Yıllardır Discusa Geçemedim


erhansoyturkÇevrim Dışı

Kayıt: 27/08/2016
İl: Antalya
Mesaj: 2
erhansoyturkÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2016 09:21
Arkadaslar onca arastırmama rağmen bi sonuc elde edemedim. akvaryum sisteminden tut gerekli kullanılacak ekipmanlarından herşeyle alakalı bilgiler ediniyorum ama tatmin etmiyor bu bilgiler beni. birde her kafadan bir ses cıkıyor herkesin sistemi herkesin üretimi herkesin akvaryum tesisatı farklı. bi arkadaş drek çeşme suyu bi arkadas osmoz su bi arkadas ceşme suyun dinlendirir bi arkadas 40*40 akvaryumda bir çift koyup üretim yapıyor bi arkadaş çok büyük akvaryumlara gerek oldugundan bahsediyor bunun iki arada bi derede kaldım. ne evimdeki tanka ilgim kaldı araştırmaktan nede discusa geçebildim. yaşım 29 sadece askerde iken bıraktım bu hobiyi bu yaşıma kadar evimde hep malavi türleri besledim ürettim. bu kadar tecrübem olmasına rağmen her kafadan ses cıkması elimi ayağımı bağladı iki yıldır geçemedim.

elimdeki sistem 4 adet tank ve alttan sum sistemi var discusda 2 tanka düşüeceğim alttan sump sistemine devammı edeyim yoksa her akvaryuma ayrı sistemmi kuraym.

su değişiminden sump olayı değiştirdiğim su nerden nasıl olacağını kafamı kurcalayan en büyük etken bunlar. binlerce yorum binlerce makale okudum her kafadan ayrı ses cıkıyor. bunun standartı oluru nedir arkadaslar antalyada bu işi yapan arkadaşlar var ise ziyaretinede gelirim. yardımlarınızı bekliyorum...[:(][:(][:(]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

MaviYesilÇevrim Dışı

Özel Üye
Kayıt: 04/05/2007
İl: Antalya
Mesaj: 6873
MaviYesilÇevrim Dışı
Özel Üye
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2016 09:36
Herkes kendi imkanları ve tercihleri doğrultusunda bir yöntem uyguluyor. Siz de bu doğrultuda başka birinin yaptığı uygulamayı tekrar etmek yerine, edindiğiniz bilgilerle kendi yolunuzu çizmelisiniz.

İşinizi kolaylaştıracak ipuçlarını toplamanız gerek. Örneğin, yavru büyütekecseniz kısmen daha ufak (150-200lt) bir tankta bol su değişimi ve kaliteli beslenme ile balıklarınızı büyütmelisiniz. Açık renk taban ve arka plan kullanmalısınız. Üretim dışında reverse osmosis cihazına ihtiyacınız olmaz. Yetişkin discuslarla bir show akvaryumu kuracaksanız (300-400 litrelik bir tank daha uygun olur. Gelişimini tamamlamış balıklar için daha düşük bir yemleme programı uygulanmalı.

Teşekkür Edenler: [T]188474,erhansoyturk[/T]
+1: [T]182564,KızılcıkBeta[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

KınayuÇevrim Dışı

[B]14703,1[/B]
Kayıt: 02/10/2009
İl: Istanbul
Mesaj: 21466
KınayuÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 27 Ağustos 2016 10:10
Selamlar dediğiniz kadar araştırma yaptıysanız.Sizinde kendi kafanızda bazı şekillenmiş olgular birikimler vardır.Herkesin dediği değilde kendi doğrularınızla.Bir ucundan başlayın gerisi gelecektir.Bu hobide tercübesi olmayan biri değilmişsiniz neticede.

Teşekkür Edenler: [T]188474,erhansoyturk[/T]

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir