Yeni Yarışma Tarihi ve Özellikleri


nikon_Çevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,1,8214[/C] [B]4768,2[/B] [C]4,3,8214[/C]
Kayıt: 07/02/2006
İl: Ankara
Mesaj: 980
nikon_Çevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 10:26
[QUOTE=Kartal77]
Tarık bey bu detaylı açıklama için teşekkür ederim.Sözlerinizden bu konuda çokca tecrübeye sahip olduğunuz hemen anlaşılıyor.
Lafı fazla uzatmadan sorduğunuz soruya cevap vereyim;
Benim şahsi düşüncem balığın anal yüzgecinin daha düz olması gerektiğidir.Daha düz ve uzun anal yüzgeçlere  sahip yetişkin bireyler gördüm.
Dilerseniz göresllerle ne demek istediğimi anlatabilirim.

Yorum yaparken olayı kişiselleştirmezseniz memnun olurum,benim yorumum balık hakkında idi.Zira bilgiye ulaşma yöntemlerimiz farklı olabilir;çok okuyan,
çok gezen yada çok üretim yapan da sonuçta bilgiye sahip olabilir.Burdan felsefi bir tatrışmaya gitmeyi istemem.
Ayrıca yazılarıma yada başlıklara detaylı bakarsanız çok da tecrübesiz olmadığımı görebilirsiniz.
[/QUOTE]

Yılmaz Bey, yorum getirdiğiniz fotoğraf ve balık bana ait olduğuna göre kişiselleştirmem çok normal. Siz, bu yargıda bulunduğunuzda zaten konu kişiselleşmişti. Ben burada oturup katılan her canlı ve akvaryum için çokca eleştiride bulunabilirim, ama bunun ne bize ne de foruma hiçbir olumlu katkısı olmaz.

Balık, hem fotoğraf açıklamasında hem de yukarıdaki mesajımda belirttiğim gibi, "dişi mavi melektir", yani bir erkeğin sahip olduğu ventral yüzgeç boyutunu görmeniz zaten mümkün değildir. Eğer melekler konusunda ilgili olsaydınız bunu bilebilirdiniz elbetteki.  Görseller konusunda destekleme önerinizi ben sizin için önermek istiyorum, lütfen dişi ve erkek melek balıklarının ventral yüzgeçlerinin nasıl olduklarını inceleyiniz. Şu anda avatarında da görülen erkek bir melek balığıdır ve ventral yüzgeçleri tam olması gereken uzunluktadır. Ama aynı balığın türünde olan dişisi ise, bu yüzgeç boyunun çok altında bir uzunluğa sahiptir. O nedenle, sizden ricam bu türlerin cinsiyetlerinin ayrımı konusunda görüntüleri incelemeniz.

Yarışmanın işleyişi hakkında ben de artık birkaç şey söyleme ihtiyacı hissediyorum. Yeni sistem başladığından beri yarışma sonuçlarının kesinlikle adil olmadığını belirtmek istiyorum. Her ne kadar aksi iddia edilse de, hala kişisel kayırmalar, yarışma kurallarına uymayan oylamalar yapılıyor. Ayrıca, yarışma kategorilerinin sadece ikiye indirilmiş olması, birçok haksızlığı ve tartışmayı da beraberinde getiriyor. Jüri sisteminde bana göre daha adil bir değerlendirme yapılmakta idi. Ancak, her yarışma sonrası yaşanan hoş olmayan-haksız eleştirilere maruz kaldıkları için, jüri üyesi arkadaşlarımın ruh sağlığını göz önüne alarak eski sisteme dönmemizin de doğru olmayacağını düşünüyorum. Bu sistemin bazı değişikliklerle zamanla oturacağını ümit ediyorum.

Katılarak bize bu zengin canlı dünyasından örnekler sunan, dereceye giren tüm arkadaşlarımı yürekten kutlarım.

nikon_2011-04-30 10:38:39

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Deniz DemircanÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 21/02/2010
İl: Istanbul
Mesaj: 1657
Deniz DemircanÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 10:31
Ben halen daha yönetimden yarışma katılımlarında neden İngilizce isimlerin Türkçe olarak değiştirilmediği konusunda cevap bekliyorum.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MiSoSiKiaNÇevrimiçi

Yönetici
Kayıt: 12/08/2006
İl: Istanbul
Mesaj: 4575
MiSoSiKiaNÇevrimiçi
Yönetici
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 10:45
[QUOTE=Dinghani]Ben halen daha yönetimden yarışma katılımlarında neden İngilizce isimlerin Türkçe olarak değiştirilmediği konusunda cevap bekliyorum.[/QUOTE] Sitemizde yabancı bir dil kullanmak yasak değil. Dilimizi yozlaştıracak şekilde araya başka dillere ait kelimeler kullanmak yasak. Nasıl ki sizin yada benim kullanıcı adlarımıza müdalahe yoksa yarışma katılımlarına da müdahalede bulunamayız.
Saygılar,

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

ersin07Çevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 28/11/2008
İl: Antalya
Mesaj: 490
ersin07Çevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 10:46
İnanamıyorum yani 3 ay oldu foruma giremiyorum yoğun iş temposu yüzünden bu hafta boyunca yeninden foruma bir merhaba dedim ama okuduklarım beni hayrete düşürdü hala aynı şeyler hala aynı konular bir aşamadık kendimizi. Ne yarışmaymış ya sanki otomobil veriyorlar :) Değerli akvarist arkadaşlar herkesin göz zevki bambaşkadır birine harika görünen akvaryum birine çok basit gelebilir. Yarışma da aynı şekilde kimisi güzel bizce kimisi kötü 50 DEFA SÖYLEDİM GENE SÖYLÜYORUM ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞIMLARIMIZDIR. Yani biz bunu kavrayamadık. Benim akvaryumum yarışmaya girsin kazanamasın ne olucak dünyanın sonumu forumda o kadar akıllı ve zeki çocuklar varki bayılıyorum yaptıkları akvaryumlara onlarda birinci olmalı :) Bence siz dostlar bu yazılan çizilenleri bi kenara bırakın göz zevkimizle ve paylaşımlarımızla yaşayalım. Yönetici arkadaşlar Allah size sabır versin işiniz zor ama bu platformu oluşturan ve ayakta tutanlara da ayrıca teşekkürler. ersin072011-04-30 10:51:59

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 17/06/2008
İl: Ankara
Mesaj: 1079
Levent BEŞTEPEÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 30 Nisan 2011 14:11
[QUOTE=ersin07]İnanamıyorum yani 3 ay oldu foruma giremiyorum yoğun iş temposu yüzünden bu hafta boyunca yeninden foruma bir merhaba dedim ama okuduklarım beni hayrete düşürdü hala aynı şeyler hala aynı konular bir aşamadık kendimizi. Ne yarışmaymış ya sanki otomobil veriyorlar :) Değerli akvarist arkadaşlar herkesin göz zevki bambaşkadır birine harika görünen akvaryum birine çok basit gelebilir. Yarışma da aynı şekilde kimisi güzel bizce kimisi kötü 50 DEFA SÖYLEDİM GENE SÖYLÜYORUM ÖNEMLİ OLAN PAYLAŞIMLARIMIZDIR. Yani biz bunu kavrayamadık. Benim akvaryumum yarışmaya girsin kazanamasın ne olucak dünyanın sonumu forumda o kadar akıllı ve zeki çocuklar varki bayılıyorum yaptıkları akvaryumlara onlarda birinci olmalı :) Bence siz dostlar bu yazılan çizilenleri bi kenara bırakın göz zevkimizle ve paylaşımlarımızla yaşayalım. Yönetici arkadaşlar Allah size sabır versin işiniz zor ama bu platformu oluşturan ve ayakta tutanlara da ayrıca teşekkürler. [/QUOTE]
Ersin aslında dönüp dolaşıp aynı şeyleri tartışmıyoruz. Burada daha önce benim balığım daha iyiydi güzeldi deyip mızıkçılık yapmaktan çok yolunda gitmeyen bazı noktaları aydınlatmak adına tatışılıyor. Herşeyim mükemmel ve kusursuz olmasını tabiki bekleyemeyiz ancak mükemmele yakın olan sistemi oturtmak için bu tarz tartışmalar şart. Benim özellikte takıldığım nokta canlılar kategorisinde tatlı su tuzlu su ayırımı dır. Onun dışında sende farkettinmi bilmiyorum ama eski sistemde daha profesyonel fotoğraflar mevcuttu yarışmada dereceye girenlerin arasında ancak yeni sisteme geçildikten sonra özellikle fotoğraflama kalitesinde ciddi düşüş yaşandı benim şahsi görüşüm. Amaç daha iyi sistemi bulmaksa bu tartışmalar kadar doğal bir şey olamaz.

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir