Yeni Resif Projesi


FaithlyÇevrim Dışı

Kayıt: 13/04/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 89
FaithlyÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 01 Nisan 2024 00:02
Herkese Merhaba,

Yıllardır irili ufaklı bir çok tatlı su tecrübem oldu. Son 2 senedir taşınmadan ötürü evimde akvaryum yoktu. Bu sefer resif akvaryumu yapacağım. Sizinde bazı konularda yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyor olacağım

1) 100x40x40 10mm camdan yandan sumplu kayıt/kuşaksız bir akvaryum yaptıracağım. Kayıt kuşak olmadan sorun yaşar mıyım? Daha önceki akvaryumlarım hep mobilya giydirmeli olduğu için kayıt kuşaklı yaptırmıştım. Cam kalınlığını 8mm yerine 10mm tercih edeceğim esnemeyi engellemek için. Yeterli olur mu? Tecrübe etmediğim için sormak istedim.

[B]Alttan sump yaptıramıyorum. Su baskını riskini kabul edemiyoruz (eş durumu :))
[/B]
2) Yandan sump olacağı için protein skimmer olarak Tunze 9004 yeterli olur mu? Başka bir öneriniz var mı? Yeterli olursa bu ürünü nerden temin edebilirim? Internette hiç bir yerde bulamadım. Deniz akvaryumu konusundaki firmalarıda henüz tanımıyorum.

3) Canlı Kaya olarak internete gördüklerim yada etrafımdaki petshoplardakinler kullanılamayacak durumda yada uygun değil. İthal olarak baktığımda da 20 kg'ı 4-5 bin TL bandında. Bu paraya değer mi? (Örnek Natures Ocean Coral Reef Rock 18kg)

4) Kum olarak [B]Aquaforest - Bio Sand 7,5 kg[/B] seçtim. Yaklaşık 2 cmlik bir kum yeterli olur mu?

5) Işıklandırma olarak Aquareef F80 yumuşak mercan ağırlıklı ve belki LPS mercanlar için yeterli olur mu? X serisine bütçem şuanlık yetmeyecek.

6) Daha önce hep bitkili tanklar yaptığımdan gözüm dolu dolu gözüken tanklara alışık. 100cm lik akvaryumu mercanlar ile doldurmak bu kadar yatırımdan sonra maddi olarak beni zorlayacak. En hızlı ve maddi olarak beni zorlamayacak şekilde akvaryumu nasıl dolu gösterebilirim :)

7) Deniz akvaryumlarındaki filtre çorabı mantığını bir türlü anlayamadım :) Gerçekten gerekli mi? Amacı nedir?

Kurulum ve sonrası adımlarıda detaylı olarak burada yazmayı düşünüyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir