşıdan bakıldıgında gayet berrak duruyor.(bu bulanıklıgın başta oldugunu okuduklarımdan biliyorum ama hava kabarcıgı bunlar)

Hazır elim degmişken bi soru daha sorayım, kumu yıkadıktan sonra 4-5 saat tuzlu suyun içinde beklettim sonra sıcak suyla kumu iyice yıkadım ama genede tam emin olamıyorum bitkili akvaryum yapacagım için çok çok azda olsa bu tuzun bitkilere zararı olurmu? 

En kısa zamanda Allah nasip ederse tanıtım bölümünde akvaryumumu paylaşacagım.

Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim cevaplarınız içinde şimdiden teşekkürler...

Yav o kadar bakan var bari "hayırlı olsun", " hadi lan öyle akvaryummu olur" falan bişeyler yazaydınız 
Ataş2011-07-21 13:02:38

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

BerkantÇevrim Dışı

Yönetici
Kayıt: 06/11/2007
İl: Izmir
Mesaj: 1624
BerkantÇevrim Dışı
Yönetici
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 13:12
Lütfü akvaryumun hayırlı olsun.Kumu öyle tuzlu suda bekletmene falan gerek yoktu iyice yıkaman yeterli olurdu.Hem bitkili akvaryum yapmak istediğini söylemişsin ama bitkili akvaryum içinde tabanın daha bi katmanlı olması lazım...Ve eğer halen seninde söylediğin gibi fazla akıntı yapan o iç filtre çalışıyorsa o bulanıklık hiç gitmeyecek gibidir.Filtreyi kapat ve bir müddette öyle bekle ve tabandan 20 lt kadar dip çekimi yap.Hem eğer o kadar akıntı yapıyorsa bu bitkiler içinde zararlı olacaktır.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

AtasÇevrim Dışı

Kayıt: 04/06/2011
İl: Diyarbakir
Mesaj: 280
AtasÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 13:29
Öncelikle cevabın için teşekkürler,

Sagolasın kazasız belasız gider inşallah :) Mikrop falan varsa ölsün diye beklettim tuzlu suda. Akıntı o kadar fazla gözükmüyor içine bi yaprak atıp denedim o kadar höldür höldür çevirmiyor yapragı dedigini 2 saat önce yapıp kapattım herşeyi bide böyle deniyecem. Bitkilerede gelince o kadar zor bitki beslemiyecem zaten çam zeytin olacak belki 1-2 tane daha

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MertAÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 25/11/2005
İl: Ankara
Mesaj: 909
MertAÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 21 Temmuz 2011 15:12
Bitkili akvaryum için midye kırığı pek tavsiye edilmez.Hava kabarcıkları yeni su eklendiğinde her zaman olur zaman içerisinde su içerisinde çözünür,bu en fazla 2-3 gün sürer hatta bende 1 günde balıkların değmesi ile hepsi yok oluyor.
Tavsiye edildiği gibi suyu bir süre dinlendirip dip çekimi yapabilirsin.Her ne kadar iyi yıkadığını düşünsende kumun içindeki partiküller su içerisinde çözünmüş ve bulanıklık yapmış olabilir.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir