ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Faithly
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
14
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Nisan 2010 20:41
Son Ziyaret:
20 Saat 1 Dakika önce
Toplam Mesaj:
89 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
4 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Onur F
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1989
Yaş:
34
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Akvaryum Sehpaya Sığmadı
Ben olsam güvenmezdim. Benzer durumlarda sorun yaşayanlar var
Filtresiz Akvaryum Olur Mu?
30x30x30 bir akvaryumda 3 sene boyunca bol bitkili, filitresiz beta besledim ancak sizin ölçüleriniz çok uygun gözükmüyor. En azından 15-20 litreye çıkarsanız yapılabilir ancak çok dikkatli olmak gerekiyor.

Hatırladığım kadarıyla kendi yaptıklarımı anlatayım;

Zaten büyük bir bitkili tankım olduğundan oradan budadığım bitkileri bolca bu akvaryuma ektim. Su üstü bitkileri ekledim (İlk kurulumlarda kullanıyorum, sonrasında mümkün olduğunca az tutuyorum ışığı engellediği için)
Akvaryum kurulumundan sonra ilk 2-3 gün iç filtre ile mekanik temizlik yaparak başlangıçta oluşan bulanık sudan kurtuldum.
R/O suyu kullandığımdan 1 kereye mahsus Seachem Equlibrium ekledim.
Sonrasında akvaryumdan iç filtreyi çıkarttım ve bakteri kültürü ekledim (filtre olmasada kumda da yaşıyorlar)
Çok Çok minimal düzeyde boş yemleme yaptım. 2-3 hafta sonra amonyak testi yaptım ve 0 olduğunu gördükten sonra 15-20 tane karides ekledim.
Sonraki hafta %50 su değişimi yaptım ve betayı ekledim.

Sonrasında 2-3 ay gibi sürece her hafta nitrat testi yaptım ve 1 ayda bir su değişiminin yeterli olduğunu gördüm.

Çok dikkatli bir yemleme ile ayda sadece 1 kere %30 su değişimiyle bu sistemi 3 sene boyunca çalıştırdım.

Ancak bu işlemi amonyak/nitrat testi olmadan yapmak biraz şansa yada tecrübeye kalıyor. Yada su değişimini sık yapacaksınız.
Akvaryum Suyu Bulanıklığı
Merhaba,

Extra bir müdahalede bulunmazsanız (dış filtreniz olsaydı - purigen, aktif karbon vb.) suyun bulanıklığı 3-4 hafta kadar sürebilir.

Elinizde bir iç filtreniz varsa bu süreçte onu takmanız süreci hızlandırabilir. İlk kurulumlarda ben mutlaka iç filtre desteği alıyorum başlangıçta gerekli olabilecek mekanik filtrasyonu çok iyi yapıyorlar. Seachem Clarity gibi bir ürün varsa onuda kullanabilirsiniz bu süreçte iç filtre ile (yoksa boşa masraf yapmanıza gerek yok sadece süreci hızlandırır)

İsterseniz bir kaç gün arka arkaya %20-30 su değişimide yapabilirsiniz.

Biraz sabırla beklerseniz çözülecektir
Yeni Resif Projesi
Herkese Merhaba,

Yıllardır irili ufaklı bir çok tatlı su tecrübem oldu. Son 2 senedir taşınmadan ötürü evimde akvaryum yoktu. Bu sefer resif akvaryumu yapacağım. Sizinde bazı konularda yorumlarınızı ve önerilerinizi bekliyor olacağım

1) 100x40x40 10mm camdan yandan sumplu kayıt/kuşaksız bir akvaryum yaptıracağım. Kayıt kuşak olmadan sorun yaşar mıyım? Daha önceki akvaryumlarım hep mobilya giydirmeli olduğu için kayıt kuşaklı yaptırmıştım. Cam kalınlığını 8mm yerine 10mm tercih edeceğim esnemeyi engellemek için. Yeterli olur mu? Tecrübe etmediğim için sormak istedim.

[B]Alttan sump yaptıramıyorum. Su baskını riskini kabul edemiyoruz (eş durumu :))
[/B]
2) Yandan sump olacağı için protein skimmer olarak Tunze 9004 yeterli olur mu? Başka bir öneriniz var mı? Yeterli olursa bu ürünü nerden temin edebilirim? Internette hiç bir yerde bulamadım. Deniz akvaryumu konusundaki firmalarıda henüz tanımıyorum.

3) Canlı Kaya olarak internete gördüklerim yada etrafımdaki petshoplardakinler kullanılamayacak durumda yada uygun değil. İthal olarak baktığımda da 20 kg'ı 4-5 bin TL bandında. Bu paraya değer mi? (Örnek Natures Ocean Coral Reef Rock 18kg)

4) Kum olarak [B]Aquaforest - Bio Sand 7,5 kg[/B] seçtim. Yaklaşık 2 cmlik bir kum yeterli olur mu?

5) Işıklandırma olarak Aquareef F80 yumuşak mercan ağırlıklı ve belki LPS mercanlar için yeterli olur mu? X serisine bütçem şuanlık yetmeyecek.

6) Daha önce hep bitkili tanklar yaptığımdan gözüm dolu dolu gözüken tanklara alışık. 100cm lik akvaryumu mercanlar ile doldurmak bu kadar yatırımdan sonra maddi olarak beni zorlayacak. En hızlı ve maddi olarak beni zorlamayacak şekilde akvaryumu nasıl dolu gösterebilirim :)

7) Deniz akvaryumlarındaki filtre çorabı mantığını bir türlü anlayamadım :) Gerçekten gerekli mi? Amacı nedir?

Kurulum ve sonrası adımlarıda detaylı olarak burada yazmayı düşünüyorum.
Karma Akvaryum
Bana göre köpek kedi balıkları hiç bir akvaryumda bakılmamalı.

Biraz klasik olacak ancak güzel bir bitkili karma tetra akvaryumu yapılabilir (neon, kardinal, amber, limon vb)
Phosguard
[QUOTE=Ntre]Merhabalar. Phosguard daha önce 1 hafta kullanıp çıkartmıştım. Şimdi diatom sorunum tekrar nüksetti. Ekledim filtreye ama hiçbir işe yaramıyor. Çamaşır suyunda felan mı bekletmem lazım? tekrar kullanılabilir mi?[/QUOTE]

Merhaba,

Phosguard yenilenemiyor.

Fosfat ölçümü yapılır, eğer gerek varsa Phosguard filtreye koyulur. 4 gün sonra tekrar ölçüm yapılır. Eğer fosfat 0 a yaklaşmadıysa filtreye koyulan phosguard atılır ve tekrar yenisi koyulur. Bu işlem 0 olana kadar tekrar edilir. 0 olduktan sonrada belirli aralıklarla tekrar ölçülür ve artmaya başladığı tespit edilirse tekrar koyulur

Yani 4 gün sonra hala aktif olup olmadığını anlamak için ölçüm yapmak gerekiyor.

Ancak bitkili akvaryumlarda fosfat’ın 0 olması istenmez. O yüzden 0 değeri yakalandıktan sonra phosguard’ı filtreden çıkartmak daha mantıklı olur. Phosguard’ı çıkarttıktan sonra fosfat artışının nedeni tespit edilip o çözülmeli (fazla yemleme, çürüyen bitkilerin temizlenmemesi vb.)
Neon Tetra Gövdenin Tek Tarafında Beyazlaşma
[QUOTE=quilorynde]Şuan için balıklarda herhangi bir sıkıntı gözlemlemiyorum. Bahsettiğim beyazlaşmadada bir gerileme de söz konusu. Diğer balıklarda da görmüyorum. Kesin bu hastalık olduguna emin misiniz?[/QUOTE]

Daha fazla semptom olmadan bir şey söylemek zor. Ancak daha fazla semptom gösterdiğinde de her şey çok geç olabilir(tanka bulaşmış olabilir). Bu tarz durumlarda erken ayırmak en doğru yöntem bence.
Bunu Nasıl Kapatırız 🤦🏼♂
[QUOTE=Trtzl][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/211553/020520221921121.jpg[/IMG]

Arkadaşlar öncelikle herkese iyi bayramlar dilerim. Bir kaç gün önce temizlik sırasında fotoda ki bölümde olan fon yapıştırma olduğu için çıktı şimdi orayı nasıl kapatabilirim. Kafamda ki seçenekler pleksi diye bir malzeme ikinci olarak da bitki ama bitkiyide hiç denemedim bilgim yok yani yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler 🙏🏻[/QUOTE]

Merhaba

Bitki ile kaptabilirsiniz. Kolay ve uzun bitkiler seçebilirseniz. Örn: zeytin, limon, saz vb

Eğer kum seviyeniz yeterli değilse (min 4-5 cm kalınlık olmalı) java fern gibi kum gerektirmeyen bitkilerede yönelebilirsiniz
Hangisi Daha İyi
[QUOTE=Glgg]
Cevabınız için teşekkür ederim bir sorum daha olacak epeydir kullanılmadığı için ve eski olduğu için çoğu yer kahverengi bir şeyle kaplanmış çoğunu pecete ile temizledim . Az miktarda bir sey kaldı ama ulaşamıyorum oralara. El sürtünce cikan şeyler. Kalanların bir zararı olur mu acaba [/QUOTE]

Bir sorun oluşturmaz. Görüntü olarak rahatsız oluyorsanız diş fırçası gibi bir fırçayla fırçalayabilirsiniz
Melek Yavruları Kendini Kurtarabilir Mi?
Yavruları yumurtayken yemedilerse serbest yüzme evresinde yeniden yumurta dökene kadar yavrulara bakacaklardır (benim tecrübem bu yönde gelişti hep).

Ancak yavrular serbest yüzmeye geçtikten 24 saat içinde tercihen artemia ile beslenmezse öleceklerdir. Eğer artemia için geç kaldıysan yumurta sarısı verbilirsin.

Ek olarak büyük akvaryumda artemia ve yemleri bulmaları zor olacaktır. Bu nedenle kaybı az tutmak istiyorsan yavruları 3-5 litrelik bir kaba alıp orada besleyebilirsin (tabiki belli bir süre).

Tavsiyem aşağıdaki linki vakip ayırıp baştan sona okuman. Çok değerli bilgiler mevcut

https://www.akvaryum.com/Forum/meleklerle_ilgili_sorulariniza_cevaplar_k664590.asp[EDIT]Faithly,2022-05-01 01:08:28[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.